گزارشمسوولان شهرستان کهکیلویه میگویند
حتی ۱۰ شاغل در یک کارگاه نداریم
گروه صنعت و معدن - عظامالدین صدیقی: کهکیلویه به عنوان بزرگترین شهرستان استان کهکیلویه و بویراحمد حتی از کارگاهی که ۱۰ شاغل داشته باشد، برخوردار نیست. این جمله محمد روانگرد فرماندار این شهرستان است که در نشست بررسی راهکارهای رونق معدن و صنایع معدنی کهکیلویه (با هدف ایجاد اشتغال) عنوان شد. این شهرستان که به گفته رییس اداره صنایع و معادنش دارای معادن فسفات، گوگرد، آهک و گچ و حتی مس و بوکسیت است، شاهد شکلگیری هیچ گونه از صنایع مرتبط با معادن فوق نبوده است. البته گزارشهای سازمان صنایع و معادن آن منطقه نشان میدهد بهرغم وجود چنین معادنی گزارش دقیقی از میزان ذخایر معدنی کهکیلویه تهیه نشده و اگر گزارشی بوده قابل اتکا برای سرمایهگذاری نبوده است و همین امر سبب راکد ماندن این فعالیتها در استان کهکیلویه و بویراحمد شده است.
قولهای متعدد
در سالهای گذشته مقامات وزارت صنایع و معادن و نمایندگان مجلس همواره قول راهاندازی کارخانههای سیمان، پتروشیمی و لولههای حفاری نفت را به مردم منطقه دادهاند.اما اکنون وضعیت شبیه سالهای گذشته است با این توضیح که مشکلات گذشته نیز به چالشهای فعلی اضافه شدهاند. محمد حسین حیدرپور رییس سازمان صنایع و معادن استان، تعداد شهرکهای صنعتی کهکیلویه و بویراحمد را ۵ شهرک عنوان میکند اما تمایلی به توضیح بیشتر ندارد که آیا این واحدها فعال هستند یا نیمه فعال و یا تعطیل. وی در عین حال کل مساحت این شهرکها را ۱۲۴ هکتار اعلام میکند و میگوید که این رقم از میانگین مساحت شهرکهای صنعتی کشور پایینتر است.از سوی دیگر این استان از ۴ سال گذشته در انتظار راهاندازی کارخانه سیمان است.
این طرح ابتدا قرار بوده ظرفیت تولید روزانهاش ۷۰۰ تنی تعریف شود اما مدتی است که یکی از سرمایهگذاران عرب اعلام کرده اگر بانکهای ایرانی کمک کنند و این ظرفیت به ۵هزار تن در روز افزایش یابد، فقط ۲۷۰۰ تن آن را در دبی به فروش خواهد رساند. در این شرایط حاجیمحمد موحد نماینده مردم کهکیلویه در مجلس میگوید: مسوولان بانک ملی استان با چنین درخواستی موافقت نمیکنند. این نماینده مجلس که از سالهای گذشته قول احداث پالایشگاه و لولهسازی برای حفاری نفت را به مردم منطقه داده، میگوید: اگر افرادی در وزارت نفت کارشکنی نمیکردند، امروز وضعیت بهتر بود. وی معتقد است، به رغم خواسته وزیر نفت، برخی از واردکنندگان لولههای حفاری نمیخواهند چنین کارخانهای در ایران احداث شود. رییس سازمان صنایع و معادن استان نیز بر پتانسیلهای این استان تاکید میکند و میگوید: با تکمیل بزرگراه تهران- بندرامام (خلیجفارس) که بخشی از آن از دل این استان میگذرد، مسیر فعلی۲۷۰کیلومتر کوتاهتر میشود.حیدرپور میافزاید: اگر این زیرساختها تکمیل شود و راهآهن نیز به این منطقه بیاید، استان از حالت مسدود بودن فعلی خارج میشود. به گفته وی، اکنون که در بقیه نقاط کشور نیز زمین شهرکهای صنعتی قسطی واگذار میشود و معافیت مالیاتی اعطا میشود، نمیتوان تنها با تکیه بر همین عوامل سرمایهگذار را جذب کرد، چرا که آنان به سمت نقاطی میروند که از زیرساخت لازم برخوردار باشد و در عین حال حضور سرمایهگذار در آن نقاط تثبیت شده باشد، اما اکنون در این استان چنین نیست.
نمیدانیم
مسوولان این شهرستان اکنون معترفند که نمیدانند به چه صورتی از وضعیت فعلی خارج شوند، فقط دنبال افرادی هستند که نانآوری برای مردم ایجاد کنند. مقامات استان البته اشارهای به نتایج مصوبه سفر استانی هیات دولت در نوروز امسال به این استان نمیکنند.
هیاتدولت در آن سفر ۹۰ مصوبه با رقم ۱۸۰۰میلیارد ریال صادر کرد که وضعیت اشتغال استان بهبود یابد، اما اینک فرماندار میگوید: نرخ بیکاری در این نقطه کشور حتی به ۲۴درصد هم میرسد، هرچند سازمان مدیریت آن را ۱۶درصد اعلام کرده است.
ارسال نظر