مرکز آمار اینگونه گزارش میکند:
روزگار اشتغال و بهرهبرداری صنعت و معدن در بهار ۸۷
گزارشی که مرکز آمار ایران از شاخصها و نماگرهای صنعت و معدن در سه ماه نخست امسال تهیه کرده است، از افت میزان سرمایهگذاری و اشتغال در بخش بهرهبرداری واحدهای جدید صنعتی خبر میدهد.
گزارشی که مرکز آمار ایران از شاخصها و نماگرهای صنعت و معدن در سه ماه نخست امسال تهیه کرده است، از افت میزان سرمایهگذاری و اشتغال در بخش بهرهبرداری واحدهای جدید صنعتی خبر میدهد.
بر این اساس سرمایهگذاری پروانههای بهرهبرداری این بخش به 2هزار و 48میلیارد تومان رسیده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 4/9درصد اما در مقایسه با فصل پیش از آن (زمستان 86) با کاهش رشد 3/40درصدی همراه شده است.
در همین حال اشتغال پروانههای بهرهبرداری صنعتی نیز وضعیت مناسبی نداشته است. طبق گزارش مرکز آمار ایران، در سه ماه بهار برای ۲۶هزار و ۶۱۳ نفر فرصت شغلی فراهم شد که این تعداد ۸/۶درصد کمتر از میزان اشتغال مدت مشابه سال قبل بوده است.
اشتغال کاهش و سرمایهگذاری افزایش
در بخش معدن اما بهرغم کاهش در رشد نرخ اشتغال در پروانههای بهرهبرداری، میزان سرمایهگذاری افزایش نسبی یافته است.
بر همین اساس سرمایهگذاری واحدهای جدید معدنی به بیش از 50میلیارد تومان رسید که با رشد 1/17درصدی نسبت به بهار سال 86 همراه شد، اگرچه همین رقم بیش از 30درصد کمتر از رشد سرمایهگذاریهای زمستان 86 است.
افت بهرهبرداری از معادن
اشتغال پروانههای بهرهبرداری معادن نیز با افت 2/9درصدی به 1223 نفر رسید. این رقم نیز نسبت به اشتغال زمستان 86 معادل 44درصد کاهش در رشد نشان میدهد. بخش معدن اما در ایجاد ظرفیت استخراج توفیق داشته است. طوری که با افزایش ظرفیت 109هزار تنی 42درصد رشد نسبت به سه ماه اول سال گذشته ایجاد کرده است. اگرچه همین ظرفیتسازی 4/2درصدی کمتر از فصل زمستان بوده است.
بیش از نیمی از شاخصها در سراشیبی
در گزارش تهیه شده مرکز آمار ایران 27 شاخص در بخشهای تولید و استخراج محصولات منتخب، جوازهای بهرهبرداری، سرمایهگذاری، پروانههای تاسیس، سرمایهگذاری و اشتغال را مورد توجه قرار داده است.
در این میان ۱۷ شاخص رشد منفی از خود نشان دادهاند و تنها ۱۰ شاخص با رشد همراه شدهاند. در حوزه تولید رتبههای نخست(رشد) به ترتیب به الیاف مصنوعی با ۷/۱۵هزار تن، شمش آلومینیوم با ۵۸هزار تن و سیمان با بیش از ۱۱میلیون تن اختصاص یافت. از سوی دیگر سه شاخص که دارای بالاترین افت در روند رشدی بودهاند، شامل اشتغال جواز تاسیس و صدور جواز تاسیس و تولید پودر شوینده هستند.
شویندهها کف نکردند
پودر شوینده در این مدت ۱۲۵هزار و ۶۰۰ تن تولید شد که ۵/۱۹درصد کمتر از رقم روبهرشد مشابه سال قبل بوده است.
بهگزارش خبرنگار ما این امر در این مدت سبب رشد بهای این کالای پرمصرف شد.
محدودیت در جواز تاسیس
از سوی دیگر در حوزه جوازهای تاسیس، وزارت صنایع و معادن به سبب محدود کردن صدور جواز در برخی از صنایع از جمله فولاد، سیمان و... سبب کاهش سه شاخص در جواز تاسیس و به تبع آن سرمایهگذاری و اشتغال مجوزهای تاسیس شد، طوری که این سه شاخص به ترتیب،کاهش در رشد 6/20، 3/18 و 1/27 را تجربه کردند.
خودرو آخر شد
صنایعی که بهار امسال «بهار تولید» را پشتسر گذاشتند، به ترتیب الیاف مصنوعی، شمش آلومینیوم، سیمان، کاغذ، کاشی و سرامیک، زغالسنگ، فولاد خام، سنگ مس، شیشه تخت، دارو و در رتبه آخر انواع خودرو بودهاند.
ارسال نظر