مدیرکل صنایع معدنی وزارت صنایع و معادن خبر داد:
عوارض فروش از سنگ تزئینی حذف میشود
گروه صنعت و معدنـ وزارت صنایع و معادن درصدد است تا از نیمه دوم امسال عوارض ۳درصدی را از سنگ تزئینی حذف کند. از ابتدای سال تاکنون جلسات مختلفی برای حذف عوارض از این صنعت تشکیل شده که در آن رییسجمهوری، وزیر اقتصاد، نمایندگان انجمن سنگ، کانون سنگ و مسوولان وزارت صنایع و معادن حضور داشتهاند.
مدیرکل صنایع معدنی وزارت صنایع و معادن در این ارتباط گفت: پس از بحث و بررسی موضوع، موافقت دکتر دانشجعفری مبنی بر حل این مساله گرفته شد.
محمدرضا مسفروش اظهار امیدواری میکند که تا یک ماه آینده، عوارض فروش از صنعت سنگ تزئینی برداشته شود. عوارض فروش از کالای نهایی در واقع به یکی از مهمترین دغدغههای صنایع مختلف از جمله سنگ تزئینی در سالهای اخیر تبدیل شده است. هر چند طبق قانون تصویب شده تجمیع عوارض در سال ۸۱، تنها کالا و خدمات نهایی باید ۳درصد از رقم فروش خود را به عنوان عوارض به خزانه پرداخت کنند، اما به اعتقاد صنعتگران، این قانون از همان لحظه تولد خلاف شناسنامهاش عمل کرد و سایه خود را به تولیدات مختلفی گسترانید. طوری که کالاهایی که به ظاهر واسطهای محسوب میشدند. از نظر وزارت اقتصاد، کالای نهایی خوانده شدند.
هراس از قانون تجمیع
در اواخر هر سال نیز همزمان با تدوین لیست جدید کالاهای مشمول پرداخت عوارض، بسیاری از تولیدکنندگان از امواج این قانون در هراس میافتند. اما وزارت صنایع و معادن اکنون در حال خلاصکردن برخی صنایع از شمول قانون یاد شده است.
هر چند صنعتگران این حوزه به صراحت اذعان میکنند که در برخی از سالها از پرداخت عوارض خودداری کردهاند. اما در هر حال خود را در جایگاه بدهکار به وزارت اقتصاد مییابند.
مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صنایع و معادن در عین حال معتقد است، برداشتن عوارض فروش، نمیتواند نجاتبخش تمام عیار صنعت سنگ تزئینی قلمداد شود. چرا که این صنعت همانند بسیاری از صنایع کشورمان از نبود راهبرد، نیروی انسانی متخصص، عدم اطلاع از نیاز مشتریان جهانی، به روز نبودن تجهیزات و تولیدات غیررقابتی در رنج و عذاب است.
۸۱درصد صادرات برای سنگخام
آمارهای صادراتی سال گذشته نشان میدهد، از حجم ۷۶۲هزار تن صادرات سنگ تزئینی، ۸۱درصد (۵/۶۱۹هزار تن) به سنگهای خام تعلق داشته و تنها ۱۹درصد سهم سنگهای کار شده بوده است. صنعتگران این بخش در این باره میگویند: «مشتریان خارجی سنگهای کار شده ما را نمیخرند».
در همین حال مسفروش میگوید: از ۱۰۰۰واحد ثبت شده فرآوری سنگ تزئینی تنها ۲۵واحد، دارای تجهیزات مدرن هستند. این صنعت از سال ۸۳ تاکنون برای نوسازی، ۲۵۰میلیون دلار تسهیلات از حساب ذخیره ارزی دریافت کرده است. اما همچنان فاصله زیادی با تولیدات مورد نظر استانداردهای جهانی دارد.
این در حالی است ایران در سال ۸۴ با تولید ۵/۱۲میلیون تن سنگ تزئینی از نوع مرمریت، گرانیت، تراورتن و مرمر در رتبه چهارم جهان پس از چین، هند و ایتالیا قرار گرفت.
ارسال نظر