تشکیل اوپک گازی به چارچوب و تشکیلاتی نیاز دارد و در این ارتباط اقداماتی صورت گرفته است.

به گزارش ایسنا، غلام‌حسین نوذری، وزیر نفت در پاسخ به سوالی که از وی درباره اوپک گازی و روند تشکیل آن پرسیده شد، با بیان این مطلب گفت: چندی پیش کارشناسان ۱۲ کشور در این ارتباط نشستی را برگزار کردند و قرار است که در ماه آینده نیز کارشناسان این ۱۲ کشور در روسیه دور هم جمع شده و در این ارتباط با یکدیگر به تبادل نظر و بحث بپردازند. در پنجمین جلسه کمیته عالی مجمع کشورهای صادرکننده گاز که در روزهای دوشنبه و سه‌شنبه هفته جاری در تهران برگزار شد، توافق‌هایی بین شرکت‌کنندگان در این جلسه در خصوص اساسنامه این مجمع حاصل شد.

نشست تهران در سطح کارشناسان و معاونان وزرای انرژی و نفت کشورهای ایران، الجزایر، قطر، مصر، مالزی، نروژ به عنوان ناظر، لیبی، ترینیداد و توباگو، روسیه، ونزوئلا و اندونزی برگزار شد.

ایران بنا به در خواست سایر اعضا و دستور ششمین اجلاس وزارتی که سال گذشته میلادی در شهر دوحه قطر برگزار شد، مامور تهیه اساسنامه مجمع کشورهای صادرکننده گاز شد. این مجمع اکنون به طور غیررسمی فعالیت می کند و با تهیه اساسنامه و تصویب آن از سوی تمامی کشورهای عضو، فعالیت این مجمع رسمیت خواهد یافت.

در این نشست شرکت‌کنندگان به توافق‌هایی در خصوص پیش‌نویس اساسنامه پیشنهادی ایران دست یافتند و قرار شد تا نشست آتی کمیته عالی مجمع کشورهای صادرکننده گاز در اوایل ژوئن ۲۰۰۸در مسکو، ایران آخرین پیشنهادها و نقطه نظرهای اعضای مجمع را دریافت کند. به گزارش ایرنا، در جلسه کمیته عالی مجمع کشورهای صادرکننده گاز در ژوئن ۲۰۰۸ در مسکو ویرایش نهایی اساسنامه صورت خواهد گرفت و به جلسه وزارتی مجمع در مسکو برای تصویب نهایی ارائه می‌شود.

ایران در اردیبهشت ماه ۱۳۸۲اولین نشست وزارتی مجمع کشورهای صادرکننده گاز را در تهران برگزار کرد و از بنیانگذاران این مجمع به شمار می‌رود. ایران با در اختیار داشتن ۲۶تریلیون مترمکعب ذخیره گاز دومین دارنده بزرگ ذخایر گازی دنیا بعد از کشور روسیه است. ایران از نظر تولید گاز در مقام چهارم جهان و در زمینه صادرات در رده پانزدهم قرار دارد و در سال ۱۳۸۶بالغ بر ۱۱۸میلیارد مترمکعب گاز تولید کرد.