یادداشت
اینجا باید سرمایهگذاری کرد
محمد سوری، مدیرعامل شرکت ملی نفتکش ایران سابقه فعالیت اجرایی در ۳دولت را در کارنامه خود ثبت کرده و در بنگاهی فعالیت میکند که در چرخه اقتصاد انرژی و حملونقل جای مهمی را به خود اختصاص داده است. به همین دلیل سخنان این مدیر عامل را درباره مسائل یاد شده باید جدی گرفت و در کانون توجه قرار داد.
محمد صادق جنان صفت
محمد سوری، مدیرعامل شرکت ملی نفتکش ایران سابقه فعالیت اجرایی در ۳دولت را در کارنامه خود ثبت کرده و در بنگاهی فعالیت میکند که در چرخه اقتصاد انرژی و حملونقل جای مهمی را به خود اختصاص داده است. به همین دلیل سخنان این مدیر عامل را درباره مسائل یاد شده باید جدی گرفت و در کانون توجه قرار داد. در گزارش کوتاه شده مدیرعامل شرکت ملی نفتکش ایران که در این صفحه میخوانید، چند نکته وجود دارد که نمیتوان آن را نادیده گرفت.
نکته اول این است که ایران با وجود استقرار در یک موقعیت بسیار اساسی در منطقهای که بخشی از نفت جهان را تامین میکند و میتواند از ایران عبور کند، شرایط خوبی ندارد. بر اساس گزارش ارائه شده از سوی محمد سوری و در حالی که جمع کل خطوط لوله صادرات نفت خام از خزر ۱۸۱۵هزار بشکه در روز است، سهم ایران ۲۳۰هزار بشکه شده که حدود ۱۳درصد است. علاوه بر این و در حالی که ایران یکی از کشورهای مهم حاشیه خزر به حساب میآید و به گفته رییس شرکت ملی نفتکش، هنوز سهم ایران در ناوگان انتقال نفت با کشتی در حد صفر است.
نکته دوم در این بحث نگاه به آینده است. در حالی که پیشبینی میشود میزان تولید نفتخام در کشورهای قزاقستان، ترکمنستان و آذربایجان در سال ۲۰۱۵ میلادی به ۳۸۰۰میلیون بشکه برسد، سرمایهگذاری در ساخت کشتی برای انتقال بخشی از این نفت تولیدی یک ضرورت تمام عیار است.
آیا چشم دوختن به سخاوت دولت و لطف بازارهای جهانی نفت برای سرمایهگذاری در ساخت کشتی همانند سالهای قبل میتواند تداوم پیدا کند؟ در صورتی که راه برای حضور بخشخصوصی در صنعت کشتیسازی هموار شود، میتوان امیدوار بود که این صنعت رونق پیدا کند. این فعالیت برای سرمایهگذاری مناسب است و نباید آن را به بوته فراموشی سپرد.
ارسال نظر