نماینده ایران در مجمع کشورهای صادرکننده گاز از انتخاب عبدا... العطیه وزیر نفت قطر به عنوان دبیر کل موقت این مجمع خبر داد و اعلام کرد: اساسنامه اوپک گازی به عنوان یک سازمان بین‌المللی در سازمان ملل به ثبت خواهد رسید. محمد علی خطیبی در گفت‌وگو با مهر در تشریح مهمترین محورهای برگزاری نشست وزیران نفت عضو مجمع کشورهای صادرکننده گاز در دوحه قطر، گفت: تاکنون اساسنامه تصویب شده اوپک گازی در نشست مسکو، به تایید دولت ایران و ۶ کشور دیگر عضو رسیده است.

وی افزود: از این رو در نشست روز سه‌شنبه در قطر مقرر شد این اساسنامه تا قبل از اجلاس نهم دسامبر (۱۸ آذر) به تایید دولت‌های کشورهای عضو مجمع برسد تا به عنوان یک سازمان بین‌المللی در سازمان ملل به ثبت برسد.

عبدا...‌العطیه دبیرکل موقت

این مقام مسوول در ادامه در رابطه با انتصابات صورت گرفته در این نشست، توضیح داد: در این نشست بر اساس اساسنامه انتصاب‌هایی صورت گرفت و مقرر شد انتخاب ریاست اجلاس مجمع کشورهای صادرکننده گاز بر اساس حروف الفبا و انتخاب معاون رییس، عکس حروف الفبا انتخاب شود.

خطیبی همچنین با اشاره به این موضوع که رییس کمیته اجرایی مجمع نیز بر اساس اساسنامه، بر خلاف انتخاب‌های قبلی از آخر حروف الفبا شروع می‌شود که از سال ۲۰۱۰ میلادی رییس کمیته اجرایی را ونزوئلا بر عهده خواهد داشت.

به گفته وی در نشست روز سه شنبه با نظر اعضا مقرر شد تا زمان انتخاب دبیر کل مجمع و به دلیل معطل نماندن کارها، ریاست اجلاس را عبدا... العطیه وزیر نفت قطر بر عهده داشته باشد و اختیارات دبیر کلی را هم بر عهده بگیرد.

اوران الجزایر میزبان سال آینده غول‌های گازی

نماینده ایران در اوپک گازی با اشاره به درخواست الجزایر برای میزبانی دوره آینده مجمع کشورهای صادر‌کننده گاز، تصریح کرد: یکی دیگر از مصوبه‌های وزیران عضو مجمع در نشست روز سه‌شنبه موافقت با درخواست الجزایر مبنی بر برگزاری اجلاس سال آینده مجمع در ماه آوریل(بهار ۸۹) در اوران الجزایر بود.

در این نشست با نظر اعضای مجمع کشورهای صادرکننده گاز مقرر شد، ۲ طبقه از برج بزرگی که در ۵۰ طبقه در حال ساخت است، به متراژ یک‌هزار متر به محل دبیرخانه اوپک گازی اختصاص پیدا کند.

همچنین، بودجه ۶ ماه دوم مجمع کشورهای صادر‌کننده گاز به تصویب اعضا رسید و مقرر شد حق عضویت هر کشور در مدت یاد شده به میزان ۲۰۰‌هزار دلار باشد، همچنین بحث برآورد بودجه کل سال و رسیدگی به امور بودجه مجمع برعهده ایران گذاشته شد.

از سوی دیگر، صادر‌کنندگان گاز طبیعی در نشست دوحه قطر در خصوص قیمت‌گذاری گاز طبیعی بر مبنای قیمت نفت خام رایزنی و مذاکره کردند.

به گزارش بلومبرگ، روسیه، قطر، الجزایر و اندونزی از جمله کشورهایی هستند که قراردادهای بلندمدت صادرات گاز خود را با قیمت نفت خام مرتبط کردند.

قیمت نفت خام امسال با ۶۲‌درصد رشد به ۷۰‌دلار در هر بشکه رسیده است، این در حالی است که قیمت گاز در بازار آمریکا با ۳۰‌درصد کاهش روبه‌رو شده است.

شکیب خلیل، وزیر نفت الجزایر در جمع خبرنگاران در شهر دوحه گفت، قیمت‌های جهانی گاز با تاخیر شش ماهه به دنبال قیمت نفت حرکت می‌کند. کلیه قراردادهای ما بلندمدت است. قیمت‌ها بر مبنای فرمول‌های خاصی تعیین می‌شود، بنابراین وجود مازاد عرضه در بازار تاثیر منفی بر قیمت گاز نخواهد داشت.

وزارت انرژی آمریکا نیز اعلام کرد، کاهش شدید تقاضا و افزایش تولید داخلی در این کشور و افزایش تولید ال‌ان‌جی موجب شده تا میزان ذخایر گازی آمریکا ۲۲‌درصد بالاتر از میانگین ۵ ساله آن باشد.

همچنین موسسه تحقیقاتی بوز اند کو نیز پیش‌بینی کرد، عرضه جهانی گاز امسال ۱۵‌درصد از تقاضا پیشی خواهد گرفت.