گروه صنعت و معدن- احمد بختیار: بزرگ‌ترین طرح گندله‌سازی کشور، در روز پایانی پاییز امسال راه‌اندازی می‌شود.طرح گندله‌سازی گل‌گهر از ظرفیت ۵میلیون تن در سال برخوردار است که دارای بالاترین ظرفیت تولید این محصول در ایران‌ به شمار می‌آید. پروژه فوق، جزو طرح‌های ۳۰گانه‌ای است که امسال ایمیدرو راه‌اندازی می‌‌کند. خبر برنامه راه‌اندازی این پروژه را از دیروز مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران اعلام کرد. اردشیر سعدمحمدی که در بازدید رییس هیات‌عامل ایمیدرو و نیز استاندارد کرمان از طرح‌های شرکت سنگ‌آهن گل‌گهر سخن می‌گفت، تصریح کرد: روز ۳۰ آذر عملیات راه‌اندازی سرد کارخانه آغاز و تا انتهای امسال نیز محصول نهایی (گندله‌) تولید خواهد شد.

گندله ماده فرآوری‌شده سنگ‌آهن است که در کوره‌های ذوب به فولاد خام تبدیل می‌شود.

امیرحسین اکبری،‌ مدیرعامل سنگ‌آهن گل‌گهر نیز با ارائه گزارش پیشرفت بخش‌های مختلف این طرح اظهار داشت: تا ۳۱ شهریور پیشرفت طرح به مرز ۹۴درصد رسید اگرچه در سه هفته نخست مهرماه نیز شاهد روند رو به جلو طرح بوده‌ایم.

وی همچنین افزود: حجم کل قرارداد این طرح به ۱۹۲میلیون یورو می‌رسد که تاکنون ۱۸۰میلیون یورو آن هزینه شده است.

طرح ۵میلیون تن گندله‌سازی گل‌گهر در اختیار دو شرکت داخلی از ایران و نیز سه شرکت از آلمان، اسپانیا و سوئیس قرار دارد. این پروژه در گام نخست برای تولید ۴میلیون تن گندله تعریف شده بود که در بدو اجرا با انجام تغییراتی در نقشه‌های مهندسی به ۵میلیون تن افزایش یافت.

شروع احداث عملیات اولیه طرح، ۱۰ مهر ۸۳ بود که پس از تغییرات، عملیات اجرا رسما از اردیبهشت ۸۴ آغاز شد. وزن کل تجهیزات طرح به ۱۸هزار و ۱۱۰ تن می‌رسد که ۹هزار و ۵۱۱ تن آن در داخل و مابقی در خارج کشور ساخته می‌شود.گندله‌سازی گل‌گهر دومین کارخانه تولید این محصول است که در کنار دست معادن ساخته می‌شود. در ابتدای شهریورماه نیز طرح ۵/۳میلیون تنی گندله اردکان به عنوان نخستین گندله‌سازی در معادن توسط وزیر صنایع و معادن افتتاح شد. پیش از این تمامی کارخانه‌های این فرآورده‌ معدنی در کنار دست فولادسازی‌ها (فولاد مبارکه و فولاد خوزستان) ساخته می‌شد. با افتتاح رسمی دومین گندله‌سازی در معادن سنگ‌آهن، ظرفیت نهایی تولید این محصول در کشور به ۲۱میلیون تن می‌رسد.

افزایش تولید کنسانتره

گل‌گهر طبق گزارشی که مدیرعامل این شرکت اعلام کرد، در بخش‌های استخراج، فرآوری، فروش و حمل با متوسط عملکرد ۱۰۳درصدی همراه شده است.

تولید کنسانتره این شرکت در نیمه نخست امسال به بیش از ۹/۲میلیون تن رسید که در مقایسه با برنامه ۸/۲میلیون تنی از رشد قابل توجهی برخوردار است. استخراج سنگ‌آهن نیز با رشد ۱۲درصدی نسبت به برنامه تدوین شده به ۵میلیون و ۷۶۸هزار تن رسید.

این شرکت همچنین تا انتهای امسال طرح دیگری با نام بازیابی هماتیت و سولفورزدایی را وارد مدار تولید خواهد کرد و به گفته اکبری، مدیرعامل تا ۳۱ شهریورماه امسال نزدیک به ۷۸درصد پیشرفت حاصل کرده است. زمان افتتاح این طرح ۱۸ بهمن‌ماه سال‌جاری پیش‌بینی شده است.