روبان افتتاح 1600 طرح صنعتی قیچی می‌خورد

عکس: ایسنا

گروه صنعت و معدن- جدا از کلنگ‌هایی که تا دو ماه برای آغاز اجرای طرح‌های عمرانی و تولیدی به زمین می‌خورد، وزیر صنایع و معادن دیروز اعلام کرد که همزمان با سی‌امین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی یک‌هزار و ۶۰۰ طرح بزرگ صنعتی در سراسر کشور به مرحله بهره‌برداری می‌رسد. علی اکبر محرابیان دوشنبه در حضور رییس‌جمهوری در مراسم افتتاح طرح تولید فولاد اسفنجی در خوزستان اظهار داشت: حجم سرمایه‌گذاری صورت گرفته برای این طرح‌ها ۲۰۰هزار میلیارد ریال است که شامل ۴۵۰ طرح مربوط به سازمان‌های تابعه وزارت صنایع و معادن با ۷۰‌هزار میلیارد ریال و ۱۳۰هزار میلیارد ریال طرح‌های منتخب بخش خصوصی است.

وی افزود: در بخش فولاد، آلومینیوم، مس، معدن و امور زیربنایی حدود ۲۶۱هزار میلیارد ریال طرح در کشور شروع شده است که عمده این طرح‌ها در زمان دولت نهم شروع به کار کرده است.

محرابیان گفت: هم اکنون در بخش صنایع و معدن ۶۰هزار میلیارد ریال، فولاد ۱۱۷هزار میلیارد ریال، آلومینیوم ۴۰هزار میلیارد ریال، معدن ۴۸هزار میلیارد ریال، مس ۲۰هزار میلیارد ریال و امور زیربنایی معدن ۳۵هزار میلیارد ریال طرح در کشور به بهره‌برداری رسیده است.

وی ادامه داد: با افتتاح این طرح‌ها در سی‌امین سالگرد پیروزی انقلاب ظرفیت تولید آلومینیوم کشور از ۲۳۵هزار تن به ۴۸۶هزار تن افزایش می‌یابد که معادل ۳۷ سال تلاش صنعت‌گران ما است.

وزیر صنایع و معادن بیان داشت: در بخش فولاد نیز امسال ظرفیت از ۱۰میلیون تن فعلی به ۱۵میلیون تن با بیش از ۵۰درصد افزایش می‌رسد که یک انقلاب در بخش آلومینیوم و فولاد در کشور است.

محرابیان گفت: در بخش سنگ‌آهن مجموع ظرفیت برداشت ۱۸میلیون و ۸۰۰هزار تن بوده که امسال به ۲۵میلیون تن می‌رسد. وی همچنین از افزایش ۸۳‌درصدی ظرفیت تولید زغال‌سنگ کشور در امسال خبر داد و افزود: تولید زغال‌سنگ امسال به دو میلیون و ۳۰هزار تن خواهد رسید.

محرابیان چشم‌انداز بخش صنعت و معدن با اجرای این طرح‌ها را تا ۱۳۹۰ افزایش چهار برابری ظرفیت تولید آلومینیوم، تولید شمش فولاد از ۱۰میلیون تن فعلی به بیش از ۳۵میلیون تن و ۵/۲ برابر شدن تولید سنگ‌آهن و رسیدن به رقم ۴۷میلیون و ۹۰۰هزار تن، در بخش مس ظرفیت تولید از ۲۰۰هزار تن به ۴۵۵هزار تن عنوان کرد. وی ضمن ابراز امیدواری از محقق شدن پیش‌بینی‌های مالی اجرای این طرح‌ها اظهار داشت: ظرفیت تولید زغال‌سنگ نیز تا سال ۱۳۹۰ با سه برابر افزایش به سه‌میلیون و ۳۷۰هزار تن خواهد رسید.

وزیر صنایع و معادن در این مراسم همچنین از شروع به کار احداث یک کارخانه یک‌میلیون تنی فولادسازی در کشور کویت به صورت مشارکتی با سهام ۵۰درصد در این کشور خبر داد و گفت: اجرای این طرح آغاز شده و تاکنون ۱۰درصد پیشرفت داشته است. وی گفت: در بخش احیا نیز با کشور کویت موافقت شده یک کارخانه با ظرفیت یک‌میلیون تن در کشور ایران ساخته شود که به زودی عملیات آن آغاز خواهد شد.

محرابیان افزود: همچنین اخیرا موافقت شده که یک کارخانه فولادسازی به صورت ۱۰۰درصد توسط بخش خصوصی با ظرفیت ۱۰میلیون تن در کشور احداث شود. وی ادامه داد: امسال کارخانه فولاد اکسین خوزستان با تولید یک‌میلیون تن ورق عریض در استان افتتاح می‌شود.

محرابیان از کارکنان شرکت فولاد خوزستان به خاطر سرعت عمل در راه‌اندازی بزرگ‌ترین کارخانه تولید آهن اسفنجی تقدیر کرد.

دیروز همچنین با حضور رییس‌جمهوری سه طرح صنعتی بزرگ در استان خوزستان به بهره‌برداری رسید.

افتتاح کارخانه تولید آهن اسفنجی، جامع آبرسانی با هدف تامین آب تصفیه شده، کارخانه اکسیژن و تصفیه‌خانه پساب صنعتی طرح‌هایی بودند که مورد بهره‌برداری قرار گرفتند.

طرح جامع آبرسانی که توسط کارخانجات تولیدی گروه ملی صنعت فولاد ایران اجرایی شده در مساحتی بالغ بر ۳هزار مترمربع و با هزینه ۷/۱۰۶میلیارد ریال و با ظرفیت تولید ۱۳۰۰ مترمکعب ساعت در سال ۱۳۸۵ اجرایی شده است.

ویژگی‌های این طرح رعایت استانداردهای محیط‌زیست کشور در طراحی و تجهیز تجهیزات، صرفه‌جویی در مصرف آب به میزان ۱۸۲هزار و ۵۰۰ متر‌مکعب در سال، کاهش شدید مصرف الکتریکی به علت انتقال آب به روش ثقلی، کاهش مواد مصرف شیمیایی به علت استاندارد استخراج و جلوگیری از آلودگی آب کارون، کاهش ۳۰درصدی دبی پساب کارخانجات تولیدی و حل معضل کدورت آب در فرآیندهای تولید فولاد می‌باشد.کارخانه اکسیژن ۳ خوزستان نیز در مساحتی به میزان ۲ هکتار و اعتباری بالغ بر ۵۵۰میلیارد ریال صبح دیروز با فرمان رییس‌جمهور به بهره‌برداری رسید. ظرفیت نهایی این کارخانه ۱۸هزار و ۵۰۰ متر‌مکعب اکسیژن در ساعت است. این طرح نخستین قرارداد BOC در کشور است که میان دو شرکت ایرانی به حساب میآید. بهره‌برداری از این کارخانه باعث شده است تا ۵۰ نفر به طور مستقیم و ۵۰۰نفر به طور غیرمستقیم در آن مشغول به کار شوند. طرح تصفیه‌خانه صنعتی نیز با هدف تصفیه فاضلاب خروجی برای استفاده در مصارف کشاورزی به بهره‌برداری رسید.

این طرح که مراحل اجرایی آن از سال ۸۶ شروع شده بود در مساحتی بالغ بر ۸هکتار و با سرمایه‌ای حدود ۱۰۰میلیارد ریال اجرا و به بهره‌برداری رسیده است.

ظرفیت فاز اول این طرح ۳هزار متر‌مکعب پساب در ساعت و ظرفیت فاز نهایی آن نیز ۶هزار متر‌مکعب پساب در ساعت است.