ایسنا- صنایع شوینده‌، بهداشتی و آرایشی کشور از سال ۱۳۶۹ و با خروج محصولات از سبد حمایتی دولت، رقابتی شده و توجه به خواست مصرف‌کننده باید به رویکرد اصلی تولیدکنندگان تبدیل شود. علی نقیب، رییس انجمن صنایع شوینده، بهداشتی و آرایشی افزود: تا پیش از سال ۱۳۶۹ محصولاتی مانند خمیردندان، صابون و شامپو در سبد حمایتی دولت قرار داشته و رقابت‌پذیری چندانی وجود نداشت، اما پس از آن با آزادسازی تدریجی محصولات، ‌توجه به نیاز مصرف‌کنندگان برای حضور در بازار رقابتی به رویکرد اصلی تولیدکنندگان تبدیل شد.

وی خاطرنشان کرد: در صنعت شوینده، آرایشی و بهداشتی با توجه به نقش اساسی تولیدات این صنعت در زندگی روزمره مردم و مصرف بالای این محصولات، خواست مصرف‌کننده، تعیین‌کننده بازار فروش بوده و در بازار به شدت رقابتی این صنعت، تنها راه بقای تولیدکنندگان در بازار است.

او ادامه داد: در حال حاضر انواع محصولات شوینده، بهداشتی و آرایشی در بسته‌بندی‌های بسیار متنوع و جذاب در بازار وجود داشته و به عنوان مثال در زمینه خمیردندان،‌ از تیوپ آلومینیومی در سال ۱۳۶۹ به تیوپ‌های چند لایه که جزو آخرین استانداردهای روز دنیا است،‌ رسیده‌ایم.

نقیب گفت: خمیر دندان در گذشته یک نوع بود که در حال حاضر انواع یک رنگ، دورنگ و سه رنگ، خمیردندان مخصوص کودکان، مخصوص دندان‌های حساس،‌ سفید کننده و امثال آن در بازار موجود است. در زمینه شامپو نیز در حال حاضر بالغ بر۲۰۰ نوع شامپو مانند شامپوهای گیاهی، برای انوع موهای چرب،‌ خشک و معمولی، برای موهای رنگ شده و غیره تولید و به بازار عرضه می‌شود.

وی تنوع محصولات صنعت آرایشی، بهداشتی و شوینده را نتیجه مشتری‌مداری تولیدکنندگان و رقابت سنگینی دانست که به دلیل تعدد تولیدات در بازار داخلی وجود دارد و به همین دلیل طی ۱۰ سال گذشته رویکرد مصرف‌کنندگان محصولات بهداشتی و شوینده به سمت استفاده از محصولات ایرانی بسیار زیاد بوده است.