«هزینه برخورداری» برای شهرکهای صنعتی کلانشهرها
گروه صنعت و معدن - در راستای تقویت سیاست دولت برای توسعه متوازن و آنچه که خود دولت از آن تحت عنوان عدالت محوری یاد میکند، سرمایهگذاران بخش صنعت که میخواهند در چهار شهر تهران، مشهد، تبریز و اصفهان سرمایهگذاری کنند، باید عوارض پرداخت کنند؛ البته مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی از آن با عنوان «هزینه برخورداری» یاد میکند. به گفته امیررضا واعظ آشتیانی، عوارض صنایع برای حضور در کلانشهرها برای کمک مالی و اقتصادی به مناطق توسعه نیافته است تا ثبات قیمت در این مناطق حفظ شود.
به گزارش خبرنگار ما، مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی در نشست خبری روز گذشته به مناسب روز صنعت و معدن در مورد قیمت زمینهای شهرکهای صنعتی توضیح داد: براساس تصمیمی که هیاتمدیره سازمان اتخاذ کرده، قیمت زمین برای ساخت شهرکهای صنعتی در مناطق توسعه نیافته کشور در سال ۸۷ ثابت خواهد بود البته این موضوع شامل شهرهای تهران، مشهد، تبریز و اصفهان نمیشود.
وی ادامه داد: از آنجا که این چهار شهر جزو شهرهای برخوردار محسوب میشوند، براساس مقررات سازمان هر سه ماه یک بار شرکتهای سرمایهگذار مجازند که با توجه به نرخ تورمی که از سوی بانک مرکزی اعلام میشود، قیمت زمین را تنظیم کنند. وی بودجه مورد نیاز برای تکمیل زیرساختهای شهرکهای صنعتی را ۵هزار میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: در سال گذشته با حمایت وزارت صنایع و معادن ۴۰میلیارد تومان برای تکمیل زیرساختها به سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی اختصاص یافت.
این میزان اعتبار امسال ۵ برابر شد و به ۲۰۰میلیارد تومان ارتقا پیدا کرد. این در حالی است که بودجه مورد نیاز برای تکمیل زیرساختهای شهرکهای صنعتی ۵هزار میلیارد تومان است.
وی افزود: میزان تخصیص این اعتبار برای مناطق کمتر توسعه یافته بیشتر از مناطق توسعه یافته است. به طوری که برای نمونه سهم استان تهران از این اعتبار ۲میلیارد و ۷۰۰میلیون تومان است، ولی به استان خوزستان اعتباری بالغ بر ۱۵میلیارد و ۴۰۰میلیون تومان اختصاص یافته است.
آشتیانی ادامه داد: استانداران نیز مکلف هستند که معادل همین رقم را از بخش عمرانی خود به شهرکهای صنعتی اختصاص دهند.
آشتیانی در مورد مشوقهای در نظر گرفته شده برای کسانی که برای ایجاد شهرکهای صنعتی سرمایهگذاری میکنند، اظهار داشت: براساس مصوبه هیاتمدیره سازمان، از اول تیر ماه مشوقهایی برای سرمایهگذاران در بخشهای صنعتی در نظر گرفته شده است.
تخفیف ۵درصدی
وی توضیح داد: کسانی که طبق برنامه کارخانه خود را ظرف یک سال به بهرهبرداری برسانند شامل تخفیف ۵درصدی در قیمت زمین خواهند شد. همچنین در حال حاضر میزان تولید حدود ۷۰درصد ظرفیت اسمی است و هر کارخانهای که بتواند طی دو سال متوالی میزان تولید خود را به ۸۵درصد ظرفیت اسمی برساند، از ۱۵درصد تخفیف برخوردار خواهد شد.
علاوه بر این کسانی که از یک تا ۵۰ نفر اشتغال ایجاد کنند، به ازای هر یک نفر شامل تخفیف نیم درصد خواهند شد. وی در مورد اقدامات انجام شده سازمان در خصوص پدیده بورسبازی زمین گفت: تا پایان سال ۸۶ حدود ۱۶۴۹ قرارداد راکد مورد بررسی قرار گرفت و مبلغ ۸۷۰میلیارد ریال ما به التفاوت قیمت زمینها را از افراد سودجو دریافت کردیم که این پول در تکمیل زیرساختهای شهرکهای صنعتی هزینه میشود. وی در مورد تعداد واحدهای بهرهبرداری شده در شهرکهای صنعتی اظهار داشت: تعداد واحدهای بهرهبرداری شده در شهرکهای صنعتی در سالهای ۸۳، ۸۴، ۸۵ و ۸۶ به ترتیب ۱۱۳۴۴، ۱۲۸۸۸، ۱۴۵۴۰ و ۱۶۲۰۰ بود و در حال حاضر نیز ۲۵هزار واحد در حال ساخت است.
ساخت شهرک صنعتی در شهر قم
آشتیانی با بیان این مطلب که در ۶۰۰ کیلومتری شهر قم براساس مصوبه هیات وزیران یک شهرک صنعتی نمونه در حال طراحی و ساخت است، گفت: زمین مورد نظر برای ایجاد این شهرک مکانیابی شده و کار طراحی آن تا ۳ ماه آینده انجام خواهد شد.
ارسال نظر