ایران «لکوموتیو» ملی ساخت
گروه صنعت و معدن- اگر اولین راننده ماشین دودی امروز زنده بود، خیلی خوشحال میشد که بشنود، ایران برای اولین مرتبه موفق شده است که در داخل کشور، لکوموتیو قطار بسازد، به ویژه اینکه لکوموتیو ایرانی به مرحله تجاریسازی هم رسیده است. این یعنی اینکه، بعد از ۱۲۸ سال از ساخت خط آهن ۸۷۰۰ متری «تهران- ری»، کشور از خرید و واردات لکوموتیو قطار بینیاز شد. به گزارش خبرنگار ما، کنفرانس خبری عقد موافقتنامه ساخت تجهیزات خودروهای ریلی در ایران با همکاری شرکت «فوله» فرانسه (faiveley transport) این فرصت را فراهم کرد که خبرنگار «دنیای اقتصاد» شایعه ساخت اولین لکوموتیو در ایران را از مدیرعامل بخش حمل نقل ریلی مپنا جویا شود.
«محسن پورسید آقایی» پاسخ داد که ایران موفق شد در شرایطی که محدودیت های تجاری وجود داشته است، با ساخت اولین لکوموتیو، کشور را از خرید این محصول بینیاز کند.
«پورسید آقایی» ادامه داد که این شرکت (ریلی مپنا) از سه سال قبل با سرمایهگذاری اولیه ۱۲۰ میلیارد تومانی، کارخانه تولید لکوموتیو به مساحت ۱۴ هکتار را در کرج احداث و سپس قرارداد ساخت ۱۵۰ لکوموتیو با سرعت ۱۶۰ کیلومتر در ساعت به ارزش ۸۰۰ میلیارد تومان را باشرکت راه آهن منعقد کرده است. وی با اشاره به اینکه هم اکنون از این تعداد، ۱۰ لکوموتیو به شرکت راهآهن تحویل داده شده است، یادآورشد که لکوموتیو ساخت داخل، در مسیر «تهران - مشهد» از اواسط هفته جاری مورد استفاده قرار گرفت.
به گزارش خبرنگار ما، سازنده لکوموتیو ایرانی قرار است تا سال ۹۱ در مجموع ۱۵۰ لکوموتیو به ارزش هریک ۳ میلیون یورو را به شرکت راهآهن جمهوری اسلامیایران تحویل دهد.«پورسیدآقایی» در ادامه افزود: «مراسم رونمایی از «لکوموتیو ملی» در آینده نهچندان دور با حضور مقامات ارشد اجرایی کشور برگزار میشود.
ساخت لکوموتیو در داخل کشور در شرایطی آغاز شده است که شرکتهای بهرهبردار، تمایل وافری به خرید و واردات این خودرو ریلی از خارج از کشور به ویژه از چین دارند. استدلال خریداران، قیمت ارزان این محصول در مقایسه با نمونه داخلی است.
مدیرعامل «ریلی مپنا» میگوید: «اتفاقا این موضوع مورد انتقاد ما هم است. مگر نه اینکه با سرمایه گذاری هنگفت داخلی زمینه خودکفایی ایران فراهم شده است؟ اشتغالزایی شده است. و... بنابراین باید به صورت کلانتری به مساله واردات واگن که به صنعت داخلی لطمه میزند، نگریست.»
ایران برای ساخت تجهیزات راهبردی لکوموتیو ساخت داخل نظیر سیستم ترمز، تهویه هوا، دربهای خودروهای ریلی همچنین ارائه تجهیزات به متروی تهران، سرمایهگذاری مشترکی را برای انتقال تکنولوژی و آموزش کارکنان ایرانی به ارزش دو میلیون یورو با شرکت «فوله» فرانسه داشته است که جدای از این، مبلغ ۱۵ میلیارد تومان هم برای احداث سایت تولید تجهیزات هزینه شده است. شریک فرانسوی شرکت «مپنا» بزرگترین تولیدکننده برخی قطعات لکوموتیو در جهان است که با شریک ایرانی، برند «مپنا فولهپارس» را برای تولید و صادرات محصولات ریلی به کشورهای منطقه تاسیس کردهاند.
«توماس فسر»، مدیر استراتژی شرکت فوله نیز در ادامه مراسم، با اشاره به اینکه از شراکت با طرف ایرانی بسیار خشنود است، چشمانداز بازار حملونقل ریلی ایران را با توجه به برنامه توسعه مترو و مونوریل برای کاهش ترافیک، بسیار مطلوب توصیف کرد.
«فسر» در ادامه با ابراز رضایت از سرمایهگذاری مشترک با شریک ایرانی، عنوان کرد که شرکت توانسته طی مدت یک سال و اندی با انتقال تکنولوژی به ایران، ضمن همکاری با مدیران و همکاران خلاق ایرانی، محصولات و فناوری برتر را در ایران بومیسازی کند.
ارسال نظر