اسحاق جهانگیری وزیر سابق صنایع و معادن در بازدیدی از خبرگزاری کار ایران، (ایلنا) وضعیت بخش صنعت و معدن را مورد نقد و ارزیابی قرار داد. دکتر جهانگیری، در خصوص رشد ارزش افزوده بخش صنعت طی سال‌‏های اخیر، گفت‌‏: در گزارش ارائه شده بانک مرکزی نماگرها نشان می‌‏دهد که طی سه ماه نخست سال ۸۴ ارزش افزوده بخش صنعت ۷‌درصد رشد داشته، این در حالی است که طی ۵ ساله برنامه سوم توسعه رشد بخش صنعت دو رقمی بوده است.

وزیر سابق صنایع و معادن، با اشاره به مجوزهای صادر شده از سوی وزارت صنایع که یکی از نمودهای سرمایه‌‏گذاری است، افزود‌‏: بر اساس آمار اعلام شده از سوی وزارت صنایع از نظر مجوزهای صادر شده روند صعودی داشتیم، هر چند که صدور مجوز به معنای تبدیل کار بر روی زمین نیست.

وی، با اشاره به دسترسی به بازارهای صادراتی صنعتی در دولت هشتم، اظهارداشت‌‏: کارخانه‌‏هایی که هم اکنون یکی پس از دیگری در دولت نهم و در سایر کشورها افتتاح می‌‏شود، حاصل تلاش‌‏هایی بود که در دولت آقای خاتمی صورت گرفت.

وزیر سابق صنایع و معادن، در خصوص میزان تخصیص اعتبار از حساب ذخیره ارزی به صنایع، گفت‌‏: تنها موردی که در دولت جدید در خصوص حساب ذخیره ارزی می‌‏شنوم، مصوبات استانی در سفر رییس‌‏جمهور است. وی، با بیان این‌‏که در سفر رییس‌‏جمهور به هر استان سهمیه‌‏ای از حساب ذخیره ارزی به آن استان اختصاص می‌‏یابد، خاطرنشان کرد: این موضوع جای سوال دارد که اگر رییس‌‏جمهور سال آینده به آن استان سفر نکند، یعنی دیگر هیچ سهمیه‌‏ای از حساب ذخیره‌‏ ارزی ندارند.

جهانگیری تاکید کرد: در آن دوران حتی برای استان‌‏های محروم نیز امتیازاتی در نرخ سود تسهیلات و نحوه بازپرداخت تسهیلات قائل بودیم، به طوری ‌‏که نرخ سود کمتری به استان‌‏های محروم اختصاص یافته بود. وزیر صنایع و معادن دولت هشتم، با بیان این‌‏که طرح‌‏های معطل مانده هر کدام حدودا به ۱۰تا ۲۰‌میلیارد تومان منابع مالی نیاز دارند، خاطرنشان کرد: دولت باید طرح‌‏های سیمانی را در اولویت خود قرار داده منابع مالی مورد نیازشان را هر چه زودتر تامین‌‏ کند.

جهانگیری، با بیان این‌‏که رشد ارزش افزوده بخش صنعت و معدن در برنامه‌‏ سوم، دورقمی بود، اظهارداشت: به نظر می‌‏رسد رشد ۵/۲‌درصدی صنعت طی ۱۱ ماه که توسط رییس‌جمهور اعلام شده، یک اشتباه لفظی باشد. زیرا در سال پایانی برنامه سوم (۸۳) بر اساس گزارش بانک مرکزی ۱۲‌درصد رشد داشتیم.

وی تصریح کرد: این احتمال وجود دارد که منظور رییس‌جمهور از رشد ۵/۲‌درصدی صنعت چیز دیگری باشد. جهانگیری همچنین گفت: تعیین تعرفه نباید سلیقه‌‏ای انجام شود و باید طی ۵سال آینده میزان آن مشخص باشد.