مباحث اقتصادی نمی‏تواند بر اساس اظهار نظر‌‌های غیرکارشناسانه و دستوری دچار نوسان شود.

حبیب الله انصاری دبیرکل شورای صنایع گاز و لوازم خانگی، با بیان این مطلب اظهار داشت: ادعای کاهش قیمت لوازم خانگی غیرکارشناسانه است. وی افزود: از اواسط مهر ماه سال جاری بحث کاهش قیمت مواد اولیه لوازم خانگی مطرح شد. باید در نظر داشت خرید مواد اولیه داخلی تا برگشت سرمایه به کارخانجات تولیدکننده، حداقل هشت ماه به طول می‏انجامد و کارخانجات هنوز با مواد اولیه‏ای که در گذشته و با قیمت بالا خریداری کرده‏اند، اقدام به تولید می‏کنند.

دبیر کل شورای صنایع گاز و لوازم خانگی با بیان این که پروسه خرید مواد اولیه از خارج از کشور از زمان گشایش ال.سی (LC) تا ورود این مواد به خط تولید با صرف مدت زمان طولانی همراه است، اظهار کرد: در این مورد باید به هزینه‏های حمل و نقل مواد اولیه که از سال گذشته تا کنون افزایش چشمگیری داشته است، توجه کرد.

وی ادامه داد: در این شرایط و با توجه به مشکلاتی که بخش صنعت کشور با آن دست در گریبان است از جمله خواب سرمایه، کاهش شدید نرخ بازگشت سرمایه، فاصله زمانی خرید با تولید، پروسه وصول بستانکاری‏ها و...، کاهش قیمت لوازم خانگی داخلی امکان پذیر نیست.

انصاری با اشاره به این که هم اکنون در کشور رقابت تنگاتنگی بین لوازم خانگی داخلی و خارجی وجود دارد، بیان کرد: قیمت کالاهای وارداتی باید متاثر از قیمت‏های جهانی کاهش یابد. در این صورت به دلیل وجود رقابت، کالاهای داخلی نیز ارزان خواهد شد.

وی گفت: نتیجه تحقیقاتی که بخش اقتصادی شورای صنایع گاز و لوازم خانگی از ۱۶ کارخانه مطرح در صنعت لوازم خانگی انجام داده است، از افزایش صفر تا ۱۵ درصدی قیمت لوازم خانگی داخلی طی سه ماه ابتدای سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر می‏دهد.

دبیر کل شورای صنایع گاز و لوازم خانگی در ادامه نقدینگی و تامین هزینه‏های جاری را از مهم‏ترین مشکلات واحدهای تولید کننده لوازم خانگی دانست و عنوان کرد: این واحدها آمادگی دارند با رضایت خاطر محصولات خود را با حداقل سود عرضه کنند.

وی اضافه کرد: امروزه صنعت لوازم خانگی کشور با در اختیار داشتن ۷۰ تا ۷۵ درصد بازار داخل، به سمت سرمایه‌گذاری‏های سنگین در زمینه‏های تحقیق و توسعه (R&D)، نظام مهندسی و استفاده از ابزار لازم برای بهبود کمی و کیفی تولید روی آورده است.

انصاری به تولید داخلی قطعات و لوازم مورد نیاز این صنعت اشاره و خاطرنشان کرد: صنعت لوازم خانگی به دلیل موارد استفاده در مصارف خانگی، تجاری و اداری و از لحاظ ایجاد ارزش افزوده برای صنایع پایین دستی، دارای گستردگی خاص خود است و هم‌اکنون از ورود بی رویه لوازم خانگی خارجی به کشور که بخشی از آن از طریق قاچاق است، رنج می‏برد.