معاون وزیر صنایع و معادن گفت: عملیات اکتشاف و استخراج موادمعدنی، عملیات فرآوری خارج از معدن و عملیات پیمانکاری معدن و اکتشاف جزو فعالیت‌هایی هستند که معدنکاران می‌توانند از حساب ذخیره ارزی استفاده کنند محمدحسین بصیری گفت: برای نخستین بار است که شرایط و ضوابط پرداخت تسهیلات از حساب ذخیره ارزی برای بخش معدن فراهم شده است و امیدواریم از این پس سهم بخش معدن در استفاده از حساب ذخیره ارزی افزایش یابد.

اعلام شرایط پرداخت تسهیلات حساب ارزی برای بخش معدن
شرایط و ضوابط پرداخت تسهیلات ارزی از محل حساب ذخیره ارزی به بخش معدن (اکتشاف‌ـ ‌بهره‌برداری) اعلام شد.

معاون وزیر صنایع و معادن گفت: عملیات اکتشاف و استخراج موادمعدنی، عملیات فرآوری خارج از معدن و عملیات پیمانکاری معدن و اکتشاف جزو فعالیت‌هایی هستند که معدنکاران می‌توانند از حساب ذخیره ارزی استفاده کنند.
محمدحسین بصیری گفت: برای نخستین بار است که شرایط و ضوابط پرداخت تسهیلات از حساب ذخیره ارزی برای بخش معدن فراهم شده است و امیدواریم از این پس سهم بخش معدن در استفاده از حساب ذخیره ارزی افزایش یابد.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت صنایع و معادن، معاون وزیر صنایع و معادن خاطرنشان کرد: متقاضیان واجد شرایط دریافت تسهیلات از محل حساب ذخیره ارزی شامل بهره‌برداران معادن و پیمانکاران فعالیت‌های معدنی هستند که حجم استخراج از معادن روباز و زیرزمینی فلزی آنها سالانه حداقل 30هزار تن باشد، اما در معادن زیرزمینی زغال‌سنگ و معدن غیرفلزی زیرزمینی این رقم باید سالانه حداقل 15هزار تن باشد.
بصیری خاطرنشان کرد: معادن روباز غیرفلزی با استخراج حداقل ۲۰هزار تن، معادن سنگ تزئینی و نماشامل سنگ‌های نرم با استخراج حداقل ۱۵هزار تن و سنگ‌های لاشه، گچ، سنگ‌آهن، واریزه کوهی، سنگ‌نمک و موارد مشابه با استخراج سالانه حداقل ۷۰هزار تن می‌توانند از حساب ذخیره ارزی استفاده کنند.
وی گفت: پیمانکاران فعالیت معدنی که حجم عملیاتی استخراج سالیانه آنها بالاتر از 100هزار تن بوده و دارای قرارداد معتبر باشند با هماهنگی معاون امور معادن به امور مربوطه معرفی خواهند شد.
معادن فلزی که میزان استخراج سالانه آنها کمتر از ۳۰هزار تن هم بوده و دارای توجیه فنی و اقتصادی باشند با تایید معاون امور معادن این وزارتخانه می‌توانند به بانک عامل معرفی شوند.
وی افزود: متقاضیان برای خرید انواع ماشین‌آلات و تجهیزات معدنی و اکتشافی مربوط به معادن روباز و زیرزمینی منطبق با تکنولوژی روز دنیا شامل انواع ماشین‌آلات اکتشافی، لودر، بلدوزر، بیل‌های مکانیکی و شاول‌های معدنی، کامیون‌های معدنی دامپتراک، کمپرسورهای معدنی و ماشین‌آلات ویژه معادن زیرزمینی و تونل، ماشین‌آلات حفاری، جرثقیل‌های معدنی، دیزل ژنراتور، شیررها، اره‌های برش معادن سنگ تزئینی، انواع تجهیزات ایمنی مورد نیاز معادن و سیستم‌های تهویه، سنگ‌شکن‌های متحرک، تجهیزات کانه‌آرایی و فرآوری موادمعدنی، واگن دریل، چکش‌های هیدرولیکی و پنوماتیک، بالمیل، رادمیل و... که امکان ساخت آنها در داخل کشور وجود نداشته و یا میزان تولید داخلی کاربری مورد نظر را تامین نمی‌کند و دارای نمایندگی مجاز در ایران است، می‌توانند از حساب ذخیره ارزی استفاده کنند.