گروه سوخت و نیرو - رییس سازمان انرژی‌های نو ایران با بیان اینکه حتی یک مگاوات برق بادی در کشور توسط بخش خصوصی تولید نشده است، گفت: مشکلات اخذ وام و وضعیت نامشخص اقتصادی از دلایل اصلی پایین بودن ظرفیت نصب‌شده نیروگاه‌های بادی خصوصی است.

یوسف آرمودلی در پاسخ به این سوال که پتانسیل کشور برای تولید برق بادی ۳۰ هزار مگاوات است، در حال حاضر چند مگاوات نیروگاه بادی نصب شده در کشور داریم، گفت: در حال حاضر ۱۰۰ مگاوات نیروگاه بادی نصب شده در کشور داریم که سالانه بالغ بر ۳۰۰ میلیون کیلووات ساعت برق تولید می‌کنند.

وی در پاسخ به این سوال که دلیل کم بودن ظرفیت نصب نیروگاه بادی در کشور چیست، گفت: علت آن این است که دولت اجازه احداث و نصب نیروگاه بادی را ندارد و بخش خصوصی باید وارد شود و باید اذعان داشت که همین ۱۰۰ مگاوات هم نیروگاه‌های دولتی هستند. وی افزود: یکی از دلایل کند بودن نصب نیروگاه بادی توسط بخش خصوصی مساله تحریم است، چون شرکت‌های خارجی که با شرکت‌های ایرانی قرارداد داشتند بعضا به قراردادهای خود عمل نکرده‌اند، بنابراین بخش خصوصی مجبور است مدتی صبر کرده و اقدام به ساخت داخل کند.

آرمودلی ادامه داد: در حال حاضر مجوز احداث ۱۲ هزار مگاوات برای بخش خصوصی صادر شده است؛ اما اغلب این شرکت‌ها در شروع کار هستند و چون در مرحله فاینانس، مشکلات اخذ وام یا وضعیت اقتصادی ویژه‌ای هستند کار آنها عقب افتاده است.

رییس سازمان انرژی‌های نو ایران در پاسخ به این سوال که ظاهرا برخی از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی به دلیل عدم حمایت از سوی شرکت توانیر و یا شرایط سخت سرمایه‌گذاری از ادامه کار منصرف شده‌اند، اظهار کرد: دولت نرخ‌های خرید تضمینی برق از نیروگاه‌های بادی را به ۱۳۰ تومان و با نرخ تورم و نرخ ارز به ۱۵۰ تومان رسانده است.

وی ادامه داد: حال که این مساله ارز به وجود آمده است باید منتظر ماند و دید ارز در چه قیمتی تثبیت می‌شود و زمانی که به ثبات رسید آن زمان قرارداد تنظیم و مجوز صادر می‌شود. وی افزود: سرمایه‌گذاران نیروگاه بادی ۷۵ درصد سرمایه را وام می‌گیرند و مابقی را سعی می‌کنند با آورده خود تامین کنند، اما متاسفانه همین آورده را نیز سرمایه‌گذاران تامین نمی‌کنند.

آرمودلی ادامه داد: گرفتاری دیگری که سرمایه‌گذاران احداث نیروگاه بادی دارند مشکل در اخذ وام است که بانک‌ها نتوانستند این وام‌ها را در اختیار سرمایه‌گذاران قرار دهند.

وی در ادامه به «فارس» گفت: وزارت نیرو هم در اصلاح نرخ خرید تضمینی و هم مبادله قرارداد اقدامات خود را انجام داده و مجوز ۱۲ هزار مگاوات را صادر کرده است و یک هزار مگاوات آن به مرحله قرارداد مبادله رسیده است. وی ادامه داد: فکر می‌کنم تا پایان سال جاری برخی از شرکت‌های خصوصی که در حال نصب و راه‌اندازی نیروگاه بادی هستند، برق تولیدی خود را وارد مدار کنند.