تحقق هدف تولید فولاد در برنامه‌‌ چهارم توسعه مشروط به افزایش تولید کنسانتره آهن است

برای تولید ۱/۲۷‌میلیون تن فولاد در کشور قطعا با مشکل تامین کنسانتره سنگ‌آهن مواجه خواهیم بود. حسین ملاحسین‌آقا، مدیر عامل شرکت سرمایه‌گذاری صنایع و فلزات ایران، در گفت‌وگو با ایسنا با بیان این مطلب و با اشاره به مصوبه شورای اقتصاد برای ایجاد ۱/۲۷‌میلیون تن ظرفیت فولادی در کشور اظهار کرد: حدود ۶/۳‌میلیون تن از این رقم به صورت زیر سقفی، حدود ۶‌میلیون تن توسط بخش‌خصوصی و مابقی نیز با مشارکت بخش‌دولتی ایجاد خواهد شد.

وی تامین سنگ‌آهن را بزرگ‌ترین مشکل توسعه فولادسازی در کشور عنوان کرد و گفت: ظرفیت فعلی برداشت سنگ‌آهن از معادن کشور، دستیابی به هدف‌های تعیین شده برای تولید فولاد را محقق نمی‌کند و به همین دلیل افزایش تولید کنسانتره سنگ آهن در کشور باید صورت گیرد.

وی ادامه داد: هم اکنون میزان تولید کنسانتره سنگ آهن در کارخانه گل‌گهر حدود ۵میلیون تن است که این رقم با تشکیل شرکت گوهرزمین و انجام سرمایه‌گذاری‌های جدید به ۱۵‌میلیون تن خواهد رسید. وی، سرمایه‌گذاری لازم برای این کار را بیش از یک‌میلیارد دلار عنوان کرد و افزود: این سرمایه‌گذاری با مشارکت شرکت‌های توسعه و نوسازی معادن، امید و سرمایه‌گذاری صنایع و فلزات ایران انجام می‌شود.

ملاحسین آقا با تاکید بر لزوم حمایت دولت از سرمایه‌گذاران در بخش معدن تصریح کرد: در صورت فراهم شدن مقدمات و امکانات لازم برای اجرای طرح توسعه‌‌ای گل‌گهر، این طرح طی یک دوره هشت ساله عملی خواهد شد.

وی افزود: تا زمانی که توسعه فعالیت‌های معدنی و افزایش ظرفیت تولید معادن صورت نگیرد، امکان دستیابی به اهداف بزرگ صنعتی وجود نخواهد داشت. مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری صنایع و فلزات ایران با بیان این که هم‌اکنون سنگ آهن تولیدی کشور در مناطق بافق، کردستان و خاف، گل‌گهر سیرجان، چادرملو، تولید می‌شود، گفت: میزان تولید سنگ آهن چادرملو در آینده به ۵/۶میلیون تن، میزان تولید منطقه بافق به ۵میلیون تن و تولید معادن سنگ‌آهن منطقه کردستان به یک‌میلیون تن خواهد رسید و با احتساب برنامه تولید ۱۵‌میلیون تنی گل‌‌گهر حدود ۷۰‌درصد کنسانتره سنگ آهن موردنیاز کشور در داخل تولید خواهد شد.

وی با اشاره به وجود ذخیره ۱۱۵۰میلیون تنی سنگ آهن در منطقه سیرجان گفت: تاکنون تنها ۶۵‌میلیون تن از این ذخیره، معادل ۵درصد، برداشت شده است.