«کشورهای صنعتی نمی گذارند قیمت نفت کاهش یابد. قیمت نفت شیرین و سبک WTI آمریکا و برنت دریای شمال هنوز امکان افزایش بیش از حد فعلی را دارا هستند.» معاون مدیر‌عامل در امور سرمایه‌گذاری شرکت ملی نفت در گفت‌وگو با ایلنا درباره تغییرات قیمتی رخ داده در بازارهای جهانی ضمن اعلام مطلب فوق افزود: تفاوت قیمت نفت WTI آمریکا با قیمت نفت برنت دریای شمال چیزی در حدود ۵/۲‌دلار در هر بشکه است. قیمت نفت برنت نیز با پایه قیمت نفت خام‌های صادراتی خلیج فارس چنین تفاوتی را دارا است.

حجت‌ا... غنیمی فرد افزود: اما داده‌های بازار در حال حاضر وجود چنین تفاوت قیمتی را نشان نمی‌دهد و از این رو امکان رشد قیمت نفت WTI آمریکا و دریای شمال هنوز وجود دارد. وی که به عنوان یک کارشناس در حوزه نفت سخن می‌گفت، ادامه داد: البته این فاصله قیمتی حدودی است و قطعیتی در این حوزه وجود ندارد. وی اضافه کرد: باید توجه داشت که در ماه‌های پیش رو در پاییز، میزان تقاضا حدود ۱/۱‌میلیون بشکه در روز افزایش می‌یابد که همین رشد تقاضا بر افزایش قیمت‌ها تاثیر خواهد گذاشت. از این رو نوسان قیمت در محدوده هفتاد دلاری در هر بشکه، آن هم در تابستان معقول به نظر می‌رسد، چرا که اهرمی برای کنترل بخشی از افزایش قیمت در ماه‌های پاییز با خرید نفت خام و اضافه نمودن آن بر ذخایر بازرگانی و استراتژیک در حال حاضر خواهد بود. وی گفت: افزایش عرضه کنونی نیز با استناد به همین دلیل توسط مصرف‌کنندگان جذب می‌شود و به مصرف فوری نمی‌رسد، بلکه در مخازن نگهداری می‌شود. به گفته وی، بخشی از این مخازن در اختیار پالایشگران و بخشی دیگر ذخایر استراتژیک است که در اختیار دولت قرار دارد. وی ادامه داد: باید توجه داشت که افزایش قیمت نفت خام برای برخی کشورهای اصلی مصرف‌کننده و صنعتی ابزار تامین درآمد مالیاتی است و دولت‌ها روی این مساله حساب ویژه‌ای می‌کنند. وی در توضیح این مطلب افزود: در شرایطی که صنایع این کشورها با مشکل روبه‌رو هستند، بالاتر رفتن قیمت نفت خام مبنایی می‌شود برای گرفتن مالیات بیشتر که این مالیات می‌تواند بخشی از مالیات کم شده در اثر بحران صنایع را جبران سازد.

این کارشناس افزود: از سوی دیگر کشورهایی نظیر هند و چین در وضعیت فعلی اقتصاد جهانی نه تنها با رشد منفی روبه‌رو نیستند، بلکه نرخ رشد تولید داخلی آنها مثبت است. مراجع معتبر جهانی برای کشوری مثل چین نرخ رشدی حدود ۶‌درصد و در برخی موارد حدود ۷‌درصد را در سال جاری پیش‌بینی کرده‌اند. با توجه به وضع موجود چنانچه قیمت نفت از حدود ۷۰‌دلار در هر بشکه کمتر شود و مانند ابتدای سال جاری میلادی به حدود ۴۰‌دلار در هر بشکه برسد، این کشورها، چین و هند که با نرخ رشد بالای اقتصادی روبه‌رو هستند، نرخ رشد بسیار بالاتری خواهند داشت.