یادداشت
الزامات توسعه صنعت فولاد ایران
همواره صنعت فولاد ایران از اهمیت بسیار زیادی از دو منظر برخوردار بوده است. نخست پایه صنعتی شدن کشور و حرکت در مسیر ارتقای زیرساختهای ایران اسلامی و همچنین ایجاد اشتغال پایدار در کشور. از این رو همواره بخشی از برنامهریزی و حرکت در جهت توسعه کشور بر پایه فولاد دیده شده است.
محسن پروان*
همواره صنعت فولاد ایران از اهمیت بسیار زیادی از دو منظر برخوردار بوده است. نخست پایه صنعتی شدن کشور و حرکت در مسیر ارتقای زیرساختهای ایران اسلامی و همچنین ایجاد اشتغال پایدار در کشور. از این رو همواره بخشی از برنامهریزی و حرکت در جهت توسعه کشور بر پایه فولاد دیده شده است. روزشمار همایش فولاد
الزامات روند توسعه صنعت فولاد ایران
همواره صنعت فولاد ایران از اهمیت بسیار زیادی از دو منظر برخوردار بوده است. نخست پایه صنعتی شدن کشور و حرکت در مسیر ارتقای زیرساختهای ایران اسلامی و دوم ایجاد اشتغال پایدار در کشور. از این رو همواره بخشی از برنامهریزی و حرکت در جهت توسعه کشور بر پایه فولاد دیده شده است. نگاهی به برنامههای ۵ ساله توسعه، اهمیت و جایگاه صنعت فولاد در کشور را به خوبی نمایان میکند.
به همین دلیل پایش این حرکت عظیم رو به توسعه به چند دلیل الزامی است:
۱- توسعه متوازن و پرهیز از رشد فرابخشی بدون رعایت پیشنیازها و الزامات توسعه در صنعت فولاد.
۲- توسعه معادن همپای با توسعه در بخش استخراجی و نوردی جهت حفظ مزیت تولید فولاد در ایران که همانا معادن غنی و قابل استحصال آن است.
۳- ایجاد رقابتپذیری در صنعت فولاد با استفاده از توان همه بخشهای صنعتی بهویژه بخش خصوصی کشور.
۴- شفافسازی سیاستهای کلی و برنامههای توسعه جهت ایجاد فضای امن برای تصمیمگیری بخش خصوصی به منظور جلوگیری از رقابت بین بخش خصوصی و دولت در توسعه منطقهای که رقابتی ناعادلانه و منجر به شکست بخش خصوصی خواهد بود.
از این رو است که روزنامه دنیایاقتصاد بر آن شده تا با برگزاری دومین همایش چشمانداز صنعت فولاد و معدن ایران با نگاهی به بازار، به هماندیشی و گردهمایی بزرگان صنعت فولاد و معدن کشور در جهت تبادل اطلاعات و همفکری به منظور یافتن مناسبترین مسیر توسعه یاری نماید.
این همایش که با حضور حداکثری شرکتهای تولیدی و فعالان بخشهای مختلف صنعت فولاد و معدن ایران در تاریخ ۸ بهمنماه ۱۳۹۰ در محل مرکز همایشهای صدا و سیما برگزار خواهد شد، درپی آن است با ایجاد شفافسازی، برنامههای توسعه فولاد را به عنوان یک حرکت ملی همگن نماید تا این شفافسازی منجر به تصمیمگیری مناسبتر خصوصا در بخشهای خصوصی کشور شود؛ چرا که عدم اطلاع درست از میزان تولید و برنامههای توسعه مواد اولیه، محصولات میانی و محصولات نهایی، میتواند سرمایهگذاران را در مسیر نادرست قرار دهد و منجر به ایجاد زیانهای فراوان و گاه سنگین شود؛ مانند بسیاری از کشورها از جمله ترکیه که سالانه بیش از ۱۰ میلیون تن مازاد محصولات طویل را شاهد است در حالی که در بخش محصولات عریض نزدیک به همین میزان کمبود را از طریق واردات جبران مینماید و خوب است کشورهایی چون ایران با شناخت اینگونه اشتباهات استراتژیک از بروز آن در کشور جلوگیری کنند.
دومین همایش چشمانداز صنعت فولاد و معدن ایران در تلاش است تا علاوه بر مرور دستاوردهای صنعت فولاد و پیشبینی وضعیت قیمتها در نیمه نخست سال ۱۳۹۱ مسیر مناسبی را جهت تبادل اطلاعات و آگاهی یافتن از برنامههای توسعه در کشور ایجاد نماید تا بخشهای مختلف با شناخت کامل از یکدیگر به جای تلاش برای خنثی کردن انرژی یکدیگر و رقابت بیمورد در یک منطقه یا بخش خاص تولید مانند نورد مکمل یکدیگر بوده و بتوانند با همافزایی مسیر توسعه را هموار نمایند.
علاقهمندان جهت حضور و کسب اطلاعات بیشتر میتوانند به وبسایت همایش به آدرس www.ismc۲۰۱۲.com مراجعه فرمایند.
*دبیر همایش
ارسال نظر