در افق پنج سال آینده
تولید داخلی سیمان دو برابر میشود
تحول در بانک صنعت و معدن کلید خورد. محرابیان در مراسم افتتاح خط سوم تولید سیمان سپاهان خبر داد:
ظرفیت تولید سیمان به ۵۳میلیون تن رسید
گروه صنعت و معدن - با راهاندازی خط سوم تولید سیمان سپاهان اصفهان، ظرفیت تولید سیمان در کشور به ۵۳میلیون تن رسید.
وزیر صنایع و معادن در مراسم افتتاح خط سوم تولید شرکت سیمان سپاهان اصفهان با بیان این مطلب توضیح داد: با افتتاح طرح امروز در مجموع تنها سه طرح سیمانی دیگر از مجموع ۱۷ طرح سیمانی که از سال گذشته راهاندازی آنها پیگیری شده، باقی مانده است. وی اضافه کرد: طرحهای سیمان ساروج اصفهان، سیمان دلیجان در استان مرکزی و سیمان نکا در استان مازندران تا پایان خرداد امسال به بهرهبرداری رسیده و ظرفیت تولید سیمان در کشور طبق تعهدات داده شده به ۵۵میلیون تن در سال خواهد رسید.
محرابیان با بیان اینکه قرار است ظرفیت تولید سیمان تا پایان امسال به حدود ۶۴میلیون تن در سال برسد، افزود: همچنین قرار است ظرفیت تولید سیمان در کشور تا سال ۱۳۹۲ به حدود ۱۱۰میلیون تن در سال بالغ شود.
وی ادامه داد: همچنین تا پایان امسال و با رسیدن ظرفیت تولید سیمان در کشور به ۶۴میلیون تن، سرانه مصرف سیمان نیز در کشور به ازای هر نفر به حدود ۹۲۰ کیلوگرم خواهد رسید. این در حالی است که در ابتدای شروع به کار دولت فعلی، سرانه مصرف سیمان در کشور برای هر نفر حدود ۴۵۰ کیلوگرم بود. وزیر صنایع و معاون در پاسخ به انتقاد برخی کارشناسان و فعالان صنعت سیمان درخصوص اینکه با صفر شدن صادرات سیمان، بازارهای صادراتیمان را در این زمینه از دست میدهیم، توضیح داد: با وجود این که در حال حاضر میزان صادرات سیمان ایران تقریبا صفر شده است، اما در مورد از دست رفتن بازارهای صادراتی چنین استنباطی ندارم و معتقدم هر زمان که اقدام به صادرات سیمان کنیم، بازارهای صادراتی خود را به دست میآوریم، زیرا کیفیت سیمان تولید داخل بالا است. محرابیان در عین حال از تنوع پایین تولید سیمان در کشور انتقاد کرد و گفت: در حال حاضر ۹ تیپ سیمان در کشور تولید میشود، در حالی که این میزان در دنیا به ۴۵ تیپ نیز میرسد و باید ستاد سیمان و مسوولان مربوطه روی تولید سیمانهای خاص کار بیشتری انجام دهند.
این مقام مسوول با بیان این که فرهنگ مصرف سیمان در کشور باید تغییر کند، یادآور شد: عمده سیمانی که در ایران تولید میشود، سیمان سازهای، مقاومتپذیر یا پرتلند است، اما متاسفانه عمدتا بین ۳۰ تا ۴۰درصد سیمان مصرفی کشور در بخشهایی از سازه به کار میرود که نقش چندانی در مقاومت ندارد. یعنی محصول با قیمت بالا را صرف کاری میکنیم که با محصولات با قیمت پایین نیز میتوانیم این کار را انجام دهیم.
وی افزود: در عین حال باید روی بستهبندی سیمان نیز کار بیشتری انجام شود و علاوه بر اینکه کیفیت بستهبندی سیمان افزایش یابد، پاکتهای سیمان نیز در بستهبندیهای مختلف تولید شوند. محرابیان همچنین یادآور شد: در سال گذشته زمانی که ستاد راهاندازی طرحهای سیمانی را تشکیل دادیم به علت برنامههای بانک مرکزی و سیاستهای انقباضی بانکها، ارائه تسهیلات ریالی و ارزی به طرحهای سیمانی با دشواری روبهرو بود، اما باهمکاری بانکها این مشکل نیز برطرف شد. حسین آربیع، مدیرعامل سیمان سپاهان نیز در مراسم افتتاح این خط تولید تصریح کرد: امروز شاهد راندمان ۱۰۵درصدی خط تولید سیمان سپاهان هستیم و خط تولید سوم این کارخانه را با ظرفیت تولید ۳هزار و ۳۰۰ کانتینر راهاندازی میکنیم.
وی نصب پیشرفتهترین فیلترهای هیبریدی در کارخانه سیمان سپاهان را دومین طرح مهم این کارخانه ذکر کرد و یادآور شد: با نصب این فیلترها میزان خروجی گرد و غبار از سیمان سپاهان به ۳ تا ۵ میلیگرم در مترمکعب میرسد که این استاندارد در کشورهای پیشرفته اروپایی حداقل ۳۰ و حداکثر ۵۰ میلیگرم است.
آربیع اضافه کرد، با افتتاح خط تولید سوم ظرفیت تولید سیمان سپاهان روزانه ۱۵۰هزار تن افزایش مییابد.
مدیرعامل سیمان سپاهان در این مراسم همچنین از وزیر صنایع و معادن خواست با آزادسازی این محصول از شمول قیمتگذاری برای حذف رانت از صنعت سیمان کشور اقدام کنند.
وی تصریح کرد: با خروج سیمان از سبد حمایتی ۵۰درصد از سود حاصل نصیب کارخانههای سیمانی و تولید شده و ۵۰درصد نیز میتواند به شکل کمک به منابع مالی دولت تخصیص یابد.
ابراز نگرانی کارگران موقت سیمان سپاهان
جمعی از کارگران بومی و دارای قرارداد موقت کارخانه سیمان سپاهان در مراسم بهرهبرداری از خط سوم تولید بزرگترین کارخانه سیمان کشور از بیکار شدن خود به شدت ابراز نگرانی میکردند. به گفته این کارگران آنان از پاداشی که در پایان کار خط تولید سوم کارخانه سیمان سپاهان به کارکنان قراردادی این مجموعه تعلق گرفته نیز محروم بودند و این امر سبب نارضایتی آنان را فراهم آورده است.
برخی از کارگران موقت سیمان سپاهان در این مراسم خواستار طرح مشکلاتشان با وزیر صنایع و معادن بودند که به دلیل فشردگی برنامه افتتاح امکانپذیر نشد.
عکس: حمید جانیپور
ارسال نظر