گزارش صنعتی
بیثباتی صنعت چاپ در حرکت موج قیمتهای جهانی
«جلیل غفاریرهبر» در گفتوگو با خبرنگار ما در خصوص مشکلات پیشروی این صنعت اظهار داشت: «یکی از مشکلاتی که فعالان بخش چاپ و بستهبندی با آن دست به گریبانند، بیثباتی و افزایش قیمت مواد اولیه است.در سال گذشته قیمت به یکباره بالا رفت، ولی امسال در شرایط بهتری (تنها نسبت به سال گذشته) از نظر قیمتی قرار داریم.در سالی که پشتسر گذاشتیم قیمت مواد اولیه صنعت چاپ و بستهبندی ۵۰ درصد افزایش یافت.البته ناگفته نماند در سالجاری شاهد کاهش ۱۰درصدی از این مقدار هستیم.»
غفاری ادامه داد: افزایش و کاهشهای مکرری که ما امروزه شاهد آن هستیم، به هیچ عنوان به نفع صنعت داخلی نیست؛ چرا که این بیثباتیها ابتکار عمل را از دست صنعتگران خارج میکند. بروز بیثباتی در قیمتها(خواه این تغییرات افزایشی باشد، خواه کاهشی) تولیدکنندگان را متضرر خواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه هماکنون اقتصاد ایران در شرایط بحرانی به سرمیبرد گفت: با توجه به این بحران و مشکلات اقتصادی دیگری که داریم، این موارد به طور طبیعی در نخستین مرحله گریبانگیر اصناف میشود.در کنار تمام این مواردی که ذکر کردم، مشکل کمبود ۳۰ تا ۴۰درصدی نقدینگی در صنعت چاپ و بستهبندی کشور را نیز اضافه کنید.رییس اتحادیه صحافان تهران در ادامه با انتقاد از عملکرد بانکها در برابر فعالان این صنف اظهار داشت: بیثباتی رفتارها و عملکردهای بانکی نیز از دیگر مشکلات موجود پیش روی این بخش است. به گونهای که امروزه اعطای وام از سوی بانکداران هیچ روند مشخص و معینی ندارد.ما با ارتباطی که با سایر اتحادیهها، از جمله اتحادیه چاپخانهداران، صحافها، لیتوگرافها و... داریم، شاهد هستیم که تمام این اتحادیهها نیز با مشکل کمبود نقدینگی روبهرو هستند و در این باره عنوان میکنند که هیچ بانکی با آنها همراهی و همکاری نمیکند.
جالب اینکه از سویی دیگر به گوش ما میرسد که بانکها در حال اعطای وام در قالب وامهای زودبازده هستند. اما به هیچ وجه نمیدانیم این بانکها به چه کسانی وام میدهند؟
غفاری در ادامه با بیان اینکه ماشینآلات و مواد اولیه مورد نیاز این صنعت هر دو وارداتی هستند گفت: به همین خاطر اگر فردی بخواهد دستگاهی را وارد کند، حداقل باید بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان پرداخت کند.نیاز به واردات ماشینآلات در صنعت چاپ و بستهبندی در حالی است که این نیاز در سالجاری (حتی سال گذشته) به دلیل بیثباتی بازارها، که بخشی از آن داخلی و بخشی دیگر جهانی است دچار اختلال و موانع بسیاری شد.وی با اشاره به اینکه شرایط در بخش بستهبندی نیز به همین منوال است، خاطرنشان کرد: هماکنون امکان سرمایهگذاری مناسب در این بخش وجود ندارد، چرا که سرمایهگذاران بخش بستهبندی از هزینهکردن در این بخش میهراسند، چون حمایتی وجود ندارد و ریسک سرمایهگذاری در این بخش بالا است.
وی ادامه داد: برای مثال ماشینآلات مورد استفاده در این صنعت حداقل 3 تا 4میلیارد تومان قیمت دارد.یا در مورد ماشینهای صحافی، اگر خط تولید به صورت کامل وارد شود، یک میلیارد تومان هزینه در بردارد.وی در پایان سخنانش اظهار داشت: با توجه به نیازی که این صنعت به واردات ماشینآلات و مواد اولیه دارد، جای این سوال از مسوولان باقی است که در مورد اعطای وامهای طرحهای زودبازده، به کدام یک از 4هزار واحد فعال در این بخش وام اعطا شده است؟
ارسال نظر