گزیده اخبار
کمک بلاعوض صنعتی نرسید
۲۰ تیر ماه سال جاری «مهدی غضنفری» اعلام کرد که خط اعتباری انرژی که به واحدهای سیمانی و آجر داده میشد، قطع میشود و به جای آن به این دو صنعت کمک بلاعوض میشود.
گروه صنعت و معدن- بیش از یک ماه از روزی که وزیر صنعت، معدن و تجارت از اعطای کمک بلاعوض به واحدهای تولید سیمان و آجر خبر داد، می گذرد و هنوز این وعده محقق نشده است.
۲۰ تیر ماه سال جاری «مهدی غضنفری» اعلام کرد که خط اعتباری انرژی که به واحدهای سیمانی و آجر داده میشد، قطع میشود و به جای آن به این دو صنعت کمک بلاعوض میشود. به گفته وزیر صنعت، معدن و تجارت در بخشهای آجر و سیمان به جای خط اعتبار انرژی کمکهای بلاعوض برای هر لیتر نفت کوره ۵۰ تومان و برای هر لیتر گاز مایع ۳۰۰ تومان لحاظ خواهد شد.
این در حالی است که «محمدرضا لطفی»، عضو هیاتمدیره انجمن تولیدکنندگان سیمان، در گفتوگو با «ایسنا» میگوید: «از زمانی که قانون هدفمندی یارانهها اجرا شد، تاکنون فقط یک بسته حمایتی در قالب تسهیلات با سود چهار درصد به واحدهای سیمانی تعلق گرفته تا هزینه انرژی واحدها تامین شود. در حال حاضر سقف هزینه برخی از واحدها به اتمام رسیده و اعطای خط انرژی به این واحدها تمدید نشده است.»
وی افزود: «طبق توافقهای انجام شده از تیر ماه امسال قرار شد واحدهای سیمانی صرفا گازسوز از بابت افزایش قیمت محصولات خود هر تن ۶۰۰ تومان به واحدهای صرفا مازوتسوز برای تامین هزینه انرژی آنها پرداخت کنند.»
«لطفی» اضافه کرد: «این کمک در حساب مشترکی در انجمن سیمان جمعآوری شده و به واحدهای واجد شرایط پرداخت میشود.» عضو انجمن تولیدکنندگان سیمان خاطرنشان کرد: «در جلسهای که در اتاق بازرگانی با رییس مجلس برگزار شد، لاریجانی وعده داد که سهم صنعت از درآمد هدفمندی یارانهها در سال جاری پرداخت میشود. در حال حاضر هیچ تسهیلات یارانهای رایگان به سیمانیها داده نشده است. البته سازمان صنایع استان پیشنهاد اعطای تسهیلات با سود چهار درصدی به واحدها را به منظور بهینهسازی خطوط تولید داده که این مورد هنوز اجرایی نشده است.»
به گفته وی خط اعتباری انرژی برخی از واحدهای سیمانی تمام شده و هنوز تمدید نشده است.
از سوی دیگر رییس اتحادیه صنف فخاران استان تهران نیز درباره آخرین وضعیت واحدهای آجرساز توضیح داد: «هیچ خط اعتباری انرژی به واحدها داده نشده و با ادامه این روند تعداد بیشتری از آجرسازان تعطیل میشوند.»
به گفته «منبعچی»، واحدهای آجرپزی قادر به خرید مازوت موردنیاز خود نبوده و بسیاری از کورههای آجرپزی تعطیل شده است و حتی واحدها توان پرداخت قبوض گاز خود را ندارند. وی اضافه کرد: «با افزایش قیمت آجر موافقت نشده و ادامه این روند به تعطیلی سایر واحدها منجر میشود.»
رییس اتحادیه صنف فخاران استان تهران تاکید کرد: «به صورت مداوم با وزارت صنعت، معدن و تجارت مکاتبه میکنیم، اما هنوز جلسهای در این مورد نداشتهایم.»
ارسال نظر