هر چی بود سیاسی نبود

گروه انرژی - به دنبال تغییرات شماری از مدیران ارشد نفت، مدیرعامل شرکت ملی نفت در جلسه تودیع و معارفه مدیرعامل منطقه ویژه پارس در جمع معدودی از خبرنگاران گفت: مسوولی که این تغییرات را ایجاد کرده اختیاراتی دارد که باید به آن احترام گذاشت. سیف‌الله جشن‌ساز با تاکید بر سیاسی نبودن تغییرات مدیران نفتی طی هفته‌های گذشته توضیح داد: به تازگی از بروز تغییراتی جدید در رسانه‌ها یاد می‌شود که اصلا موضوع مذاکره نبوده است. برای نمونه آقای غنیمی‌فرد که هم اکنون معاون سرمایه‌گذاری شرکت ملی نفت است و به تازگی به عنوان کاندیدای دبیرکلی مجمع کشورهای صادرکننده گاز معرفی شده یا آقای عاصمی‌پور و زیرکچیان‌زاده که هم اکنون در محل کار خود هستند.

وی افزود: در خصوص آقای محدث (مدیر امور اکتشاف شرکت ملی نفت) نیز لازم است بگویم که او شش ماه پیش درخواست بازنشستگی کرده بود که به دلیل کارآمدی وی با این درخواست مخالفت شد. با وجود این‌که او یکی از ۲۰ نفری بود که در سال‌های گذشته در مخالفت با یکی از شوراها استعفا داده بود، ولی هنوز در هیات مدیره شرکت نفت حضور دارد تا این‌که طی دو هفته گذشته برای بازنشسته شدن خویش از وزیر نفت درخواست کرده بود و وزیر نیز با اعلام دستوری از من خواست تا با درخواست وی موافقت شود؛ اگرچه من هنوز موافقت نکرده‌ام. وی درباره رفیعی (مدیرعامل سابق شرکت حفاری شمال) نیز گفت: در ارتباط با دستگاه حفاری ایران البرز مواردی وجود داشت که با هم به توافق نرسیدیم و این تصمیم مربوط به دو ماه پیش است و با وجود این‌که او ارتباط نسبی با وزیر نفت دارد، ولی قطعا به گروه سیاسی متعلق نیست و اصلا فرد سیاسی نیست.

جشن‌ساز با بیان اینکه گفته می‌شود تغییرات بر این مبنا بوده که مخالفان دولت برداشته شوند و موافقان آنها جایگزین شوند، اظهار کرد: در این باره همچنین آقای اله‌داد (معاون سابق امور مالی شرکت ملی نفت) شخصیتی دارد که هرگز سیاسی نیست و پس از وی از آقای نیکوسخن استفاده شده که ۳۵سال سابقه دارد. درباره آقای رضوی (مدیرعامل سابق سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس) نیز باید تاکید کنم که وی چندین‌بار تقاضای کناره‌گیری کرده بود، در حالی که نه او و نه آقای سوری هیچ‌کدام سیاسی نیستند و به این دولت تعلق دارند، بنابراین تغییرات در حوزه نفت سیاسی نبوده است.

او با اشاره به این‌که برخی می‌پرسند چرا تغییرات در این زمان انجام شده است؟ خاطرنشان کرد: اگر دو هفته قبل از انتخابات تغییرات را انجام می‌دادیم، قضاوت‌های دیگری می‌شد؛ در حالی‌که هم‌اکنون نیز نتیجه‌گیری‌های انحرافی از این انتخابات کرده‌اند. پس بهتر است این منتقدان بفرمایند فصل نقل و انتقال چه موقع است؟ از سوی دیگر مسوولی که این تغییرات را ایجاد کرده اختیاراتی دارد که باید به آن احترام بگذاریم. مدیرعامل شرکت ملی نفت درباره تغییر کرباسیان و ترکان توضیح داد: تغییر این دو فرد در حوزه عمل وزیر نفت است و بهتر است از او بپرسید. اگر قرار بود برخورد سیاسی شود، چهارسال وقت داشتیم، در حالی که در این مدت تاکید شد که نیروهای ما کاری هستند، ولی انتظار نمی‌رفت کسی در حد معاون وزیر(ترکان) که وزیر نفت برای ادامه فعالیت شخصا از او حمایت کرده بود، به عنوان سخنگوی یک باشگاه سیاسی علیه دولت سخن بگوید. اگر قرار بود وی موضع‌گیری‌های سیاسی انجام دهد، بهتر بود ابتدا استعفا می‌داد و از دولت خارج می‌شد و سپس به عنوان سخنگوی یک باشگاه سیاسی عمل می‌کرد. به همین دلیل تاکید می‌کنم در وزارت نفت کار سیاسی انجام نشده و اصولا نفت، وزارتخانه‌ای نیست که بشود در آن سیاسی‌کاری کرد.

او خاطرنشان کرد: هم اکنون کسانی در هیات مدیره شرکت نفت هستند که به خط ‌مشی دولت چندان اعتقادی ندارند، ولی در حال حاضر با یکدیگر همکاری می‌کنیم و مشکلی نیست.

پادشاه عمان در تهران

وی در ادامه افزود: طی دو هفته آینده پادشاه عمان برای یک دیدار سیاسی و اقتصادی به ایران خواهد آمد و مذاکرات نفتی و گازی نیز با ایران خواهد داشت. مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران اظهار کرد: قرار بود پادشاه عمان در هفته گذشته به ایران بیاید که این سفر به تاخیر افتاد. در این سفر قرار است بخشی از مذاکرات مربوط به نفت و یک حوزه گازی در خلیج‌فارس با شرکت ملی نفت باشد.

به گزارش ایسنا، وی با اشاره به امضای قرارداد حدود ۵ میلیارد دلاری در فاز ۱۱ پارس جنوبی با شرکت چینی درباره سایر پروژه‌های این میدان افزود: چندی پیش قرارداد فازهای ۲۰ و ۲۱ با شرکت اویک (OIEC) به امضا رسید و ۱۰درصد از کل پروژه یعنی حدود ۵۰۰میلیون دلار به صورت پیش‌پرداخت توسط شرکت ملی نفت تامین شد و باقی باید توسط شرکت پیمانکار تامین شود. به گفته او قرارداد بالادست میدان پارس شمالی نیز با شرکت چینی سینوک به ارزش حدود ۱۰میلیارد دلار برای تولید ۱۰۰میلیون متر مکعب گاز در روز امضا شده که این شرکت متعهد است، منابع مالی پروژه را تامین کند و پس از اتمام پروژه از محل ۵۰میلیون تن ال.ان.جی تولیدی ۵۰درصد آن را ببرند و بازپرداخت پروژه از آن محل انجام می‌شود.

تحریم بنزین بی‌تاثیر است

معاون وزیر نفت در پاسخ به سوالی در مورد تحریم واردات بنزین ایران که مجددا مطرح شده است، تشریح کرد: میزان تولید داخلی کشور روزانه ۴۵میلیون لیتر و مصرف بین ۶۶ تا ۶۷میلیون لیتر است که این تفاوت از کشورهای دیگر تامین می‌شود.

به نظر می‌رسد اگر آمریکا می‌دانست تحریم واردات بنزین ایران موثر خواهد بود، دوماه پیش که این موضوع جدی توسط آنها پیگیری می‌شد، عملی می‌کردند، ولی آنها می‌دانند این حربه موثر نیست و نیاز بنزین ایران از شرکت‌های مختلف تامین خواهد شد.

همه شرکت‌ها تحت تاثیر آمریکا نیستند

او درباره سرمایه‌گذاری در پروژه‌های پالایشگاهی و به ویژه ستاره خلیج‌فارس تصریح کرد: در این رابطه قرار بود که یک سرمایه‌گذار وارد پروژه شود که نیامد، ولی شرکت پالایش و پخش از محل منابع داخلی آن را ادامه می‌دهد. در این رابطه به‌تازگی از دومیلیارد دلار وامی که گرفته‌ایم، حدود ۵۰۰میلیون دلار به ستاره خلیج‌فارس تعلق گرفته است.