گزارش
ایران استاندارد چین را قبول ندارد
گروه صنعت و معدن – محصولات خانگی و صنعتی چینی که از مبادی رسمی و غیررسمی وارد کشور میشود، اکثر صنایع داخلی را مورد هدف قرارداده است. این در حالی است که موسسه استاندارد ایران هنوز استاندارد شریک راهبردی ما در شرق دور را به رسمیت نمیشناسد.
ایران استاندارد روسیه را بهتازگی به رسمیت شناخته است
گروه صنعت و معدن - محصولات خانگی و صنعتی چینی که از مبادی رسمی و غیررسمی وارد کشور میشود، اکثر صنایع داخلی را مورد هدف قرارداده است. این در حالی است که موسسه استاندارد ایران هنوز استاندارد شریک راهبردی ما در شرق دور را به رسمیت نمیشناسد. جنگ نرم یکطرفه چین با ایران درحالی از طی پنج سال اخیر با صدور یا هجوم کالاهای غیراستاندارد بالا گرفته است که مقامات اقتصادی و صنعتی ایران همانند بسیاری از کشورها در برابر سیل صادرات چین دست خود را بالا گرفتهاند! اما تازهترین خبر از حوزه تعاملات اقتصادی ایران با شریک راهبردی که اخیرا در شورای امنیت کارت وتوی خود را در هنگام صدور قطعنامه علیه ایران جهت افزایش تحریم تجاری بالا نبرد، اینکه ایران با وجود صادرات انبوه این کشور به بازارهای داخلی، هنوز هم استاندارد ملی چین را نپذیرفته است.
مشاور رییس سازمان استاندارد «فریدون بلغاری» این خبر را به خبرگزاری ایسنا گفت و افزود: اگر آهن و میلگردی از چین وارد ایران میشود «حتما باید» تحت استاندارد معتبر تولید و وارد شده باشد. بهگفته این مقام دولتی که ایسنا از وی به عنوان «مسوول پیگیری تصویبنامه هیات دولت در سازمان استاندارد» هم یاد کرده است، استاندارد ملی روسیه به نام «گوست» که پیش از این مورد قبول موسسه استاندارد ایران نبود، بعد از بررسیهای انجام شده مورد پذیرش قرار گرفت. با این حال درحالی مقامات مسوول سازمان استاندارد از کیفیت پائین استاندارد خارجی دو کشور شریک یا رفیق سخن میگویند، که همین مقام مسوول وضعیت نظارت بر استاندارد داخلی در کشور را آنچنان مطلوب توصیف نمیکند.
مسوول پیگیری تصویبنامه هیات دولت در سازمان استاندارد در ادامه با انتقاد از تعدد صادرکنندگان پروانه بهرهبرداری واحدهای تولیدی در کشور اضافه کرد: وزارت صنایع خود را متولی صدور پروانههای بهرهبرداری در کشور میداند؛ این درحالی است که مجامع امور صنفی، وزارت جهاد کشاورزی و حتی استانداریها و فرمانداریها نیز در زمینه صدور پروانه بهرهبرداری دخالت میکنند. بهعنوان مثال فرمانداریها حق صدور پروانه بهرهبرداری از معادن شن و ماسه را دارند.
وی افزود: تعدد مراکز صدور پروانه بهرهبرداری در کشور، باعث بههمخوردن تمرکز موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران در نظارتهایش شده و عملا صدور پروانه بهرهبرداری را به محلی برای کسب درآمد تبدیل کرده است.
ارسال نظر