شتاب دولت برای تصویب لایحه مدیریت کارآیی انرژی
گروه انرژی – غزاله طایفه: در حالی که حدود یک ماه به انتخابات دهم ریاستجمهوری باقی مانده است، دولت نهم مصمم است لایحه مدیریت کارآیی انرژی را هرچه سریعتر به تصویب برساند.
مجلس بهطور همزمان تصویب طرح جامع انرژی را دنبال میکند
گروه انرژی - غزاله طایفه: در حالی که حدود یک ماه به انتخابات دهم ریاستجمهوری باقی مانده است، دولت نهم مصمم است لایحه مدیریت کارآیی انرژی را هرچه سریعتر به تصویب برساند. نکته قابل توجه در مورد این لایحه این است که پیشنویس آن در سال ۱۳۷۲ تدوین شده، اما روند بررسی آن تاکنون ادامه یافته است. در این راستا محمدرضا خطاطی، مدیرکل برنامهریزی انرژی در گفتوگو با «دنیای اقتصاد» گفت: پیشنویس این لایحه به صورت مشترک توسط وزارت نیرو و نفت مطرح شد و توسط کمیسیون زیربنایی دولت نیز مورد تایید قرار گرفت. وی ادامه داد: هفته گذشته نیز پرویز داوودی، معاون اول رییسجمهور اعلام کرد که این لایحه در اسرع وقت در دستور کار
هیات وزیران قرار گیرد و سعی بر این است که قبل از پایان دولت نهم به تصویب برسد. وی در پاسخ به این سوال که با وجود تایید این لایحه از سوی کمیسیون زیربنایی دولت چرا کار تصویب آن طولانی شده است، گفت: تاخیر در این مدت به خاطر اولویتها و اشکالاتی بوده که در طول تنظیم آن به وجود آمده است. از آنجایی که بحث انرژی یک بحث فرابخشی است باید نظر همه سازمانها در تنظیم آن گرفته شود که این موضوع نیز کار دشواری است.
وی در ادامه در خصوص موارد دیده شده در این لایحه اظهار داشت: مدیریت کارآیی انرژی، بهینهسازی انرژی، انرژیهای نو، شرکتهای خدمات انرژی، توسعه انرژی تجدیدپذیر، تامین منابع برای بهینهسازی و اصلاح ساختار انرژی از جمله مواردی است که در این لایحه دیده شده است. در این لایحه همچنین سازمان بهرهوری انرژی ایران و سازمان انرژیهای تجدیدپذیر نیز با هم ترکیب خواهند شد و با نام «ساتبا» زیر نظر وزارت نیرو عمل خواهند کرد. همچنین شرکت بهینهسازی مصرف سوخت نیز به عنوان یک شرکت مادرتخصصی زیر نظر وزارت نفت با نام شرکت مدیریت تقاضا و بهینهسازی مصرف فعالیت خواهد کرد. وی افزود: طبق برنامه قرار است این لایحه که در ۴۱ ماده تنظیم شده است در همین دولت به تصویب برسد.
مدیرکل برنامهریزی انرژی ادامه داد: غیر از لایحه مدیریت کارآیی انرژی، با توجه به اینکه سال ۸۸ با نام سال اصلاح الگوی مصرف نامگذاری شده است، مصوبهای در ابتدای سال از سوی هیات وزیران اعلام شده که بر اساس آن وزارتخانههای بازرگانی، نیرو و نفت موظف شدهاند برنامههای خود را در مورد اصلاح الگوی مصرف نان، آب و برق و انرژیهای فسیلی اعلام کنند. برنامه این سه وزارتخانه و لایحه مدیریت کارآیی انرژی مکمل همدیگر خواهند بود که قبل از پایان کار دولت نهم قرار است به تصویب برسد. وی در مورد تفاوت این لایحه با طرح جامع انرژی که هماکنون در کمیسیون انرژی مجلس در حال بررسی است، گفت: طرح جامع انرژی پیشنهاد کمیسیون انرژی مجلس بوده که هماکنون مجری آن نیز موسسه مطالعات انرژی است. این طرح با رویکرد تدوین چشمانداز انرژی کشور، تدوین سند راهبردی انرژی کشور، طراحی و اجرای مدل بهینه برای تقاضای انرژی در طول و پس از هدفمند کردن یارانهها با اعمال سیاستهای غیرقیمتی به طور همزمان، طراحی و اجرای مدل بهینه عرضه انواع حاملهای انرژی متناسب با تقاضای کل در حال بررسی است.
ارسال نظر