جزئیات اولویت‌بندی تامین گاز صنایع

تدابیر ویژه برای تامین سوخت زمستانی

گروه صنعت و معدن- محبوبه فکوری: فصل سرما نزدیک می‌شود. سازمان هواشناسی برودت هوا را برای روزهای آتی پیش‌بینی کرده و وزارت صنایع، به بخش تولید و صنعت کشور آماده باش می‌دهد که ممکن است گاز آنها در زمستان قطع شود.

هشدارها یکی یکی از راه می‌رسد. اگرچه، قسمت اعظمی از صنایع، به این وضعیت عادت و از تابستان، مخازن سوخت را پر کرده‌اند که مبادا اتفاق سال ۸۶ که به قطعی بدون برنامه‌ریزی و اطلاع گاز منجر شد، دوباره تکرار شود.

معاون وزیر صنایع و معادن نیز در این رابطه به دسته‌بندی‌های انجام شده صنایع برای برنامه‌ریزی در مورد قطعی احتمالی گاز خبر می‌دهد و می‌افزاید: «از اردیبهشت، کار ذخیره‌سازی سوخت صنایع را آغاز کرده و حتی برنامه‌ریزی شده که هزینه آن‌را

دی ماه دریافت ‌کنیم.»

مهلت ۷ ماهه برای پرداخت سوخت زمستانی

محمدمسعود سمیعی‌نژاد به خبرنگار دنیای اقتصاد می‌گوید: «تدابیر ویژه‌ای برای سوخت‌رسانی به صنایع در فصل زمستان در نظر گرفته شده است، به نحوی که حتی به صنایع این فرصت داده شده که هزینه سوخت‌رسانی را نیز در دی ماه سال‌جاری پرداخت نمایند.» وی می‌افزاید: «برای تامین هرچه بهتر سوخت مورد نیاز صنایع در فصل زمستان، جلسات متعددی با شرکت ملی نفت ایران و شرکت ملی گاز برگزار شده و بر این اساس، تمامی تلاش این بوده که صنایع، از اردیبهشت ماه سال‌جاری که هنوز تنش‌های قطعی گاز زمستان خود را نشان نمی‌دهد، اقدام به ذخیره‌سازی سوخت جایگزین نمایند.» به گفته سمیعی‌نژاد، تمام تلاش وزارت صنایع این است که گاز بخش صنعت در فصل سرما قطع نشود، چراکه مشکلات فنی در این رابطه وجود دارد. به این معنا که اگر گاز بخش خانگی قطع شود، به طور قطع ممکن است وقایع ناگواری رخ دهد.

دسته‌بندی سه‌گانه برای صنایع

رییس کمیته سوخت وزارت صنایع و معادن می‌گوید: «وزارت صنایع با همراهی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی، صنایع را به چند قسمت تقسیم کرده، به این معنا که صنایعی نظیر فولاد، چینی، کاشی و سرامیک که گاز، نقش ماده اولیه آنها را دارد و گازوئیل و مازوت را نمی‌توانند به عنوان سوخت جایگزین مصرف کنند، در اولویت اول گازرسانی قرار گرفته‌اند.»

سمیعی‌نژاد ادامه می‌دهد: «دسته دوم صنایعی هستند که می‌تواند از سوخت‌های جایگزین استفاده نمایند. بر این اساس از تابستان اقدام به ذخیره‌سازی گاز آنها کرده‌ایم. در این رابطه، نامه‌ای مشترک از سوی وزارتخانه‌های صنایع و نفت به کلیه انجمن‌های صنایع مذکور ارسال شده تا مخازن ذخیره سوخت خود را تکمیل نموده و هزینه آن ‌را نیز دی ماه پرداخت نمایند.»

کمترین قطعی را تجربه خواهیم کرد

وی می‌افزاید: «با توجه به تدابیر صورت گرفته و مقدار گازی که در مدار کشور قرار گرفته است، امسال جای امیدواری وجود دارد که کمترین قطعی را در صنایع داشته باشیم. ضمن‌اینکه با توجه به دسته‌بندی‌های صورت گرفته، اولویت‌ها حفظ می‌شود.»

معاون وزیر صنایع و معادن تصریح می‌کند: «گاز صنایعی که در دسته اول اولویت قرار می‌گیرند، به هیچ عنوان قطع نخواهد شد. اولویت دوم شامل آن دسته از صنایعی است که اقدام به ذخیره‌سازی سوخت دوم کرده‌اند که در حال مدیریت تامین سوخت آنها هستیم. اگر این صنایع نظیر سیمان، از مدار استفاده از گاز خارج شوند، به طور قطع می‌توان گاز صنایعی را که در دسته سوم قرار می‌گیرند، تامین کرد.»

وی می‌افزاید: «بخش‌خصوصی نیز در جلسات برنامه‌ریزی حضور داشته و اظهارنظر می‌کند. ضمن اینکه با آن دسته از صنایعی که برای تامین سوخت جایگزین مشکلاتی دارند، در جلسات حضور یافته تا بتوانیم مشکلات آنها را حل کنیم.»