خبرگزاری فارس- دبیرکل استاندارد استان تهران گفت: تنوع‌بخشی به عیار طلا در صورتی امکان‌پذیر است که بتوان طلای دارای عیار پایین را ردیابی کرد تا این موضوع راهی برای سوء استفاده برخی افراد نباشد.

مسلم بیات در مورد بحث‌های مطرح شده مبنی بر لزوم تنوع‌بخشی در عیار طلا و تولید طلا با عیار پایین «۱۴ و ۹» اظهار کرد: تا به حال هیچ مصوبه‌ای از سوی سازمان ملی استاندارد در این مورد به ادارات کل استانی سازمان استاندارد ابلاغ نشده است. وی با بیان اینکه استانداردها بر مبنای نیازهای جامعه تدوین می‌شوند، تصریح کرد: با توجه به حساسیت و اهمیت طلا، اگر قرار باشد تغییری در عیار طلا اتفاق بیفتد باید تدابیر ویژه‌ای اندیشیده شود تا امکان ردیابی مصنوعات وجود داشته باشد. وی تاکید کرد: تنوع‌بخشی به عیار طلا نباید راهی برای سوء استفاده افرادی باشد که در قالب تولید‌کننده یا عرضه کننده، طلا را عرضه می‌کنند. بیات با بیان اینکه عمده نگرانی ما در این خصوص به روش انجام کار مربوط می‌شود، افزود: در حال حاضر سالانه ۳ هزار مورد نمونه‌برداری درباره طلای با عیار ۱۸ در استان تهران انجام می‌شود و در صورت تنوع‌بخشی به عیار طلا باید امکان ردیابی طلا در کشور و بازرسی از مصنوعات توزیعی در بازار فراهم باشد.

وی ادامه داد: در صورت تنوع بخشی به عیار طلا حتما باید از قبل، روش‌های انجام کار و نحوه تولید دیده شود و آیین‌نامه کاملی برای این مساله تدوین شود. دبیر کل استاندارد استان تهران تصریح کرد: در صورت تنوع‌بخشی به عیار طلا باید امکان علامت‌گذاری روی مصنوعات طلا وجود داشته باشد تا هم مصرف‌کننده و هم بازرسان بتوانند این مصنوعات را ردیابی کنند.

وی در پاسخ به این سوال که گفته می‌شود در حال حاضر طلاهای تقلبی با عیار ۱۴ در بازار توزیع می‌شود، آیا تنوع‌بخشی به عیار طلا راهی برای پوشش دادن بر این مصنوعات تقلبی در بازار نیست، گفت: طلای با عیار ۱۴ در بازار عرضه نمی‌شود و در بازرسی‌های سازمان استاندارد در مورد مصنوعات طلا نیز بیش از ۹۰ درصد این مصنوعات در بازار مطابق با استاندارد است.

وی تاکید کرد: موارد بحرانی در مورد عرضه طلا با عیار پایین در بازار کم است و گزارشی نیز در مورد عرضه طلا با عیار ۱۴ نداشته‌ایم.