ورود چین به خط «صلح» - ۱۵ فروردین ۸۹
گروه انرژی- در حالی که روند حضور هند در پروژه انتقال گاز ایران به پاکستان و هندوستان در قالب «خط لوله صلح» همچنان نامشخص است، احتمال حضور چین در این خط نیز وجود دارد؛ به طوری که منابع پاکستانی از ابراز علاقهمندی چینیها برای سرمایهگذاری ۵/۲ میلیارد دلاری در این خط لوله خبر دادهاند.
هند: قیمت گاز و امنیت اولویت اصلی ما است
گروه انرژی- در حالی که روند حضور هند در پروژه انتقال گاز ایران به پاکستان و هندوستان در قالب «خط لوله صلح» همچنان نامشخص است، احتمال حضور چین در این خط نیز وجود دارد؛ به طوری که منابع پاکستانی از ابراز علاقهمندی چینیها برای سرمایهگذاری ۵/۲ میلیارد دلاری در این خط لوله خبر دادهاند. به گزارش شرکت ملی گاز به نقل از «آنلاین نیوز»، چین ضمن ابراز علاقهمندی خود مبنی بر سرمایهگذاری در احداث و امتداد خط لوله گاز ایران - پاکستان تا چین، قصد دارد طی هفته دوم ماه آوریل (فروردین- اردیبهشت) نمایندگانی را به منظور ادامه گفتوگوها با طرف پاکستانی در این خصوص به این کشور اعزام کند. بر پایه این گزارش، پاکستان نیز مذاکرات خود را با چین برای خرید تجهیزات فنی از این کشور به منظور توسعه این خط لوله گازی تا چین آغاز کرده است.
این مباحث در حالی طرح میشود که «شاه محمود قریشی»، وزیر امورخارجه پاکستان، پیشتر از احتمال تبدیل خط لوله ایران - پاکستان - هند «آی.پی.آی» به خط لوله ایران - پاکستان - چین «آی.پی.سی» خبر داده بود.
این گزارش اضافه میکند: وزیر امورخارجه پاکستان اعلام کرده بود که با توجه به تاخیرهای دهلی نو برای ادامه حضور در پروژه خط لوله گازی ایران - پاکستان - هند، این پروژه میتواند به پروژه خط لوله ایران - پاکستان - چین تبدیل شود. «قریشی» با پیوستن هند به خط لوله گازی ایران - پاکستان هیچگونه مخالفتی نداشته و از این موضوع استقبال کرده است، اما به دلیل تاخیرهای ایجاد شده در روند مذاکرات و با توجه به نیاز روز افزون پاکستان به انرژی، تعویق در تحقق پروژه گازی مزبور را به هیچ وجه به سود کشور متبوع خود ندانسته و بر اجرایی کردن آن تاکید داشته است.
واکنش دهلی به تحولات خط «صلح»
از سوی دیگر، در پی اعمال فشار آمریکا بر هند و پاکستان برای مشارکت نکردن در پروژه خط لوله انتقال گاز از ایران، وزارت خارجه هند روز جمعه در بیانیهای اعلام کرد: «هیچ اظهارنظری درباره سخنان مقامات آمریکایی نمیکنیم، اما امنیت انرژی، اولویت اصلی دولت و خط لوله هند- پاکستان - ایران نیز از این منظر حائز اهمیت است و ما برای حل اختلاف نظرها بر سر قیمت گاز و امنیت این خط لوله که از پاکستان خواهد گذشت، در حال مذاکرهایم.» به گزارش «ایرنا»، نماینده هند در دوازدهمین نشست بینالمللی انرژی که هفته گذشته در «کانکن» مکزیک برگزار شد، از تصمیم کشورش به از سرگیری مذاکره درباره پروژه ۵/۷ میلیارد دلاری احداث خط لوله انتقال گاز از ایران با مقامات این کشور خبر داده بود. روزنامه «اکونومیک تایمز» چاپ هند نیز نوشت: واشنگتن به مقامات پاکستان توصیه کرد که درباره قراردادی که برای احداث این خط لوله با ایران امضا کردند، بازنگری کند.
«رابرت بلاک»، مدیر کل امور جنوب آسیا و آسیای میانه وزارت خارجه آمریکا پس از بازگشت از سفر به پاکستان، در واشنگتن به خبرنگاران گفت: آمریکا ترجیح میدهد اسلامآباد در رابطه با گزینههای خود تجدیدنظر کند و اکنون زمان مناسبی برای انجام چنین تعاملاتی با ایران نیست. واشنگتن در ماه ژانویه گفته بود در صورتی که پاکستان از مشارکت در این پروژه صرفنظر کند، آمریکا به تامین گاز مایع مورد نیاز اسلامآباد کمک خواهد کرد، اما «محمد چودری اعجاز»، معاون وزارت نفت پاکستان در کنفرانس بینالمللی انرژی در مکزیک گفته بود که با توجه به اینکه پاکستان روزانه شاهد بیش از ۹ ساعت قطعی برق است، برای تامین نیاز مردم، به گاز ایران نیاز دارد و تامین امنیت خط لوله انتقال گاز ایران به نفع کشور است.
ارسال نظر