انتقاد «ایدرو» از فهرست واگذاریهای سازمان خصوصیسازی
۱۴طرح نیمه تمام در لیست فروش
گروه صنعت و معدن- صابر درینژاد: سازمان خصوصیسازی در حالی اسامی تعدادی از طرحهای صنعتی را در فهرست واگذاریهای سالجاری قرار داده است، که از میان آنها ۱۴ طرح نیمه تمام بوده و هنوز به بهرهبرداری نرسیدهاند.
تولید۶۳۰ قلم دارو با سرمایهگذاری ۱۲۰میلیارد تومانی ایرانیان مقیم خارج
گروه صنعت و معدن- صابر درینژاد: سازمان خصوصیسازی در حالی اسامی تعدادی از طرحهای صنعتی را در فهرست واگذاریهای سالجاری قرار داده است، که از میان آنها ۱۴ طرح نیمه تمام بوده و هنوز به بهرهبرداری نرسیدهاند. معاون سرمایهگذاری سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، از فهرست واگذاریهای سازمان خصوصیسازی انتقاد کرد و گفت: «این سازمان در شرایطی این طرحها را در فهرست واگذاریها گنجانده که تعدادی از آنها اواسط امسال و مابقی اواخر سال به بهرهبرداری خواهند رسید.»
به گزارش خبرنگار ما، این مقام مسوول در شرایطی از لیست واگذاریهای سازمان خصوصیسازی انتقاد کرده است که به تازگی «علی لاریجانی» رییس مجلس شورای اسلامی، در دیدار با وزیر صنایع و معادن از نحوه اجرای اصل ۴۴قانون اساسی انتقاد کرده بود.
اختلال در سرمایهگذاری
«عزتالله زارعی» با بیان اینکه این اقدام سازمان خصوصی سازی، روند سرمایهگذاری و پیشبرد طرحها را در ایدرو دچار مشکلات اساسی کرده است، خاطرنشان کرد: «عمده طرحهایی که در فهرست واگذاری قرار داده شدهاند، به دلیل
نیمه تمام بودن، اصولا متقاضی ندارند. از سوی دیگر به دلیل اینکه این طرحها در فهرست واگذاری قرار گرفتهاند عملا امکان سرمایهگذاری ایدرو از میان میرود.» وی میزان سرمایهگذاری مورد نیاز برای تکمیل این طرحها را بیش از ۴۷۰ میلیارد تومان، عنوان کرد و افزود: «با اختصاص این میزان منابع در سال جاری همه این ۱۴ طرح نیمه تمام به بهره برداری خواهند رسید.»
در این میان ناگفته نماند که کل طرحهای نیمه تمام موجود در ایدرو بالغ بر ۵۸ طرح است که طی ۴سال آینده با سرمایهگذاری ۷۰۰میلیارد تومانی ایدرو و مابقی، تامین منابع از طریق بانکها، آوردههای بخشخصوصی تکمیل میشوند.
به سوی افزایش اختیارات
به گفته زارعی، قانون مشارکت حداکثر ۴۹درصدی ایدرو در طرحهای صنعتی نیز؛ یکی دیگر از موانع بزرگ پیش روی این سازمان است. به گونهای که در برخی از استانهای کشور بخش خصوصی تمایل چندانی به سرمایهگذاری ندارد، در مقابل ایدرو نیز برابر قانون فقط در شرایطی میتواند سرمایهگذاری کند که ۵۱ درصد آورده از سوی بخش خصوصی باشد. با این وصف، افزایش اختیارات ایدرو برای سرمایهگذاری در برخی مناطق، به خصوص مناطق محروم، در توسعه این مناطق اثرگذار خواهد بود. صحبتهای معاون سرمایهگذاری ایدرو، به انتقاد از فهرست واگذاریهای سازمان خصوصیسازی محدود نشد.
افزایش سرمایهگذاری خارجی
به گزارش خبرنگار ما، به دنبال بروز برخی نگرانیها از کاهش حجم سرمایهگذاریهای خارجی به دلیل تشدید تحریمها بر ضد ایران، معاون سرمایهگذاری ایدرو از افزایش حجم سرمایهگذاریهای خارجی در بخش صنعت کشور خبر داد و به مردم اطمینان داد که طی سالهای اخیر همواره روند سرمایهگذاریها و مشارکت خارجیها در پروژههای صنعتی ایران، افزایشی بوده است.
«عزتالله زارعی» ادامه داد: «بهرغم همه تحریمهای موجود سرمایهگذاران خارجی تمایل فراوانی برای حضور در پروژههای صنعتی کشور دارند. از این میان، کشور برزیل با ابراز تمایل نسبت به احداث یک واحد تولید بیواتانول سوختی، آلمان با فعالیت در زمینه تولید نانهای صنعتی و خاویار، کره، چین و سوئیس در بخش ساختمانسازی و کشور ترکیه با فعالیت در زمینه صنایع نفت، گاز و پتروشیمی، درصدر سرمایهگذاران خارجی حاضر در کشور قرار دارند.»
تولید ۶۳۰ قلم دارو در «بهارستان»
وی در ادامه از حضور سرمایهگذاران ایرانی مقیم خارج، برای سرمایهگذاری در بخش دارویی کشور خبر داد و افزود: «این سرمایهگذاران پروژهای ۱۲۰ میلیون دلاری در شهرک صنعتی بهارستان تاسیس کردهاند و استاندارد اروپایی لازم برای تولید ۶۳۰ قلم دارو را دریافت کردهاند.»
زارعی همچنین اولویتهای سازمان گسترش برای جذب سرمایهگذار خارجی را اعلام کرد و گفت: «بخش مختلف حمل و نقل ازجمله زمینی، هوایی و دریایی، ساختمانسازی با فنآوریهای نوین، ماشینآلات و تجهیزات کارخانهای، ماشینآلات معدنی، صنایع پایین دستی نفت و گاز، الکترونیک، بیوتکنولوژی و مواد جدید فلزی، سرامیکی و پلیمری از جمله اولویتهای ایدرو برای جذب سرمایهگذار داخلی و خارجی است. البته ناگفته نماند که اگر سرمایهگذاران خارجی در سایر بخشها نیز تمایل به همکاری داشته باشند، با آنها تعامل میکنیم.»
جذب ۲۳۰۰میلیارد تومان سرمایه
وی در بخش دیگری از گفتو گوی خود با خبرنگاران، با بیان اینکه ایدرو در سال ۸۸، برای جذب ۶۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری برنامهریزی کرده بود، تصریح کرد: «با اتمام سال ۸۸، از برنامهریزیهای انجام شده هم فراتر رفتیم؛ به گونهای که در این سال بیش از ۲۳۰۰ میلیارد تومان سرمایه جذب شد.»
زارعی، ادامه داد: از سال ۱۳۸۴ تا پایان سال ۸۸، بیش از ۱۲ میلیارد دلار سرمایهگذاری در طرحهای سازمان گسترش انجام شده است. همچنین پیشبینی کردهایم در سال جاری ۱۵۰۰ میلیارد تومان تفاهمنامه با بخش خصوصی به امضا برسانیم.
معاون سرمایهگذاری ایدرو، در بخش پایانی سخنانش با بیان این که دولت میتواند تا ۲۰درصد با تعاونیها در سراسر کشور سرمایهگذاری کند، تاکید کرد: به همین منظور، تفاهمنامهای با وزارت تعاون امضا کردهایم تا با استفاده از ظرفیت تعاونیها سرمایهگذاریهای لازم را در استانهای مختلف انجام دهیم.
ارسال نظر