در همایش معرفی مدیران برتر صنایع و معادن کشور ارائه شد
راهکارهای پولی برای عارضههای صنعتی
افزایش سرمایه بانکهای دولتی برای ارتقای تسهیلاتدهی
استمهال بدهیهای بانکی و مالیاتی صنعتگران خوشحساب
۵ هزارمیلیارد ریال برای سرمایه در گردش صنعتیها
تزریق۵۰ هزارمیلیارد ریالی برای بهبود وضعیت اقتصاد کشور
عکسها آرشیوی است
افزایش سرمایه بانکهای دولتی برای ارتقای تسهیلاتدهی
استمهال بدهیهای بانکی و مالیاتی صنعتگران خوشحساب
۵ هزارمیلیارد ریال برای سرمایه در گردش صنعتیها
تزریق۵۰ هزارمیلیارد ریالی برای بهبود وضعیت اقتصاد کشور گروه صنعت و معدن- محبوبه فکوری: برگزاری همایشی که مدیران برتر صنایع و معادن کشور را میزبان رییس کل بانک مرکزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی و معاونانش، رییس کمیسیون صنایع مجلس و نمایندگان ۴ بانک مرتبط با صنعت قرار داده بود، تا پاسی از شب ادامه یافت و فرصتی شد تا صنعتگران مشکلات خود را بگویند و از مسوولان راهکار بشنوند.
سه خط اعتباری در انتظار صنعتگران
در این میان محمود بهمنی، رییس کل بانک مرکزی از اختصاص سه خط اعتباری جدید برای تامین مالی بخش صنعت و تولید کشور خبر داد و به جلسات برگزار شده با کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی، رییسجمهور و وزیر امور اقتصادی و دارایی اشاره کرد.
وی افزود: البته بانک مرکزی نمیتواند خط اعتباری داشته باشد؛ اما به بانکها ۵۰هزارمیلیارد ریال تسهیلات داده شده تا به بخش تولید و صنعت اختصاص دهند و از محل جذب منابع، آن را به بانک مرکزی برگردانند.
رییس کل بانک مرکزی گفت: در جلسه هیات دولت در قزوین نیز تصمیم بر این گرفته شد که ۲۰هزارمیلیارد ریال منابع به بانکها برای حمایت از صنعت اختصاص یابد که از این رقم ۵هزار میلیارد ریال به بانک صنعت و معدن برای تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی ارائه شده است.
وی ادامه داد: تا چند روز آتی نیز جلساتی با مدیرانعامل بانکها برای تزریق ۴۰هزار تا ۵۰هزارمیلیارد ریال دیگر خواهیم داشت.
به اعتقاد وی، تنها اختصاص سه خط اعتباری بانک مرکزی نمیتواند خاتمه حمایتها و راهکارها باشد.
وی در بخشی دیگر از سخنانش از وزیر امور اقتصادی و دارایی خواستار تسریع در روند خصوصیسازی و اختصاص منابع حاصل از آن به افزایش سرمایه بانکها شد.
بهمنی در پاسخ به درخواست صنعتگران مبنی بر استمهال وام واحدهای تولیدی در زمان بحران گفت: نمیتوان با همه فعالان اقتصادی یکسان برخورد کرد، بلکه گروههای مختلف باید از هم تفکیک شده و با هر پروژه با متر و میزان خود برخورد کرد.
راهکار دیگر بهمنی برای تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی، جذب سرمایهگذاران خارجی در بخش صنعت و تولید بود و به صنعتگران توصیه کرد که با اتکا به بانک مرکزی به جذب سرمایهگذار خارجی بپردازند.
حمایت از سرمایهگذاری خارجی
وی تاکید کرد که بانک مرکزی بهای شراکت صنعتگران با سرمایهگذاران خارجی را میپردازد و آماده است تا سه درصد بیش از نرخ جهانی به آنها بهره تعلق دهد.
به گفته بهمنی، بانک مرکزی سوپاپ اطمینان برای بخش صنعت و تولید خواهد بود.
وی به صنعتگران اطمینان داد که هر کس اعتباری را بیاورد، بانک مرکزی و وزارت امور اقتصادی و دارایی آن را تضمین میکنند.
بهمنی راهکار دیگر را حمایت از تاسیس شعب بانکهای خارجی در کشور، تاسیس شعبه بانک خصوصی در خارج از کشور و ورود بانکهای خارجی به ایران دانست و گفت: هر موسسه اعتباری یا بانکی درخواست تاسیس داشته باشد، قطعا علاوه بر صدور مجوز، مورد حمایت نیز قرار میگیرد.
بهمنی به صنعتگران پیشنهاد داد که به فکر اتمام طرحهای نیمهکاره باشند و دلیل این امر بازدهی صفر ۷۰۰ تا ۸۰۰هزارمیلیارد تومان از منابع مالی کشور در این پروژهها دانست.
وی با بیان این مطلب خطاب به صنعتگران که «اگر شما نباشید ما نمیتوانیم روی پای خود بایستیم» تاکید کرد که این جمله یک تعارف نیست.
وزیر، متعهد به رفع مشکلات صنعت
و اما شمسالدین حسینی که با قول قبلی به رییس خانه صنعت و معدن در این نشست حضور یافته بود، با ابراز خرسندی و تشکر بابت دعوت از وی برای حضور در این جلسه گفت: ایران سابقهای کهن در تجارت دارد و زمانی رتبه اول اقتصاد دنیا را داشته است، بنابراین با گفتوگو و از میان برداشتن مشکلات، میتوان این جایگاه را بازیافت.
وی افزود: من و معاونانم متعهد خواهیم بود که برای رفع مشکلات صنعت و تولید مباحث را از کلیات خارج کرده و چالشهای صنعتگران را ریز به ریز و در صورت لزوم مورد به مورد بررسی کنیم.
این گفته وزیر اقتصاد که با دست زدن صنعتگران حاضر همراه شد، در حالی ادامه یافت که وی به رشد اقتصادی ۵/۲- درصدی اقتصاد دنیا اشاره کرد و گفت: این بحران که فرصتی را پیش روی ایران قرار داده است، در مقابل توانسته ۳۱۰۰۰میلیارد دلار از ارزش دارایی بازارهای مالی دنیا بکاهد.
حسینی گفت: بانکهای ایرانی به هیچوجه در شرایط بحران ورشکست نشدهاند و شاخص بورس ایران به دلیل وابستگی به سهام پتروشیمی، سیمان و فولاد که به صورت جهانی کاهش داشته است، با مشکل مواجه شده بود که البته شاخص از ۸هزار واحد به ۸۸۰۰ واحد طی ۴۰ روز اخیر رسیده است.
دولت در خدمت صنعتگران خوشحساب
وزیر امور اقتصادی و دارایی خاطرنشان کرد: دولت در خدمت تولیدکننده خوش حساب و صنعتگری است که پول را به گردش در میآورد تا ثروت تولید کند، اما مخالف استمهال کلی وامهای بانکی هستیم.
حسینی ادامه داد: ما نمیتوانیم اعلام کنیم که تمام وامهای بانکی استمهال شود، بلکه از آن دسته از بنگاههایی حمایت میکنیم که به خاطر شرایط اقتصادی فعلی دچار مشکل شدهاند.
وی تاکید کرد: ما در قبال این صنعتگران و تولیدکنندگان مسوول و متعهد هستیم و مورد به مورد حاضر به حل مشکلات آنها خواهیم بود.
حسینی همچنین در پاسخ به یکی از صنعتگران که موضوع عدم پایبند بودن بانکها به تعهدات خود در طرحهای نیمه تمام را مطرح کرد، گفت: متعهد هستیم که در مقابل هر طرح نیمه تمامی که بانک تعهد پرداخت تسهیلات به آن را داشته است، مورد به مورد بررسی و بانکها را مجبور به انجام تعهدات خود کنیم.
وزیر امور اقتصادی و دارایی در خصوص استمهال بدهیهای مالیاتی واحدهای صنعتی نیز گفت: حاضر به استمهال بدهی مالیاتی صنعتگران خوش حساب هستیم.
وی ادامه داد: دولت معتقد است که اگر قرار بر توسعه اقتصاد ایران باشد، بخش تولید، صنعت و معدن باید فعال باشند، ما نیز بر حمایت از شما کمر همت بستهایم.
حسینی گفت: در وهله اول از تمام ابزارها و اختیارات وزارت اقتصاد برای حمایت از صنعتگران بهره خواهیم گرفت.
از وضعیت فعلی دلسرد نشوید
وی در مقابل ادعای یکی از صنعتگران مبنی بر عدم اجرای مصوبات در لایههای میانی مدیریتی خصوصا در استانها تاکید کرد: اگر فلان شخص در فلان ولایت حرفی زد، شما به دل نگیرید، ولی او هم باید با ما همدل شده و سیاستها را پیاده کند. حسینی گفت: بهترین بازگوکنندگان مشکلات کسب و کار صنعتگران هستند.
وی با اشاره به تشکیل کارگروه مشترک وزارت امور اقتصادی و دارایی با قوه قضائیه برای پروژه بهبود فضای کسب و کار گفت: صنعتگران در این رابطه نظرات خود را ارائه دهند.
حسینی نیز از صنعتگران برای جذب سرمایهگذاران خارجی استمداد طلبید و گفت: دولت فعال اقتصادی نیست و قطعا اگر قرار بر آمدن سرمایهگذار خارجی باشد، باید این کار توسط شما صورت گیرد.
نقش پررنگ صنعت در برنامه پنجم
به گزارش دنیای اقتصاد، عزتاله اکبری، رییس کمیسیون صنایع مجلس نیز گفت: به شما قول میدهیم که ظرفیتی که برای حضور بخش خصوصی در اقتصاد لازم است، در برنامه پنجم توسعه بگنجانیم.
وی از صنعتگران درخواست کرد تا خواستههای خود را به صورت نظام مند به کمیسیون صنایع و معادن مجلس ارائه دهند.
همچنین در این مراسم، هادی غنیمی فرد رییس خانه صنعت و معدن نیز گفت: بسته حمایتی چیزی نیست که در کشوی میز کسی پنهان شود و برخی به آن عمل نکنند، بلکه این بسته که به بانکها ابلاغ شده است باید مورد اجرا از سوی همه قرار گیرد.
وی افزود: اگر بانکی دست دولت را برای اجرای بخشنامهها و بستههای حمایتی فشار نداد قطعا صنعتگران آنرا تحریم خواهند کرد، در این صورت نمیتوان به حیات آنها امیدوار بود.
غنیمی فرد خطاب به صنعتگران گفت: باید امروز انگیزه لازم را برای کار در این کشور داشته باشید.
در این میان، بسیاری از صنعتگران که قبل از ورود وزیر امور اقتصادی و دارایی سخنرانی کرده بودند، خواستار حمایتهای واقعی دولت از صنعتگران شدند.
آنها به وزارت صنایع و معادن پیشنهاد دادند که تدابیری اتخاذ کنند تا تولید محوری از روی کاغذ به عمل ورود یابد.
به اعتقاد صنعتگران فقدان زیرساختهای حمایتی صحیح از تولید و سوق یافتن بسیاری از فعالیتها به واسطه گری باعث بروز مشکلاتی در صنعت و تولید کشور شده است.
کارگروههای مشترک خصوصیها و دولتیها
فعالان صنعتی خواستار تشکیل کارگروههای مشترکی میان دولت و بخش خصوصی برای حل مسائل و مشکلات پیش روی صنعت شدند و گفتند: با توجه به فعل و انفعالات دنیا باید اجرای الگوی مدونی برای صنعت کشور در دستور کار قرار گیرد.
و اما حاشیههای این شب نشینی
* بهمنی که یک ساعت دیرتر از وزیر اقتصاد به جلسه رسیده بود: دعواها را آقای حسینی (وزیر اقتصاد) شنیدند، شام را ما میخوریم.
*وزیر اقتصاد در پاسخ به نحوه برخورد تند برخی صنعتگران: برخی عادت کردهاند داد بزنند، اما به نظر میرسد که صنعتگران باید با دولتیها مهربانانه تر برخورد کنند تا مشکلات با همدلی حل شود.
* غنیمی فرد قبل از حضور دولتیها: اگر صنعتگران نباشند، فعالیت بانکها مختل میشود.
* رییس خانه صنعت یزد در واکنش به شیوه واگذاریها: پست جدید برای کرد زنگنه تعریف شود.
* بخشی از سخنان وزیر اقتصاد با کف زنی مشعوفانه صنعتگران همراه بود.
* در پایان همایش از رییس کل بانک مرکزی و مدیران عامل بانکهای سپه، کشاورزی، صنعت و معدن و مسکن تقدیر شد.
ارسال نظر