توتال: پارس جنوبی جذاب نیست
به گزارش ایسنا، مدیرعامل توتال اعلام کرد که شرایط سرمایهگذاری پیشنهادی از سوی ایران برای توسعه میادین گازی به اندازه کافی جذاب نیست!
در حالی که ایران شرکت فرانسوی توتال را به وقتکشی در سرمایهگذاری در پارس جنوبی متهم میکند، بعد از ۵ سال توتال اعلام میکند که سرمایهگذاری در میدان گازی پارس جنوبی جذابیتی برای آنها ندارد.
به گزارش ایسنا، مدیرعامل توتال اعلام کرد که شرایط سرمایهگذاری پیشنهادی از سوی ایران برای توسعه میادین گازی به اندازه کافی جذاب نیست! کریستف دومارژری در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: این خیلی اهمیت دارد که هزینه پروژهها را کاهش دهیم؛ ما باید ببینیم که آیا میتوانیم شرایط قابل قبولی پیدا کنیم یا نه؛ صادقانه باید گفت شرایطی که امروزه در ایران پیشنهاد میشود به اندازه کافی جذاب نیستند. وی مدعی شد: به دلیل شرایط غیر رضایتبخش، توتال هیچگاه نتوانست یک قرارداد مناسب برای پروژه پارسجنوبی داشته باشد.
خبرگزاری رویترز گزارش داد: درحالی که ایران شرکت فرانسوی توتال را به وقتکشی در پروژه پارسجنوبی متهم میکند، مقامات ایرانی از جایگزینی یک شریک جدید بهجای توتال در این پروژه خبر میدهند.
این درحالی است که ایو لویس داریکار، مدیر اکتشاف و تولید توتال همچنان معتقد است که مذاکرات به کندی با ایران پیش میرود.
وی گفت: ما باید درخصوص توافقات صورتگرفته با یکدیگر صحبت کنیم و باید شرایط پیشنهادی برای کار جذابتر باشد. برای چنین پروژههای عظیمی به توافقات زیاد نیاز است که کار را بسیار پیچیده و مشکل میکند.
او تصریح کرد: توافقاتی برای بخش بالادستی و بخش تولید نیاز است و باید مشخص شود که تحت چه شرایطی گاز از بخش بالادستی به بخش پاییندستی منتقل میشود.
اظهارات اخیر مقامات توتال درحالی مطرح میشود که برخی این اظهارات در ماههای گذشته را تحت فشارهای سیاسی غرب و بهخصوص دولت سارکوزی ارزیابی میکنند و این درحالی است که مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در هفتههای پایانی سال گذشته گفته بود که قرارداد ایران و توتال تا پایان سال ۱۳۸۷ امضا خواهد شد. از سوی دیگر وزارت انرژی ارمنستان اعلام کرد که این کشور فعلا به گاز ایران نیاز ندارد!
به گزارش ایسنا به نقل از ریا نووستی، لوسینه آرتونیان، دبیر مطبوعاتی وزارت انرژی ارمنستان اعلام کرد گاز وارداتی از روسیه فعلا کفایت میکند، اما ارمنستان آماده است که اگر چنین نیازی وجود داشته باشد، در هر زمان واردات گاز از ایران را آغاز کند.
به گفته وی، کلیه امور مربوط به احداث خط لوله انتقال گاز ایران - ارمنستان به پایان رسیده و این خط لوله آماده بهرهبرداری است.
خانم آرتونیان تاکید کرد که گاز ایران نسبت به گاز روسیه «برتری قیمتی» ندارد.
ایران و ارمنستان درحالی دوسال پیش در چنین روزهایی پروژه خط لوله مشترک گاز را کلید زدند که باوجود افقهای بلندی که از ابتدا برای این پروژه تعریف شده بود، هنوز فاز اول آن به طور کامل به بهرهبرداری نرسیده است.
درحالی که انتظار میرفت با آغاز سال نو میلادی و تکمیل عملیات اجرایی، واردات گاز ارمنستان از ایران آغاز شود، با وجود گذشت سهماه از سال، طرف ارمنستانی به دلیل عدم تکمیل فعالیتهای اجرایی ساخت خط لوله، هنوز دست به واردات گاز نزده است.
این درحالی است که مقامات ایرانی پیشتر در ماه آبان پیشبینی کرده بودند که با تکمیل تعمیرات جزیی خط لوله انتقال گاز ایران و ارمنستان در بخش کشور همسایه، آنها تا آذرماه امکان دریافت گاز را پیدا کنند.
ارسال نظر