رییس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی گفت: سنگ آهنی‌ها در اعلام توافق اولیه صورت گرفته مبنی بر رشد قیمت سنگ آهن به بورس و انتشار عمومی آن عجله کردند. احمد هراتی‌نیک در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی با بیان اینکه هیچ توافق‌ مکتوبی بین فولادسازان و معدنکاران مبنی بر افزایش قیمت سنگ‌آهن صورت نگرفته بود، اظهار داشت: توافق اولیه در مورد رشد ۵۶درصدی قیمت سنگ آهن شفاهی بود و کاهش قیمت جهانی فولاد باعث شد تا این تصمیم نهایی نشود.

وی افزود: در نهایت فولادی‌ها تفاهم اولیه مبنی بر رشد قیمت سنگ آهن را نپذیرفتند و در نتیجه سنگ آهنی‌ها معطل ماندند تا اینکه با کاهش قیمت جهانی فولاد، مساله خود به خود حل شد.

وی با بیان اینکه بهای جهانی شمش فولاد پیش از توافق اولیه برای افزایش قیمت سنگ آهن حدود ۱۲۰۰ دلار بود، گفت: این رقم طی دو ماه با کاهش چشمگیری همراه بود و حتی به حدود ۳۰۰ دلار نیز رسید به گونه‌ای که این سقوط قیمت قابل پیش بینی نبود.

وی ادامه داد: ‌در حال حاضر معدنکاران، سنگ‌آهن را با قیمتی عرضه می‌کنند که در انتهای سال گذشته توافق شده بود طوری که ۲۰درصد نسبت به سال ۸۶ افزایش دارد، درحالیکه تولید برای فولادی‌ها صرف ندارد و حتی قیمت تمام شده آنها نیز ممکن است بالاتر از قیمت فروش محصولشان باشد.

رییس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی با بیان اینکه موضوع افزایش اولیه قیمت سنگ‌آهن به‌صورت مکتوب به بورس اعلام نشده بود، گفت: تا زمانی‌که این موضوع مکتوب به بورس اعلام نشود، بورس از نظر قانونی حق ندارد افزایش قیمت سنگ‌آهن را در حساب‌های خود لحاظ کند. وی همچنین با اشاره به وجود برخی ابهامات در واگذاری یک معدن سنگ‌آهن به شرکت ذوب‌آهن اصفهان گفت: چون این شرکت قرار است واگذار شود در نتیجه اگر معدنی در اختیارش قرار گیرد، برای واگذاری در بورس به مشکل بر می‌خورد.

وی با اشاره به اینکه ابهام مورد بحث در مورد واگذاری صنایع مس نیز مطرح بود، اظهار داشت: پروانه معدنی که به شرکت ملی مس تعلق داشت به نام این شرکت بود و در نتیجه وقتی سهام شرکت در بورس عرضه شد، معدن نیز وارد بورس شد که این مساله هنوز هم با ابهام روبه‌روست.