گروه صنعت و معدن - صابر دری‌نژاد: تنها یک روز پس اعلام معاون سازمان انرژی اتمی ایران مبنی بر اینکه هیچ مشکلی برای راه‌اندازی نیروگاه اتمی وجود ندارد، رییس هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران از سپردن عملیات اجرایی احداث نیروگاه هسته‌ای به بخش خصوصی خبر داد و گفت: به تازگی یک شرکت مشارکتی به صورت GC در ایدرو تشکیل شده، تا با همکاری این سازمان، پیمانکاران بخش خصوصی بخشی از تجهیزات نیروگاه‌های هسته‌ای کشور را بسازند. «احمد قلعه‌بانی» که در جمع صنعتگران استان بوشهر سخن می‌گفت، ادامه داد: پس از اتمام عملیات اجرایی نیروگاه اتمی بوشهر احداث چندین نیروگاه دیگر در دستور کار قرار دارد که با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته بخشی از عملیات اجرایی آن به بخش خصوصی سپرده خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه احداث هر نیروگاه اتمی چهار مرحله دارد، گفت: به لحاظ حساسیت‌هایی که در کشور ما وجود دارد گریدهای سوم و چهارم مراحل ساخت نیروگاه اتمی، امکان واگذاری به بخش خصوصی را ندارد. ولی گریدهای اول و دوم ساخت نیروگاه‌های اتمی را از این پس بخش خصوصی خواهد ساخت.

قلعه‌بانی با تاکید بر ظرفیت‌های فراوان موجود در کشور و توانمندی مهندسان ایرانی خاطرنشان کرد: نیروگاه هسته‌ای بوشهر تجربه‌ای است که باید از آن استفاده شود و آموخته‌هایی که توسط مهندسان ایرانی اندوخته شده، به دیگر مهندسان نیز منتقل شود.

رییس هیات‌عامل سازمان گسترش و نوسازی ایران که در همایش روز صنعت و معدن و تجلیل از تولیدکنندگان نمونه استان بوشهر سخن می‌گفت، در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به روند واگذاری شرکت‌های تابعه این سازمان اظهار داشت: در سال جاری بیش از ۱۰۰ شرکت تابعه این سازمان زیرنظر معاونت بهره‌برداری، آماده واگذاری است که تا پایان سال جاری فرآیند واگذاری آنها به طور کامل طی خواهد شد.

وی در ادامه به برنامه‌های این سازمان برای حمایت از صنایع نوین در بخش‌های مختلف اشاره کرد و گفت: سازمان گسترش با مشارکت در فرآیندهای پژوهشی و حضور در پژوهشکده‌ها چه در قالب اعطای وام‌های کم‌بهره و چه به صورت تخصیص اعتبار از صنایع نوین و فناوری برتر حمایت خواهد کرد.

به گزارش خبرنگار ما، همزمان با هفته صنعت و معدن در استان بوشهر ۱۳طرح صنعتی و معدنی با حجم سرمایه‌گذاری ۲۶۵میلیارد ریال و تسهیلات ارزی به میزان ۹میلیون دلار، افتتاح شد. این طرح‌ها شامل بزرگترین واحد کود سوپر فسفات تریپل کشور با ظرفیت ۲۵۰ تن در روز، کارخانه تولید آسفالت، شن و ماسه، بتن آماده، گچ دانه‌بندی شده، پانل ساختمانی، کارخانه تولید پودر نارگیل و... می‌شود.