آغاز بهرهبرداری رسمی از کارخانه کنسانتره زغالسنگ
گروه بنگاهها-زهرا مسافر: کارخانه ۳۵۰ هزار تنی کنسانتره زغالسنگ البرز مرکزی با بالاترین فناوریهای زیستمحیطی با دستور رئیسجمهوری که به شکل ویدئو کنفرانس انجام شد، به بهرهبرداری رسید.
در مراسم بهرهبرداری از این کارخانه مسوولان کشوری، استانی و رئیس هیات عامل ایمیدرو حضور داشتند. مهدی کرباسیان در مراسم بهرهبرداری از این کارخانه در جمع خبرنگاران گفت: طی ۶ ماه اول سال ۹۶، حدود ۵ طرح استانی فولاد به بهرهبرداری رسمی خواهد رسید و باقی طرحهای استانی تا پایان سال راهاندازی خواهد شد.
گروه بنگاهها-زهرا مسافر: کارخانه ۳۵۰ هزار تنی کنسانتره زغالسنگ البرز مرکزی با بالاترین فناوریهای زیستمحیطی با دستور رئیسجمهوری که به شکل ویدئو کنفرانس انجام شد، به بهرهبرداری رسید.
در مراسم بهرهبرداری از این کارخانه مسوولان کشوری، استانی و رئیس هیات عامل ایمیدرو حضور داشتند. مهدی کرباسیان در مراسم بهرهبرداری از این کارخانه در جمع خبرنگاران گفت: طی ۶ ماه اول سال ۹۶، حدود ۵ طرح استانی فولاد به بهرهبرداری رسمی خواهد رسید و باقی طرحهای استانی تا پایان سال راهاندازی خواهد شد. رئیس هیات عامل ایمیدرو خاطرنشان کرد: کارخانه ۵ میلیون تنی گندله فولاد مبارکه اصفهان در اردیبهشت امسال راهاندازی خواهد شد و همچنین طرح ۵/ ۲ میلیون تنی کنسانتره «اپال کانی پارس» در سنگان نیز امسال راهاندازی میشود. وی افزود: کارخانه زغالشویی شرکت زغالسنگ البرز مرکزی، اولین کارخانه تولیدکننده کنسانتره زغالسنگ کشور است که با بهترین میزان پسماند و سازگار با محیط زیست طراحی و اجرا شده و هیچگونه پساب را وارد آبهای سطحی و زیرزمینی نمیکند. به گفته معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت طرح احداث کارخانه زغالشویی برای افزایش تولید کنسانتره زغالسنگ با بیشترین راندمان در دستور کار قرار گرفت و پس از برگزاری تشریفات مناقصه، احداث کارخانه به پیمانکار و مشاور (شرکتهای فکور صنعت و کاوشگران، شرکت مهندسی معدنکاو) واگذار شد. عملیات اجرایی کارخانه در سال ۱۳۹۳ با استفاده از توان متخصصان داخلی آغاز شد و در اسفند سال ۱۳۹۵ نیز به پایان رسید. رئیس هیات عامل ایمیدرو گفت: ظرفیت ورودی کارخانه زغالشویی شرکت البرز مرکزی ۵۰۰ هزار تن در سال است که پس از عملیات فرآوری،۳۵۰ هزار تن کنسانتره زغالسنگ تولید میکند و این کارخانه با سرمایهگذاری ۴۵۰ میلیارد ریال طی مدت ۳ سال ساخته و آماده بهرهبرداری شده است. کرباسیان درباره مزیتهای این کارخانه گفت: افزایش تولید کنسانتره زغالسنگ، بازیافت بیشتر محصول، بازیافت محصول از پسماندهای زغالسنگ موجود در محوطه کارخانه و به روزرسانی تجهیزات و در نتیجه بهینهسازی مصرف انرژی از ویژگیهای این طرح است. او افزود: جلوگیری از آلودگی محیطزیست و آبهای زیرزمینی و مصرف کمتر مواد شیمیایی از دیگر برتریهای این طرح است.
کرباسیان در پاسخ به سوالی درباره محاسبه حقوق دولتی معادن بزرگ گفت: حقوق دولتی و حق انتفاع مربوط به شرکتهای بزرگ سنگ آهنی به دلیل مشکلات و بحرانهای مربوط به بازار در سال ۹۴ و ۹۵ طبق نظر قانونگذار در سال ۹۶ وصول خواهد شد. او در پاسخ به سوالی درباره مشکلات شرکتهای زغالسنگی نیز گفت: در شرایط فعلی گره مشکلات مربوط به ذوب آهن اصفهان و ۱۸۰ معدن زغالسنگ کشور تنها با ورود معاون اول رئیسجمهور باز خواهد شد. رئیس هیات عامل ایمیدرو که در حضور مقامات استان و مردم منطقه سخن میگفت، تاکید کرد: هر پروژهای که تعریف کردهایم، بودجه آن نیز مشخص و تامین شده است. او درباره پروژه ککسازی کردآباد گفت: بنابر ملاحظات زیست محیطی این طرح با مشکلاتی در اجرا مواجه شده اما با توجه به جذب مشاور آلمانی، مقرر شده با تایید آن شرکت، پروژه به مرحله اجرا برسد. کرباسیان درباره اثرات برجام در بخش معدن اظهار کرد: تا پیش از برجام، حتی شرکتهای مشاور خارجی هم حاضر به مذاکره در داخل کشور نبودند اما از سال گذشته همان شرکتهای خارجی و پیمانکاران در ایران مشغول به کار شدهاند.
مدیرعامل شرکت زغالسنگ البرز مرکزی نیز در این مراسم گفت: میزان سرمایهگذاری این طرح، ۴۵۰ میلیارد ریال است. باقر جهانگیری افزود: در ساخت کارخانه زغالشویی، از به روزترین ماشینآلات موجود دنیا استفاده شده و شرکت فکور کاوش، پیمانکار این شرکت از آخرین برندهای ساخت کارخانه زغالشویی دنیا از جمله شرکت «اف ال اسمیت» انگلستان، بهعنوان یکی از شرکتهای سازنده معتبر جهانی در حوزه معدن و صنایع معدنی استفاده کرده است. او ادامه داد: کارخانه مذکور، جایگزین کارخانه زغال شویی قبلی شده و به دلیل برخورداری از ۲ ویژگی مهم «تولید باطله بسیار کم» و «راندمان بالا»، دوستدار محیطزیست شناخته شده است.
شرکت البرز مرکزی نخستین واحدی است که در ۴ دهه اخیر، پشتیبانی از صنعت فولاد ایران را بر عهده گرفته است. این شرکت در ۴۸ کیلومتری جنوب شهرستان قائمشهر در شهرستان سوادکوه (استان مازندران) واقع شده است. پردهبرداری از لوح مراسم افتتاحیه با حضور رئیس هیات عامل ایمیدرو، مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران، مدیرعامل شرکت البرز مرکزی و فرماندار سوادکوه، نماینده مردم سوادکوه، قائمشهر و جویبار، فرماندار سوادکوه و امام جمعه و جمعی از مقامات دولتی و انتظامی صورت گرفت. همچنین ۷۰ درصد تجهیزات طرح از سوی شرکتهای داخلی تولید شده است. توسعه ذخایر زغالسنگ از برنامههای ایمیدرو است. آنگونه که مسوولان خبر دادهاند، با انجام اکتشاف در استان مازندران، ۲۰ میلیون تن به ذخایر زغالسنگ منطقه البرز مرکزی اضافه شده بهطوری که میزان ذخایر این ماده معدنی به ۱۴۰میلیون تن رسیده است و سطح اکتشافی در منطقه به ۳ هزار کیلومتر مربع میرسد.
ارسال نظر