کوتاه از صنعت و انرژی
وزارت نیرو در حال حاضر تنها ۱۰۰میلیارد تومان به پیمانکاران صنعت برق بدهکار است. مدیرعامل شرکت توسعه برق ایران با اعلام این خبر در یک نشست مطبوعاتی گفت: اگر بانک مرکزی اعتبارات در نظر گرفته شده را بپردازد، این میزان بدهی کاهش خواهد یافت. سال گذشته میزان بدهی این شرکت به بخشخصوصی به ۲هزار میلیارد تومان رسیده بود. گفته میشد بخشی از آن بدهی از محل حساب ذخیره ارزی پرداخت میشود. محمد بهزاد همچنین میزان سرمایهگذاری برای توسعه شبکه برق طی ۱۰سال آتی را سالانه ۵میلیارد یورو اعلام کرد. به گفته وی، با این سرمایهگذاری میتوانیم به ظرفیت تولید ۱۵۶هزار مگاوات برسیم.
بدهی ۱۰۰میلیارد تومانی به پیمانکاران
وزارت نیرو در حال حاضر تنها ۱۰۰میلیارد تومان به پیمانکاران صنعت برق بدهکار است. مدیرعامل شرکت توسعه برق ایران با اعلام این خبر در یک نشست مطبوعاتی گفت: اگر بانک مرکزی اعتبارات در نظر گرفته شده را بپردازد، این میزان بدهی کاهش خواهد یافت. سال گذشته میزان بدهی این شرکت به بخشخصوصی به ۲هزار میلیارد تومان رسیده بود. گفته میشد بخشی از آن بدهی از محل حساب ذخیره ارزی پرداخت میشود. محمد بهزاد همچنین میزان سرمایهگذاری برای توسعه شبکه برق طی ۱۰سال آتی را سالانه ۵میلیارد یورو اعلام کرد. به گفته وی، با این سرمایهگذاری میتوانیم به ظرفیت تولید ۱۵۶هزار مگاوات برسیم. اثر حذف یارانه بر قیمت جدید سیمان
برنا - یک منبع آگاه در وزارت صنایع و معادن از نرخگذاری جدید انرژی برای صنایع خبر داد و گفت: بر اساس نرخگذاری جدید، قیمت هر تن سیمان بیش از ۲۸هزار تومان افزایش مییابد.
یک مقام مسوول گفت: نرخهای جدید انرژی در صورت حذف یارانه برای صنایع مختلف توسط وزارت صنایع در حال بررسی است.
وی اظهار داشت: در صورت تصویب نرخهای جدید قیمت هر متر مکعب گاز ۲۲۰تومان و هرکیلو وات برق نیز ۹۰تومان خواهد بود.
این منبع آگاه در وزارت صنایع ادامه داد: هماکنون نرخ گاز و برق بدون سوبسید بر اساس قبوض بهترتیب ۶۹ و ۷۷تومان است.
وی اظهار داشت: در نرخهای جدید، تفاوت قیمت هر متر مکعب گاز ۱۵۱تومان و برای هر کیلو وات برق نیز ۱۳تومان است که در مورد انرژی گاز بیش از دو برابر افزایش نشان میدهد.
این منبع آگاه به ذکر مثالی پرداخت و افزود: قیمت هر تن سیمان با حذف یارانه انرژی و رشد قیمتها بر اساس نرخ قبوض گاز و برق به میزان ۱۲هزار تومان افزایش مییابد این در حالی است که طبق نرخگذاری جدید این میزان به ۲۸هزار و ۸۴۰تومان میرسد.
خاموشی بین دو شیفت
ایلنا - معاون وزیر صنایعومعادن در ادامه درباره زیان قطع برق به واحدهای تولیدی گفت: پس از اعلام برنامه خاموشی برای صنایع از آنجایی که زمان قطع برق موجب زیان مالی به صنایع میشد، بر اساس توافق با صنایع و وزارت نیرو مقرر شد تا خاموشیها در فاصله بین تغییر دو شیفت انجام شود تا صنایع از این محل دچار زیان نشوند.
محمدمسعود سمیعینژاد خاطرنشان کرد: حتی در برخی از صنایع این خاموشیها به صورت یک روز در هفته اعمال شد.
به گفته وی طبق گزارشهای ارسالی از استانهای مختلف، برنامهریزی برای خاموشی برق موجب شده تا صنایع از این محل دچار آسیب نشوند.
گویهای شناور در خارک
موج- شرکت پایانههای نفتی برای وقوع هر گونه موارد اضطراری همچون توفانهای سنگین و بدی آب و هوای دریا برای صدور نفت خام کشور آمادگی دارد و امکان قطع صادرات نفت کشور از جزیره خارگ حتی برای یک روز هم وجود ندارد.
محمدکاظم نیکنام مدیر عملیات شرکت پایانههای نفتی ایران با بیان اینکه در حال حاضر سادهترین و ارزانترینترمینالهای نفتی برای صدور نفت، گویهای شناور (SBM) هستند، گفت: معمولا این نوع گویهای شناور را کشورهایی استفاده میکنند که از عمق آب مناسبی در محدوده سواحل و پایانههای خود برخوردار نیستند.
او با تاکید بر اینکه میتوان با استفاده از گویهای شناور به سرعت یکترمینال جدید برای صدور نفت خام راه اندازی کرد، اظهار داشت: از گوی شناور (SBM) در موارد اضطراری همچون وقوع توفانهای سنگین و بدی آب و هوای دریا استفاده میشود.
نیکنام با یادآوری اینکه احداث گوی شناور در مقایسه با ساخت اسکلههای نفت هزینه بسیار ناچیزی دارد، تصریح کرد: یک گوی شناور با ۶ تا ۵ متر قطر میتواند به جای اسکله برای صدور نفت خام کارایی داشته باشد.
وی با اشاره به شرایط حاکم در زمان جنگ تحمیلی و بمباران تاسیسات صدور نفت خام کشور اظهار داشت: در این دوران طرحی را در شمال جزیره خارگ اجرا کردیم که طی آن سه گوی شناور (SBM) جایگزین اسکلههای نفتی میشود.
ارسال نظر