پیگیری خبری - رقم جدیدی از سندیکای برق شنیده میشود
زیان ۷۰۰میلیارد تومانی بابت تاخیر وصول مطالبات
گروه انرژی-صابر درینژاد: دبیر سندیکای صنعت برق ایران از زیان ۷۰۰میلیارد تومانی شرکتهای عضو این سندیکا، به دلیل تاخیر در وصول مطالبات خود خبر داد.
صادرات با ۵/۳۳درصد کاهش به سطح یک میلیارد دلار میرسد
گروه انرژی-صابر درینژاد: دبیر سندیکای صنعت برق ایران از زیان ۷۰۰میلیارد تومانی شرکتهای عضو این سندیکا، به دلیل تاخیر در وصول مطالبات خود خبر داد. حمیدرضا صالحی در گفتوگو با دنیایاقتصاد اظهار داشت: طی سه سال اخیر پیمانکاران عضو این سندیکا برای انجام تعهدات خود در قبال وزارت نیرو، وامهایی را از بانکهای مختلف (با بهرههای نسبتا بالا) دریافت کردهاند، اما به دلیل تاخیر در وصول مطالبات خود از وزارت نیرو، قادر به بازپرداخت وامهای خود نبودهاند و به همین خاطر تا به امروز بیش از ۷۰۰میلیارد تومان متضرر شدهاند.
کاهش ۵/۳۳درصدی صادرات
حمیدرضا صالحی با اشاره به اینکه عدم پرداختهای وزارت نیرو منجر به کاهش سرمایه در گردش موجود در این بخش شده است، خاطرنشان کرد: اعضای این سندیکا در سال ۸۴، به رکورد ۵/۱میلیارد دلار صادرات دست یافتند، اما امسال به دلیل کاهش قدرت و بنیه مالی، میزان صادرات تا پایان سال به حداکثر ۱ میلیارد دلار خواهد رسید. وی با تاکید بر اینکه خسارتهای وارده بر اثر دیرکرد در پرداختها جدای از بدهی ۲۰۰۰ میلیارد تومانی عنوان شده از سوی معاون وزارت نیرو است اظهار داشت: در سال جاری بخشی از این دو هزار میلیارد تومان از طریق تبصره ۱۱ پرداخت شده و در اختیار شرکتهای مربوطه قرار گرفت، به گونهای که در برههای از زمان، میزان بدهیها به سطح ۱۲۰۰ میلیارد تومان هم کاهش یافت. البته باید مدنظر قرار داد آمار بدهیها مرتب در حال نوسان است؛ چرا که پیمانکاران با گذشت زمان فعالیتهای جدیدی را آغاز میکنند.صالحی در ادامه به خبرنگار ما گفت: هماکنون از حدود ۳۰۰ شرکت عضو این سندیکا بیش از ۷۰ شرکت به صورت مستقیم از وزارت نیرو طلبکارند که تاخیرهای به وجود آمده در پرداخت مطالبات آنها، این شرکتها را به صنایع پایین دستی سندیکای برق نیز بدهکار کرده است. بنابراین امروزه شاهد هستیم خانواده سندیکای برق چه به صورت مستقیم و چه به صورت غیرمستقیم از وزارت نیرو طلب دارند.وی حدود نیمی از بدهیها را مبالغ مربوط به پیمانکاران EPC دانست و گفت: ۵۰درصد مابقی نیز متعلق به سازندگان تجهیزات، پیمانکاران خطوط انتقال و مشاورین است.وی در پایان اظهار داشت: ناگفته نماند این بدهیها همیشه وجود دارد و نباید انتظار داشت روزی برسد که وزارت نیرو هیچ بدهی به سندیکا نداشته باشد؛ چرا که پیمانکاران به صورت مستمر در حال فعالیت هستند، بنابراین به طور مداوم این بدهیها در جریان خواهد بود، فقط نباید اجازه داد این میزان از یک حدی فراتر برود و سنگین شود.
ارسال نظر