رییس فراکسیون بنادر و شهرهای ساحلی مجلس شورای اسلامی با ابراز تاسف از بحران موجود در صنایع کشتی‌سازی و تبعات منفی اقتصادی و اجتماعی آن، از پیگیری موضوع با حضور وزرای مسوول در کمیسیون‌های مجلس خبر داد. به گزارش مارین‌نیوز، مهندس مصطفی مطورزاده که در جلسه کمیته کشتی‌سازی انجمن مهندسی دریایی ایران سخن می‌گفت، اظهار داشت: مشکلات کنونی سازندگان، پیمانکاران و متقاضیان صنایع کشتی‌سازی کشور در قبال طرح وجوه اداره‌شده و اعطای تسهیلات بانکی قابل حل و پیگیری است؛ اما متاسفانه جامعه صنعت دریایی ایران به‌حقوق خود در این زمینه دست نیافته است.

وی با بیان اینکه «حق دریا و صنایع دریایی کشور بیش از آن است که به دلایلی چون پرداخت نشدن تسهیلات بانکی با رکود و بحران مواجه شود»، گفت: اما وضعیت موجود ما را وامی‌دارد تا به‌صورت اورژانسی این موضوع را پیگیری کنیم و راهی برای نجات صنعت در حال موت کشتی‌سازی و نابود شدن سرمایه‌گذاری‌های انجام‌شده بیابیم.

نماینده مردم خرمشهر در مجلس شورای اسلامی به کشتی‌سازان، پیمانکاران و متقاضیان حاضر در جلسه قول داد که پس از تعطیلات هفته جاری مجلس، جلسه ویژه‌ای را برای حل موضوع با حضور وزرای اقتصاد، صنایع و راه و ترابری به همراه مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی در کمیسیون اقتصادی مجلس تشکیل دهد و حل و فصل سریع موضوع را از دولت خواستار شود.

مطورزاده با بیان اینکه «مسائلی چون توقیف شناورها، قفل کردن اعتبارات بر روی صنایع دریایی و قطع خدمات بندری به شناورها به‌صورت موردی و مقطعی قابل پیگیری است»، اما در عین‌حال تاکید کرد که مشکلات جامعه دریایی با چنین اقداماتی رفع نمی‌شود.

رییس فراکسیون بنادر و شهرهای ساحلی مجلس شورای اسلامی راه‌حل مشکلات جامعه دریایی را «ارائه برنامه‌ای مدون، بلندمدت و دقیق» از سوی فعالان این بخش به نهادهای مختلف حکومت دانست و گفت: نمایندگان مجلس قطعا به سهم خود، برای تدوین و تصویب چنین برنامه‌ای کمک خواهند کرد.

وی با بیان اینکه «خوشبختانه در سال‌های اخیر رویکرد فکری و نظری مثبتی در جهت توجه بیشتر دولت به دریا و منافع حاصل از آن شکل گرفته است»، گفت: تاسیس رشته‌های مرتبط در دانشگاه‌های معتبر کشور، تصویب قانون توسعه و حمایت از صنایع دریایی و نیز تاسیس فراکسیون بنادر و شهرهای ساحلی در مجلس شورای اسلامی، نشانه‌های عینی شکل‌گیری این رویکرد در کشور است.

نماینده خرمشهر در عین‌حال مشکلات فعلی صنعت کشتی‌سازی را نگران‌کننده خواند و گفت: ما در مجلس موضوع را پیگیری می‌کنیم تا مقام‌های مسوول و وزرای مربوطه تکلیف طرح وجوه اداره‌شده و مشکلات کشتی‌سازان را روشن کنند.

مطورزاده خطاب به کشتی‌سازان و متقاضیان گفت: شما اعتبار و سرمایه داخلی و خارجی خود را بدون تردید برای توسعه کشور گذاشته‌اید.

وی با بیان اینکه «این واقعیت نشان می‌دهد که شما به آب و خاک این کشور تعصب و تعلق خاطر دارید»، تاکید کرد: بر همین اساس است که شما حق دارید و باید در قبال نهادهای مسوول دولتی و با استفاده از ابزارهایی چون مجلس شورای اسلامی، طلبکارانه برخورد کنید و تغییر وضع موجود را خواستار شوید.