مصرف بیش از 26هزار لیتر آب در ماه جریمه دارد

خانه‌های لوکس با ۷ هزار لیتر مصرف ماهانه !

مهر- مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور می‌گوید: دستگاه‌های دولتی در تیررس اول اصلاح الگوی مصرف آب قرار گرفته‌اند و با مکانیزم‌های تعریف شده باید مصارف خود را به میزان قابل توجهی کاهش دهند. مجید نامجو خاطرنشان کرد: در بخش مردمی ‌و خانگی قرار بر این است که برای آن دسته از مشترکانی که مطابق الگو (۱۸ تا ۲۶ مترمکعب در ماه برای شهرهای با آب و هوای معمولی) مصرف نمی‌‌کنند، وزارت نیرو جرایمی را در نظر گیرد و دولت نیز به وزارت نیرو این اجازه را خواهد داد.

به گفته مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، براساس این طرح، دولت به وزارت نیرو اجازه داده است که نسبت به کسانی که مطابق با الگو مصرف می‌‌کنند، قیمت سال ۸۳ را اعمال کند.

وی اظهار داشت: همچنین کلیه شرکت‌های دولتی، نهادها، ارگان‌های نظامی و انتظامی، واحدهای تجاری، سازمان‌ها، بخش‌های دولتی و کلیه کاربران غیرخانگی که از آب شرب استفاده می‌کنند، باید مصارف خود را نسبت به سال گذشته کاهش دهند، به نحوی که شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور باید میزان کاهش این دستگاه‌ها را تعیین کرده و با توجه به فرآیندهای خاصی مصارف را کاهش دهد.

به گفته نامجو، براساس این طرح، مقرر شده است که واحدهای دولتی و دستگاه‌های اجرایی مشمول ماده ۵ قانون مدیریت خدمات کشوری که بودجه آنها توسط دولت تامین می‌شود، قیمت تمام شده را برای هر مترمکعب آب بپردازند، در این راستا، مصوبه شورای اقتصاد عمل خواهد شد.

وی اظهار داشت: تنها موردی که در این طرح براساس قیمت، پایه‌ریزی شده است مربوط به مشترکان مرفهی است که زیر ۷ مترمکعب مصرف دارند. همچنین قرار بر این است که واحدهای دولتی و دستگاه‌های اجرایی مشمول ماده ۵ قانون مدیریت خدمات کشوری که دولت بودجه جاری آنها را تامین می‌کند، قیمت تمام شده را برای آب بپردازند که در این راستا مصوبه شورای اقتصاد نیز وجود دارد.

نامجو گفت: دستگاه‌های دولتی که از آب شرب برای آبیاری فضای سبز استفاده می‌کنند نیز موظف شده‌ اند با هماهنگی شرکت‌های آب و فاضلاب و آب منطقه‌‌ای‌‌ها، انشعاب آب شرب خود را در این راستا قطع کرده و از انشعاب آب غیرشرب استفاده کنند.

وی اظهار داشت: دولت وزارت مسکن و شهرسازی را به رعایت دقیق مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان موظف کرده و اجرایی کردن تفاهم نامه‌های وزارت نیرو با وزارت مسکن و شهرسازی و سازمان نظام مهندسی در جهت بهره‌وری آب را خواستار شده است.

این مقام مسوول در شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: دولت معافیتی را برای‌ آن دسته از مشترکانی که تا ۷ مترمکعب مصرف آب دارند، اعمال کرده است که البته وزارت نیرو بر روی این مطلب مواردی را مطرح کرده است.

وی افزود: گزارشاتی وجود دارد که برخی از کسانی که قشر مرفه جامعه هستند و در باغ، ویلاها و خانه‌های لوکس زندگی می‌کنند، به دلیل تردد کم و عدم حضور در منزل، میزان مصرف آب زیر ۷ مترمکعب دارند که بر این اساس آب را رایگان دریافت می‌‌کنند.

به گفته نامجو، بر این اساس، آنها نباید شامل تخفیف شوند و در واقع دولت به وزارت نیرو اجازه داده است که آنها را شناسایی کرده و از این مشترکان، قیمت تمام شده آب را دریافت کند.

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب خاطرنشان کرد: دولت، موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران را موظف کرده تا استانداردهای لازم را برای تولیدکنندگان تجهیزات آب نظیر شیرآلات تدوین و عملیاتی کند.

وی افزود: قطعا تجهیزاتی باید در کشور تولید شود که مطابق با فرهنگ مردم و البته کاهنده مصرف نیز باشد، دولت به شرکت‌های آب و فاضلاب نیز اجازه داده که وسائل کاهنده مصرف آب را با موافقت و رضایت مشترکان، در اختیار آنها قرار دهد و رقم آن را به صورت اقساطی و درج در قبوض، به صورت ماهانه دریافت کند.

نامجو گفت: عملیاتی شدن این کار مستلزم تعریف مکانیزم‌های اجرایی است و دولت صدا و سیما را موظف کرده است که با همکاری شرکت‌های آب و فاضلاب و با حداقل هزینه‌ها، فرهنگ‌سازی برای اصلاح الگوی مصرف را صورت دهد.