گروه صنعت و معدن- اختلاف تاریخی معدنکاران با محیط‌زیست برطرف می‌شود.

تا انتهای شهریور آیین‌نامه رفع اختلاف این دو بخش با یکدیگر ابلاغ خواهد شد. این خبر را نایب رییس خانه معدن ایران اعلام کرد. به گفته محمد رضا بهرامن اکنون کارگروهی در حال تصویب نهایی موارد اختلافی است. معاون معدنی و صنایع معدنی وزیر صنایع و معادن نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ما اظهار داشت: این کارگروه از سه ماه پیش فعالیت خود را با هدف بازنگری در قوانین، بررسی مسائل معادن متروکه و مقایسه نقشه محدوده‌های معدنی در محیط‌زیست و سازمان‌های صنایع و معادن آغاز کرد. این کارگروه بنا به پیشنهاد معاونت معدنی وزارت صنایع و معادن و در نهایت درخواست وزیر صنایع و معادن برای همکاری با سازمان حفاظت محیط‌زیست تشکیل شد.

سمیعی‌نژاد با اشاره به اینکه چنین پیشنهادی مورد استقبال فاطمه واعظ جوادی، رییس سازمان حفاظت محیط زیست قرار گرفت، ادامه داد: دو طرف توافق کرده‌اند با تشکیل این کارگروه به نقطه مشترکی دست یابند، به گونه‌ای که رای کارگروه فصل‌الخطاب اختلاف معدنکاران با محیط‌زیست باشد.

فعالیت این کارگروه آن طور که سمیعی‌نژاد می‌گوید، قرار است تا دستیابی به یک ضابطه مشترک ادامه یابد. هم اینک نیز هر ۱۵ روز یکبار جلسه برگزار می‌کند و در صورت بروز موضوعی خاص جلسات فوق‌العاده‌ نیز برای رفع چالش‌های این دو بخش تشکیل می‌دهد.

در این کارگروه یک معاون از طرف وزارت صنایع و معادن و یک معاون از سوی سازمان حفاظت محیط‌زیست حضور دارند. علاوه بر این دو مدیر کل نیز از هر دو نهاد (حقوقی و امور بهره‌برداری) عضو این کارگروه هستند.

معدنی‌ها ضابط محیط‌زیست می‌شوند

به گفته سمیعی‌نژاد قرار است پس از تدوین آیین‌نامه حل اختلاف، تعدادی از اعضای نظام مهندسی معدن تحت آموزش قرارگیرند، به گونه‌ای که با تایید وزارت صنایع و معادن و سازمان محیط‌زیست، از یک سوضابط فنی معادن شوند و از دیگر سو به عنوان ضابطان امور زیست‌محیطی فعالیت کنند.

معاون معدنی و صنایع معدنی وزارت صنایع و معادن خاطرنشان کرد: چنانچه معدنکاری در حین عملیات استخراج نکات زیست‌محیطی را رعایت نکند، محدودیت‌هایی برای فعالیت‌های وی اعمال می‌شود.