تریبون صنعت - اولین پیام فولادسازان خصوصی در سال ۸۸:
تعرفه را بالا ببرید
گروه صنعت و معدن- صنعت فولاد کشور به عنوان یکی از صنایع انرژی بر بدون شک کانون توجه بسیاری از مسوولان و صاحبان صنایع برای اصلاح الگوی مصرف در سال جدید خواهد بود. این در حالی است که فعالان بخش فولاد همچنان بر این باورند که سیاستهای دولت در قبال تعرفه واردات نیازمند تغییر و تحول است و عنوان میکنند که اصلاح الگوی مصرف در این صنعت در گرو اصلاح تعرفهها است. این که صنعت فولاد در سال اصلاح الگوی مصرف چه برنامههایی برای کاهش مصرف انرژی و افزایش بهرهوری دارد و از چه ابزارهایی برای اجرای این اصلاحات بهره خواهد برد، موضوع سوالات ما از «رسول خلیفه سلطانی» دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد است. وی بر این عقیده است که در صورتی که کارخانجات فولاد اقدام به اصلاح مصرف انرژی خود کنند، خواهند توانست تا حداکثر ۱۰درصد از هزینههای خود را کاهش دهند.
صنعت فولاد کشور چه برنامهای برای اصلاح الگوی مصرف در سال جدید خواهد داشت؟
در حال حاضر حدود ۳۰ تا ۴۰درصد از کارخانجات تولید فولاد از تکنولوژی مدرن و به روزی برای تولید بهرهمند نیستند. این کارخانجات در صورت به روز رسانی خط تولید خواهند توانست ۴۰درصد از مصرف انرژی خود را کاهش دهند. البته ۶۰درصد مابقی نیز که از تکنولوژی به روزی استفاده میکنند، ظرفیت صرفهجویی تا سطح ۱۰ تا ۲۰درصد را دارند. کارخانجات در صورت صرفهجویی ۴۰درصدی در مصرف انرژی به طور قطع شاهد کاهش ۱۰درصدی در هزینههایشان خواهند بود.
با توجه به شرایط کنونی فولاد کشور که تعرفه واردات بسیار پایینی را تجربه میکند، این میزان کاهش در هزینهها نقش بسزایی را در فرآیند تولید ایفا خواهد کرد.
آیا کاهش تعرفهها از سوی دولت و وزارت بازرگانی عاملی برای سوق پیدا کردن صنایع فولاد به سمت کاهش مصرف و افزایش بهرهوری محسوب میشود؟
به نظر من در صورتی که سیاستهای دولت در قبال تعرفه واردات فولاد تغییر نکند، به طور قطع ۷۰درصد از کارخانجات به تعطیلی کشیده خواهند شد.
با تداوم واردات فولاد با تعرفههای فعلی، کارخانههای با ظرفیت تولید بالای یک میلیون تن در سال، تنها قادر به جبران هزینههای خود خواهند بود؛ ولی تمامی کارخانههای با ظرفیت کمتر از یک میلیون تن در سال، همگی تعطیل خواهند شد.
اگر دولت سیاستهای خود را تغییر ندهد، صنعت فولاد نابود خواهد شد.
بزرگترین چالشی که صنعت فولاد در سال ۸۸ با آن دست به گریبان خواهد بود، چیست؟
چگونگی غلبه بر بحران بینالمللی بزرگترین چالش صنعت فولاد در سال ۸۸ خواهد بود.
البته این بحران و رکودی که اقتصاد جهانی را در برگرفته از منظر دیگری نیز قابل بررسی است. آنهم اینکه رکود موجود در اقتصاد جهانی خود میتواند به بزرگترین فرصت برای صنایع ما و افزایش بهرهوری آنها مبدل شود. به گونهای که صنایع مجبور خواهند شد برای مقابله با رکود و عبور از بحران اقدام به صرفهجویی در مصرف انرژی و بهینهسازی آن کنند.
ارسال نظر