اعتبار ۶۰۰۰ میلیارد تومانی برای صنعت
گروه صنعت و معدن - رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس از تخصیص ۶۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار صندوق توسعه ملی برای بهسازی صنایع کشور خبر داد. رضا رحمانی در افتتاحیه نوزدهمین نمایشگاه بینالمللی چاپ، بستهبندی و ماشینآلات وابسته، اعلام کرد که قرار است ۱۰ درصد از این اعتبار، در اختیار فعالان صنعت چاپ و بستهبندی قرار گیرد. رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به اهمیت صنعت چاپ، لزوم تدوین یک استراتژی دقیق و آیندهنگر را برای بهسازی این صنعت یادآور شد و گفت: متاسفانه آنگونه که باید و شاید به این صنعت توجه نشده است. قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز با اذعان به اینکه صنعت چاپ و بستهبندی به شدت از ذهنها دور شده و به این صنعت توجه لازم نشده است، به «مهر» گفت: در بخش صادرات و صنایع غیرنفتی که یکی از ارکان اقتصاد مقاومتی است، اصلیترین بخش، بستهبندی و چاپ است و این در حالی است که مشکلات صنعت چاپ و بستهبندی در چند وقت گذشته دو برابر شده است. به گفته محمدصادق مفتح، ما در صنعت بستهبندی بسیار عقب هستیم و با همکاری وزارت ارشاد و شورای اصناف به دنبال آن هستیم که مشکلات این صنعت را رفع کنیم. نایب رییس اتحادیه لیتوگرافان نیز گفت: صنعت چاپ نمیتواند با وامهایی با بهره بانکی ۲۶ درصد بازسازی و نوسازی شود. علی فاضلی افزود: در ایران صنایع کوچک ۹۳ درصد کل واحدهای صنعتی کشور را تشکیل میدهند و به طور متوسط ۴۵ درصد اشتغال بخش صنعت توسط صنایع کوچک ایجاد شده است.
بودجهای دیگر
علاوه بر وعده رییس کمیسیون صنایع و معادن فخرالله مولایی نیز در خبری جداگانه از تخصیص بودجه دوهزار میلیاردی به شهرکهای صنعتی خبر داد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران توسعه مراکز خدمات فناوری و کسب و کار را گامی مهم در صادرات موفق و ارتقای خدمات کیفی و کمی واحدهای صنعتی دانست و به ایسنا گفت: اگر بخواهیم در صادرات موفق عمل کنیم، نیازمند توسعه مراکز خدمات فناوری و کسب و کار هستیم.
وی افزود: یکی دیگر از مباحث مهم در صادرات موفقیت، بهروزرسانی اطلاعات و تکنولوژیها در واحدهای صنعتی است که این مهم نیز بر عهده مراکز خدمات فناوری و کسبوکار است. مولایی یکی دیگر از وظایف مهم مراکز خدمات فناوری و کسب و کار را انجام مشاوره با واحدهای صنعتی عنوان کرد و گفت: واحدهای صنعتی برای ارتقای کمی و کیفی تولیدات خود نیازمند مشاوره هستند و این مشاورهها از طریق کارشناسان مراکز خدمات فناوری و کسب و کار میسر است. وی درباره سهم واحدهای صنعتی از صادرات کشور اظهار کرد: با توجه به اینکه ۹۳ درصد اشتغالزایی در صنعت مربوط به واحدهای صنعتی کوچک است و این واحدها نیز پیشتاز در امر تولید و تنوع محصولات تولیدی در کشور است، این واحدها ۷۰ درصد صادرات غیرنفتی کشور را به خود اختصاص دادهاند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران افزود: دو مبحث مهم در صادرات توسط سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران درحال پیگیری است؛ اول کیفیسازی شهرکها و واحدهای صنعتی و دوم افزایش بودجه شهرکهای صنعتی.
وی اظهار کرد: شهرکها و واحدهای صنعتی به دلیل کمبود نقدینگی با کمتر از ظرفیت اسمی خود درحال فعالیت هستند که با موافقت افزایش دو تا سه برابری بودجه اختصاص یافته به این شهرکها، شاهد رفع این مشکل و ارتقای توان تولیدی این واحدها خواهیم بود. مولایی بودجه اختصاص یافته به واحدهای صنعتی را دو هزار میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: با توجه به کمبود نقدینگی و موافقت به افزایش چند برابری بودجه شهرکهای صنعتی، این بودجه از ۴۲۰ میلیارد تومان به دوهزار میلیارد تومان افزایش یافته است. وی گفت: با افزایش این بودجه میتوانیم کمک به بازسازی شهرکهای صنعتی، کمک به خوشههای صنعتی، تکمیل زنجیرههای تولید و ایجاد پسآبها و تصفیه خانههای صنعتی را افزایش دهیم.
ارسال نظر