گروه صنعت و معدن- اصناف در رابطه با تعویق طرح مالیات بر ارزش افزوده چه می‌گویند؟ به دنبال توقف اجرای طرح مالیات بر ارزش افزوده بازتاب‌های این طرح همچنان ادامه دارد.

عباس حلوایی، رییس اتحادیه تولیدکنندگان لاستیک و روغن در گفت‌وگو با موج با بیان این مطلب که اصناف توانایی اجرای مالیات بر ارزش افزوده را ندارند، اظهار داشت: این قانون در صورتی که درست اجرا شود جنبه‌های مثبت فراوانی خواهد داشت.

وی با بیان اینکه هم‌اکنون بازار لاستیک نه در قسمت ارائه خدمات و نه در فروش کالا توان اجرای این قانون را ندارد، خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی اصناف به دلیل اینکه نمی‌توانند مالیات بر مصرف را اجرا کنند از خرید و فروش امتناع می‌ورزند.

به گفته وی بازار لاستیک تحت تاثیر نوسان اخیر ناشی از اجرای این طرح شاهد افزایش بین ۵ تا ۱۰درصد بوده است.

از سوی دیگر دبیر انجمن صنایع نساجی ایران در مورد این طرح گفت: روش اجرای مالیات بر ارزش افزوده اشتباه است که یا باید لغو یا درست اجرا شود.

جمشید بصیری اظهار داشت: سیستم اجرای مالیات بر مصرف در کشور ما باید با سیستم‌های جهانی هم خوانی داشته باشد.

دبیر انجمن صنایع نساجی ایران با بیان اینکه مالیات بر ارزش افزوده مشکلات فراوانی را برای نساجان پدید آورده، خاطرنشان کرد: این مشکلات از کوچکترین بخش صنعت نساجی که تهیه مواد اولیه است آغاز و تا آخرین مراحل ادامه دارد.

بصیری با اشاره به اینکه نساجان نمی‌توانند سه درصد مالیات بر ارزش افزوده را بر قیمت اجناس خود بی افزایند، اضافه کرد: اجناس وارداتی و قاچاق در بازار ایران به کثرت یافت می‌شود و همین مساله دست تولیدکنندگان را برای دریافت مالیات بر مصرف از خریداران می بندد. حسن مصیب‌زاده، عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد، نیز معتقد است که هم‌اکنون زمان اجرای این قانون نیست.وی افزود: مالیات بر ارزش افزوده باید در زمان و موقعیت مخصوص به خود اجرا شود و در طول دو ماه نمی توان آن را به طور کامل اصلاح کرد.

عضو هیات‌مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد با بیان اینکه در سایر کشورها این نوع مالیات در پای صندوق از مصرف‌کنندگان اخذ می شود، ادامه داد: مالیات بر مصرف در کشور ما نیز باید طبق الگوی سایر کشورهای جهان اجرا شود.

وی خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی بازار و وجود تورم امکان اجرای این قانون در ایران وجود ندارد.