نامهای برای پایان مسوولیت وزیر نفت
شنبه (دیروز) روزی بود که از نظر رییسجمهور مسوولیت «مسعود میرکاظمی» در وزارت نفت باید پایان مییافت. وزیر نفت پیش از این در حاشیه نمایشگاه نفت در پاسخ به شایعه قطع همکاری خود با دولت گفته بود: «من استقبال میکنم، چون دوباره به دانشگاه بر میگردم.»
گروه انرژی- آیا «شنبه» برای وزیر نفت روز بدی بود؟
شنبه (دیروز) روزی بود که از نظر رییسجمهور مسوولیت «مسعود میرکاظمی» در وزارت نفت باید پایان مییافت. وزیر نفت پیش از این در حاشیه نمایشگاه نفت در پاسخ به شایعه قطع همکاری خود با دولت گفته بود: «من استقبال میکنم، چون دوباره به دانشگاه بر میگردم.» بعد از اینکه مجلس مصوبه هیات وزیران مبنی بر ادغام ۸ وزارتخانه را غیرقانونی دانست، رییسجمهوری دیروز (شنبه) تصمیم گرفت که از مسیر قانونی، به صورت مکتوب، اما در قالب دیپلماسی عمومی یعنی نامهای که در اختیار رسانهها قرار گرفت، با سه وزیری که خود را برنده بازی ادغام نمیدیدند، خداحافظی کند.
به گزارش خبرنگار ما، به دنبال انتشار خبر ادغام وزارتخانه نفت در نیرو، بسیاری از کارشناسان در بدنه وزارت نفت این ادغام را شتابزده دانسته و خواستار بررسی کارشناسی این موضوع شدند. اما در مورد «وزیر»؛ پیش از این جمعی از مدیران وزارت نفت تاکید میکردند که با وجود مطرح شدن ادغام دو وزارتخانه نفت و نیرو، وزیر نفت همچنان تصدی وزارتخانه را بر عهده داشته و مصوبه مجلس در خصوص ادغام را دنبال میکند، اما انتشار نامه رییس جمهوری سبب شد که اداره کل روابط عمومیبا انتشار اطلاعیه ای اعلام کند: «احتراما در پاسخ به سوالات تعدادی از کارکنان شریف صنعت نفت و رسانههای کشور مبنی بر حضور آقای «مسعود میرکاظمی» وزیر نفت در وزارتخانه به آگاهی میرساند که بر اساس اعلام دفتر وزیر، وی از روز سه شنبه مورخ (۲۰ اردیبهشت ماه) در محل وزارت نفت حضور نداشته است.»
به نظر کارشناسان، پایان فعالیت وزیر نفت در وزارت نفت در حالی صورت گرفته که این وزارتخانه مهمترین و محوری ترین نقش را در اجرای قانون هدفمندی یارانهها و اصلاح قیمت حاملهای انرژی داشته است. از سوی دیگر، با توجه به اینکه وزارت نفت دارای ابعاد بینالمللی است، ابهام در تصدی و موقعیت سکاندار این وزارتخانه میتواند مشکلات زیادی را برای صنعت نفت به دنبال داشته باشد.
برخی از کارشناسان هم موضوع ریاست ایران بر اوپک را مدنظر قرار داده و معتقدند: «ایران بعد از ۳۸ سال به ریاست اوپک رسیده است، بعضی کشورهای عربی عضو این سازمان برای محروم کردن ایران از حق خود در ریاست و دبیرکلی اوپک به ایران اتهام بیثباتی و تزلزل نسبت میدادند که با ادغام و برکناری وزیر نفت این ادعا بیش از پیش تقویت میشود.»
ارسال نظر