۵۰ درصد از تراکتورهای کشور فرسوده هستند
از۴۰۰هزار تراکتور موجود در کشور حدود ۵۰درصد فرسوده و حدود ۱۲۶هزار دستگاه نیز عمر ۱۳ ساله دارند. به گزارش ایسنا، غلامعلی سعیدنژاد، رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی، در حاشیه همایش «مسوولان تدوین طرح توسعه مکانیزاسیون کشاورزی استانها» به خبرنگاران گفت: شاخص ضریب مکانیزاسیون در سال ۸۳، ۶۳ صدم درصد بود که با تامین حدود ۲۰هزار دستگاه انواع تراکتور و هزار دستگاه کمباین به ۶۷ صدم درصد در سال ۸۴ رسید که این رقم باید تا پایان برنامه چهارم توسعه با تولید سالانه ۲۶هزار و ۷۲۶ دستگاه تراکتور در کشور به ۱۸/۱درصد ارتقا یابد.
او با بیان این که در سال ۸۵ برنامه تامین ۲۶هزار و ۳۵۲ دستگاه تراکتور ریخته شده، با اشاره به نیاز کشور گفت: براساس برنامه، نیاز سالانه کشور به تراکتور حدود ۳۲هزار دستگاه و در کمباین حدود ۱۵۰۰ دستگاه است که البته در سال ۸۵ یکهزار و ۱۰۰ دستگاه در داخل تولید و بقیه وارد میشود. سعیدنژاد صنعت را مهمترین چالش مکانیزاسیون کشاورزی در کشور عنوان کرد و گفت: صنعت، قبل و بعد از کشاورزی با فرآیند تولید محصولات کشاورزی گره خورده و به همین دلیل صنعت بخش کشاورزی رشد نکرده و در عملیات خاکبرداری (کاشت، داشت، برداشت) با مشکل روبهرو هستیم. وی افزود: مجموع اعتباری که برای این بخش مکانیزاسیون در نظر گرفته شده سالانه ۱۳۰میلیارد تومان است که امسال تاکنون ۸۵ میلیارد تومان برای هزینه در این بخش اختصاص داده شده است. سعیدنژاد در ادامه خاطرنشان کرد: برای رسیدن به بحث مهندسی معکوس و رسیدگی به واحدهای تولید ماشینآلات و ادوات کشاورزی سالانه حدود ۲۰۰میلیارد تومان یارانه نیاز داریم.
سعیدنژاد با بیان این که ۱۵درصد ماشینآلات ما وارداتی و ۸۵درصد تولید داخلی هستند، درباره کیفیت تولیدات داخل اذعان کرد: ما از کیفیت عمومیتراکتورهای تولید داخل راضی نیستیم. از حدود ۴۰۰هزار تراکتور موجود حدود ۵۰درصد فرسوده و حدود ۱۲۶هزار دستگاه نیز عمر ۱۳ ساله دارند.
تدوین سند ملی مکانیزاسیون تا ۹ ماه دیگر به پایان میرسد
سیدامیرعباس موذن، مشاور وزیر جهاد کشاورزی در امور طرحها و برنامههای ملی نیز در جمع خبرنگاران حاضر در همایش «مسوولان تدوین طرح توسعه مکانیزاسیون کشاورزی استان ها» در آمل، توسعه بخش کشاورزی را منوط به رعایت الزامهایی دانست و افزود: برای تحول در بخش کشاوزی یکی از مهمترین الزامات، رسیدگی به مسائل و معضلات موجود در بحث مکانیزاسیون کشور است.
او با بیان این که هیچ یک از فعالیتهای تعقیب شده در بحث مکانیزاسیون، کارشناسی شده و منطقی نیست، تهیه سند ملی توسعه مکانیزاسیون کشاورزی را اقدامی برای ایجاد یک مبنای علمی و کارشناسی در بحث مکانیزاسیون کشور عنوان کرد و افزود: با تهیه این سند اجماعی بین دستاندرکاران این صنعت برای پیگیری توسعه مکانیزاسیون ایجاد میشود.
موذن به افزایش ۱۸/۱درصدی سطح مکانیزاسیون به عنوان یکی از اهداف برنامه چهارم توسعه اشاره کرد و گفت: در صورت آماده شدن این سند تا پایان امسال یا سال آینده باید اصلاحاتی در برنامه چهارم توسعه در بخش مکانیزاسیون کشاورزی اعمال شود.
وی با اشاره به زمانبندی یک ساله تدوین این سند گفت: تاکنون سه ماه از این زمان صرف مرحله اول تدوین طرح شده و پیشبینی میکنیم تا ۹ آینده این سند تدوین شود.
ارسال نظر