گروه انرژی- در حالی مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس بارها اعلام کرده است که «عقب افتادگی از کشور قطر در برداشت گاز از میدان مشترک پارس جنوبی را قبول نداریم»، مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس از جلو افتادن ۱۱ ساله قطر از ایران خبر می‌دهد.

مدیر عامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس می‌گوید: هم اکنون این کشور با مشارکت شرکت‌های آمریکایی در حال توسعه روزافزون پروژه‌های خود در پارس جنوبی است.

به گزارش مهر، موسی سوری در مراسم آغاز به کار اولین همایش ملی چشم‌انداز توسعه پایدار پارس جنوبی در عسلویه با بیان اینکه هم‌اکنون میدان گازی پارس جنوبی با در اختیار داشتن ۱۴ هزار و ۲۰۰ میلیارد متر مکعب گاز طبیعی و ۱۸ میلیارد بشکه مایعات گازی حدود ۴۷ درصد از ذخایر گاز ایران را به خود اختصاص داده است، گفت: همچنین این میدان ۷ درصد از گاز طبیعی دنیا را در اختیار دارد. وی بیان کرد: در حال حاضر قطر بازار ال.ان.جی دنیا را تصاحب کرده، به طوری‌که در شرایط فعلی سرانه اقتصادی هر شهروند قطری به ۲۸ هزار دلار در سال افزایش یافته است. سوری با تاکید بر اینکه هم اکنون ایران برای توسعه منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس با ۱۴ چالش محوری روبه‌رو است، گفت: یکی از مهم‌ترین مشکلات پیش‌روی توسعه پارس جنوبی تاخیر و عدم توازن در بهره‌برداری از فازهای این میدان مشترک گازی است. این مقام مسوول یادآور شد: کشور قطر از سال ۱۹۹۰ میلادی اولین فاز پارس جنوبی را مورد بهره‌برداری قرار داد و این در حالی است که ایران اولین فاز این میدان مشترک گازی را در سال ۲۰۰۱ میلادی در مدار تولید قرار داده است. وی افزود: کمبود منابع مالی، عدم توسعه زیرساخت‌های محوری و وجود مخاطرات زیست‌محیطی از دیگر چالش‌های پیش‌روی توسعه پارس جنوبی است.