در بودجه سال ۱۳۹۲ لحاظ میشود
درآمد پیشنهادی دولت از برق
گروه انرژی- در آستانه تدوین بودجه ۹۲ در معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی ریاستجمهوری، معاون وزیر نیرو از ارائه پیشنهاد ۸۰ تومانی بهای هر کیلووات ساعت برق برای سال آینده خبر میدهد. چند وقتی است که مسوولان وزارت نیرو نامشخص بودن قیمت تمام شده برق را یکی از مشکلات اساسی صنعت برق دانسته و عنوان میکنند: با وجود اجرای گام اول قانون هدفمندی یارانهها، هنوز هم فاصله قیمت تمام شده برق و تعرفههای آن بسیار زیاد است. به اعتقاد مسوولان وزارت نیرو پایین بودن قیمت برق، پوشش هزینههای تولید شرکتهای زیرمجموعه وزارتخانه را دچار مشکل کرده و در عین حال کاهش پروژههای شرکتهای بخش خصوصی را نیز به دنبال داشته است.
عمده دلیل کاهش پروژههای زیربنایی نیز کمبود بودجه وزارت نیرو اعلام میشود؛ به طوری که در حال حاضر بسیاری از شرکتهای بخش خصوصی از کاهش پروژههای وزارت نیرو متاثر شدهاند و کمتر از ۵۰درصد ظرفیت خود مشغول به کار هستند.
افزایش قطعی بهای برق
در این شرایط، معاون وزیر نیرو از افزایش قطعی بهای برق در سال ۹۲ خبر داده و با اشاره به پیشنهاد ۸۰ تومانی بهای هر کیلووات ساعت برق در بودجه ۹۲ به مجلس اعلام کرد: قیمت فعلی برق به هیچ وجه پاسخگوی نیازها نیست. محمد بهزاد در جمع خبرنگاران افزود: امسال هماهنگی قابل توجهی بین دولت و مجلس شورای اسلامی برای تدوین قانون بودجه انجام شده است.
وی با اعلام اینکه اساس کار وزارت نیرو واقعی شدن قیمت برق در کشور است، تصریح کرد: در حال حاضر ۲۶.۴تومان بابت فروش برق به وزارت نیرو تحویل میشود، این قیمت به هیچ وجه پاسخگوی نیازها نیست.
متقاعد شدن نمایندگان مجلس
وی با یادآوری اینکه اخیرا مدارک لازم برای افزایش قیمت برق را به مجلس ارائه کرده و نمایندگان مجلس قبول کردند که قیمت برق باید تغییر کند، گفت: این در حالی است که سازمان حسابرسی هم برای سال ۹۰ قیمت ۴۰ تومان را برای برق محاسبه کرده بود.
وی در پاسخ به این سوال که اقدامات وزارت نیرو در آستانه تدوین لایحه بودجه سال آینده چیست، گفت: همکاری بسیار خوبی با معاونت راهبردی ریاستجمهوری و بخشهای مختلف مجلس داشتهایم.
معاون وزیر نیرو در امور برق افزود: هماهنگی لازم با کمیسیونهای مختلف مجلس شامل انرژی و برنامه و بودجه انجام شده است.
بهزاد افزایش قیمت برق را لازمه حفظ و افزایش پایداری شبکه برق در سالهای آینده عنوان کرد و گفت: در مجموع سال آینده محاسبه برق مشترکان قطعا با بهای بیش از ۲۶.۴ تومان محاسبه میشود.
معاون وزیر نیرو با تاکید بر اینکه در شرایط فعلی برای هر انشعاب برق به طور متوسط ۲۰۰ هزار تومان از مردم دریافت میشود، در حالی که این انشعاب برای وزارت نیرو دو میلیون تومان تمام میشود، افزود: قطعا افزایش قیمت برق منجر به حمایت بیشتر از صنعت برق و طرحهای در دست اجرا خواهد شد.
این مقام مسوول همچنین در خصوص آخرین وضعیت تامین سوخت زمستانی نیروگاهها گفت: در حال حاضر مشکلی در تامین سوخت نیروگاهها وجود ندارد و جلسات هماهنگی بین وزارت نفت و نیرو برای تامین سوخت نیروگاهها برگزار میشود.
راندمان ۴۰درصدی نیروگاهها
بهزاد با اشاره به جایگزینی سوخت مایع با گاز طبیعی در نیروگاهها به ویژه در فصل زمستان گفت: هم اکنون با افزایش راندمان نیروگاهها مصرف سوخت و انرژی هم در این واحدها مدیریت میشود.
معاون وزیر نیرو متوسط راندمان فعلی نیروگاههای برق را ۴۰ درصد عنوان کرد و افزود: به استثنای ۱۰هزار مگاوات نیروگاه برقآبی و نیروگاه بوشهر، مابقی نیروگاهها به سوخت فسیلی وابسته هستند.
وی همچنین با اشاره به راهاندازی بورس انرژی و معاملات آزمایشی برق در بورس یادآور شد: تنخواه مقدماتی و اولیه پیشبینی شده برای بورس انرژی ۱۰۰ میلیارد تومان است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا معاملات برق در بازار بورس منجر به افزایش قیمت این کالا نمیشود، گفت: برای حمایت از بخش خصوصی چارهای نداریم که قیمت واقعی برق را به تولیدکنندهها بدهیم، ضمن اینکه قیمت برق برای مصرفکننده تکلیفی است.
معاون وزیر نیرو درباره آخرین وضعیت صادرات برق ایران به کشورهای لبنان و سوریه توضیح داد: هم اکنون شبکه برق ایران به لبنان و سوریه متصل شده و باید دولت عراق برای متصل کردن برق این کشورها اقداماتی را انجام دهد. وی منتفی شدن صادرات برق به لبنان و سوریه را رد کرد و افزود: تاسیسات ۲۳۰ کیلوولت و ۴۰۰ کیلوولت شبکه عراق و سوریه آماده است و فقط باید اراده سیاسی کشورهای مسیر بر انجام این کار قرار گیرد.
پیشنهاد وزارت نیرو برای افزایش ۳برابری قیمت برق فروشی از سوی این وزارتخانه در حالی است که پیش از این مسوولان وزارت نیرو در مورد سناریوهای افزایش قیمت برای سال آینده گفته بودند: افزایش قیمت برق برای ۷۰درصد مشترکان خانگی و تجاری ناچیز است. از سوی دیگر در بخش صنعت و کشاورزی هم میانگین افزایش قیمت برق رقم ناچیزی است.
افزایش قیمت برق در بودجه سال ۹۲ در حالی اعلام شده است که هنوز جزئیات آن مشخص نیست و باید دید حداکثر و حداقل قیمتی که برای هر کدام از مشترکان در پلکانهای مصرفی تعیین میشود، چقدر است؟ و آیا همچون سنوات گذشته بستههای تشویقی و تخفیفی برای قیمت برق لحاظ میشود یا نه؟
ارسال نظر