یک تندیس سیمین، 5 تندیس بلورین

عکس: نگار متین‌نیا

وزیر صنعت، معدن و تجارت: نوسانات قیمتی ناشی از کمبود ارز نیست

گروه صنعت و معدن- پرونده نهمین دوره جایزه بهره‌وری و تعالی سازمانی هم بدون تندیس زرین بسته شد. با وجود گذشت ۹ سال از برگزاری اولین دوره این همایش و اعطای جوایز آن، هنوز هیچ سازمانی موفق به کسب حداقل امتیاز برای دریافت تندیس زرین این همایش نشده است. به گزارش خبرنگار «دنیای اقتصاد»، وصف و حال همایش امسال هم همچون سال گذشته بود، چرا که در این دوره نیز تنها یک شرکت موفق به دریافت تندیس سیمین شد.حداقل امتیاز مورد نیاز برای دریافت گواهی تعهد و تعالی و تقدیرنامه برای تعالی ۳۰۰، تندیس بلورین ۴۵۰، تندیس سیمین ۵۵۰ و تندیس زرین ۶۵۰ امتیاز است که شرکت «فولاد مبارکه» همانند دو دوره قبل با کسب ۶۱۴ امتیاز در بخش ساخت و تولید، تندیس سیمین گرفت. همچنین ۵ شرکت دیگر نیز با کسب امتیاز لازم موفق به دریافت تندیس بلورین شدند. شرکت‌های فولاد خوزستان، مدیریت پروژه‌های نیروگاهی ایران (مپنا) و ذوب آهن اصفهان در بخش ساخت و تولید و شرکت‌های طراحی مهندسی و تامین قطعات ایران خودرو (ساپکو) و سازه گستر سایپا در بخش خدمات تندیس بلورین گرفتند.

حضور ۴۰۰ شرکت در ۹ دوره

در ابتدای این همایش، مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی ایجاد فضای رقابتی برای تعالی بنگاه‌ها را از جمله اهداف جایزه ملی بهره‌وری دانست و گفت: ساخت و تولید، خدمات، سلامت، آموزش و بخش عمومی از جمله بخش‌های ارزیابی شرکت‌ها است. محمود کمانی افزود: ۴۰۰ سازمان در ۹ دوره جایزه تعالی سازمانی حضور داشتند که از این تعداد، ۴۵ سازمان تنها در سال جاری و ۱۶۶ سازمان فقط یک بار در ۸ سال گذشته و باقی سازمان‌ها بیش از یک دوره در این همایش حضور یافته‌اند.مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی در ادامه با اشاره به حضور ۱۰۶ شرکت در نهمین دوره همایش بهره‌وری، اظهار کرد: ۵۲ درصد متقاضیان با فراوانی ۵۵ شرکت از بخش خصوصی و ۴۸درصد با فراوانی ۵۱ شرکت از بخش دولتی در این دوره حضور داشته‌اند. به گفته وی، ۱۰۸سازمان ثبت‌نام کرده بودند که از بین آنها ۱۰۶ سازمان در زمان تعیین شده اظهارنامه‌های خود را ارائه کردند. در این میان ۱۹ سازمان متقاضی سطح تندیس‌ها، ۴۲ سازمان متقاضی سطح تقدیرنامه‌ها و ۴۵ سازمان متقاضی سطح گواهی‌ تعهد به تعالی بوده‌اند.

رشد اقتصادی در گرو بهره‌وری

در ادامه این همایش رییس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) با بیان اینکه باید رویکردهای خاص را با توجه به شرایط ویژه کشور دنبال کنیم، اظهار کرد: در شرایطی که دنیا در رکود اقتصادی است کم هزینه‌ترین روش حرکت به سمت بهره‌وری و تعالی است. مجید هدایت با بیان اینکه بر اساس اسناد بالادستی و برنامه پنجم توسعه یک سوم رشد اقتصادی در پایان برنامه باید از طریق ارتقای بهره‌وری حاصل شود، افزود: در برنامه پنجم توسعه باید به افزایش تولید ناخالص داخلی با نرخ رشد ۸ درصد دست پیدا کنیم و به این منظور تدوین برنامه جامع بهره‌وری کشور باید عملیاتی شود.

صادرات کالاهای غیرنفتی

وزیر صنعت، معدن و تجارت به عنوان سخنران پایانی این همایش نیز با بیان اینکه باید صادرکننده کالاهای غیرنفتی باشیم، اظهار کرد: اتکا به نفت ما را به سمت اقتصاد تک محصولی می‌برد که هر لحظه ممکن است به آن خدشه وارد شود. مهدی غضنفری افزود: چنانچه می‌خواهیم تولید صادرات گرا داشته باشیم، باید بازار خود را در خارج از مرزها تعریف کنیم و در این میان تولید و خدمات کیفی و رقابتی شرط اصلی موفقیت است. وی با تاکید بر نهضت کاهش قیمت تمام شده به منظور مبارزه دائمی با اسراف‌ها و سوء‌مدیریت‌ها اظهار کرد: در شاخص بین‌المللی این نهضت به معنی مقایسه با بهترین‌ها برای مبارزه با اسراف‌هاست.

غضنفری خطاب به مدیران بنگاه‌ها گفت: در شرایط فعلی که پیچیدگی سیاسی و اجتماعی به رشد اقتصادی و رقابتی کردن بنگاه لطمه می‌زند، ایجاد انگیزه بالاتر و میدان دادن به نیروی انسانی، می‌تواند سرعت حرکت را افزایش دهد.

تامین ارز بنگاه‌های صنعتی

در حاشیه نهمین همایش جایزه ملی بهره‌وری و تعالی سازمانی وزیر صنعت و معدن جوابگوی سوالات خبرنگاران در مورد مسائل و مشکلات واحدهای صنعتی، تنظیم بازار شب عید، مشکلات ارزی و ... بود. وزیر صنعت، معدن و تجارت در پاسخ به سوال خبرنگاران در مورد تامین ارز مورد نیاز بنگاه‌های صنعتی اظهار کرد: در کمیته

پنج نفره‌ای که برای کنترل ارز در دولت تشکیل شده است، تصمیم گرفته شد تا ارز مورد نیاز همه بنگاه‌هایی را که مواد اولیه صنعتی وارد می‌کنند، تامین کنیم تا فعالیت‌های خود را بهتر انجام دهند. وی ادامه داد: قبلا نیز گفته‌ایم بنگاه‌هایی که از طریق ثبت سفارش برای واردات عمل می‌کنند و با مشکلاتی در خصوص ارز مواجه هستند، این موضوع را به وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کنند. به گفته وی نوسانات قیمتی ناشی از کمبود ارز نیست، بلکه مساله اصلی سیستم‌های انتقال و جابه‌جایی پول است. باید با سیستم‌های متعدد برای جابه جایی ارز و مبالغ ارزی شرایط راحتی را برای واحدهای نیازمند فراهم کنیم.

تخفیف ۱۰ تا ۲۰ درصدی

وی در مورد تنظیم بازار شب عید نیز گفت: همه ساله در نمایشگاه‌های عرضه مستقیم کالا که در آستانه سال جدید برگزار می‌شود، مواد پرمصرفی همچون مواد پروتئینی، البسه و سایر کالاهایی که متقاضی بیشتری دارند، از سوی اصناف عرضه می‌شود. وی افزود: اصناف نیز مانند همیشه قول داده‌اند در نحوه عرضه کالا در نمایشگاه‌ها مراقبت داشته باشند و اجناس را با تخفیف ۱۰ تا ۲۰ درصد به فروش برسانند. وی در ادامه از برنامه‌ریزی برای واردات بیشتر مواد پروتئینی از طریق مرزهای شرقی کشور با همکاری وزارت کشاورزی خبر داد.

بررسی گشایش اعتبار بر پایه درهم

غضنفری درباره وضعیت گشایش اعتبار با درهم امارات و مسدود بودن آن نیز گفت: این موارد در شورای پول و اعتبار در حال بررسی است و هنوز تصمیم گیری خاصی قطعی نشده است.

غضنفری درباره وضعیت پرداخت معوقات جوایز صادراتی نیز گفت: مجموع معوقات مشوق‌های صادراتی ۴۰۰ میلیارد تومان است که نیمی از این مبلغ یعنی ۲۰۰ میلیارد تومان از معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی دریافت شده و در حال توزیع است. وی همچنین در مورد تامین گندم و آرد با کیفیت برای بخش صنعت گفت: گاهی اوقات با توجه به پایین بودن ذخایر گندم باکیفیت ممکن است گندمی که به آسیاب‌ها تحویل داده می‌شود کیفیت بالایی نداشته باشد که در این راستا از شرکت بازرگانی دولتی خواسته شده تا جایی که امکان دارد با استفاده از مدل‌های مختلف اختلاط گندم‌‌های تحویلی به آسیاب‌ از حداقل متوسط کیفیت بالاتر باشد.