گزارش روز
دولتیها صحبت کردند، وقت کمآمد
گروه انرژی - نشست هماندیشی اولین کنگره ملی توسعه نظام پیمانکاری در صنعت نفت در حالی روز گذشته در ساختمان مرکزی چهارم وزارتخانه برگزار شد که تعداد پیمانکاران در حوزه نفت در مقایسه با مدیران نفتی قابل قیاس نبود. در حالی که به گفته حاضران اگر قرار است کنگرهای به نام پیمانکاران برگزار شود و سیاستگذاری در زمینه برگزاری آن صورت گیرد بهتر این بود که رکن اصلی جلسه مزبور، طرح دیدگاه پیمانکاران باشد. محمدنژاد، معاون وزیر نفت به عنوان اولین سخنران این هماندیشی در امور مهندسی و ساخت داخل در توضیح عدم حضور پیمانکاران بخشخصوصی در این جلسه گفت: من در جریان این موضوع نیستم و به دلیل مشکل آقای سیفالله جشنساز، رییس شورای سیاستگذاری در این جلسه، من به عنوان جانشین ایشان آمدهام. البته برگزاری این برنامه، با تاخیر باعث شده که مدیران نفتی با کمبود وقت برای بررسی کامل مشکلات و چالشهای پیمانکاران روبهرو شوند. بانکها و بیمه کمک کنند
در این نشست حمدا... محمدنژاد، معاون وزیر نفت در امور مهندسی و ساخت داخل با اشاره به جایگاه صنعت نفت در سند چشمانداز در افق ۱۴۰۴ گفت: طبق این سند ایران باید در سال ۱۴۰۴ به اولین تولیدکننده کالای پتروشیمی به لحاظ ارزش در منطقه، دومین تولیدکننده نفت در اوپک با ظرفیت ۷ درصد از بازار جهانی و سومین تولیدکننده گاز طبیعی در جهان تبدیل شود.
محمدنژاد در ادامه افزود: ما در یک برنامه ۱۰ ساله باید ۱۴۵ میلیارد دلار سرمایهگذاری انجام دهیم که در سال حدود ۱۴ میلیارد دلار خواهد شد. وی ادامه داد: از ۱۴ میلیارد دلار سرمایهگذاری سالانه حدود ۷ میلیارد دلار آن توسط پیمانکاران، مشاوران و سازندگان صورت میگیرد. معاون وزیر نفت بهینهسازی مصرف انرژی را از جمله موارد مهم دیگر ذکر کرد و افزود: به دلیل پایین و ارزان بودن قیمت سوخت ما در بخش انرژی با مشکلات متعددی مواجه هستیم و هر راهی که میرویم به نتیجه نمیرسیم.
بنزین به دنبال اعتبار
از سوی دیگر، غلامرضا حسن بیگلو، مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب و رییس کنگره درخصوص ضرورت برگزاری کنگره ملی توسعه نظام پیمانکاری در صنعت نفت گفت: جایگاه نظام ایران در جهان نفت و نگاهی به شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب به عنوان تولیدکننده ۸۰درصد نفت کشور اهمیت این مساله را روشن میکند. علی بهشتیان، مدیرعامل شرکت پترو ایران نیز اظهار داشت: هماکنون کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس ۹برابر ایران از ذخایر نفتوگاز برداشت میکنند که نگاهی به این آمار نشان میدهد که باید تلاش خود را در توسعه توان فنی و علمی برای برداشت سریعتر و منطقیتر از ذخایر مشترک جنوب کشور بیشتر کنیم. وی با اشاره به بررسی انجام شده بین ۱۰۰ پیمانکار و مشاور فعال در صنعت نفت افزود: بسیاری از این پیمانکاران از نمره ۱۰۰ نمرهای کمتر از ۳۰ دریافت کردند که بیانگر این است که بخش عمدهای از برنامهها و پروژههای پیمانکاران به روشهای غیرعلمی و فاقد استانداردهای اصولی انجام میشود. مهندس صالحی، مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت در بخش پالایش و پخش نیز در این نشست پیشنهاد ایجاد ۴ گروه مطالعه در ۴شرکت اصلی وزارت نفت را داد و گفت: از طریق ایجاد این ۴گروه میتوانیم تجزیه و تحلیل کنیم که چرا پروژههای ما از برنامه زمانبندی عقب میافتند. در این بین محمدنژاد، معاون وزیر با اشاره به پیشرفت قطر در پارس جنوبی خاطرنشان کرد: ما با قدمت یکصد ساله در صنعت نفت هنوز نمیتوانیم پروژه را به موقع پیش ببریم و در این بین وزارت نفت بدون کمک بانکها، بیمه و گمرک نمیتواند پروژهها را اجرا کند. همچنین در این نشست نمایندگان بیمه آسیا، بیمه مرکزی و بانک ملت نیز به ایراد سخنرانی پرداختند.
ارسال نظر