قراردادهای پسابرجامی در صنعت
دنیای اقتصاد: معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: ۲ هزارو ۵۶۶ فقره پروانه بهرهبرداری صنعتی و معدنی در نیمه نخست سال جاری از سوی این وزارتخانه صادر شده که از لحاظ تعداد در مقایسه با سال گذشته، ۴/ ۱۰ رشد داشته است. حسین ابویی مهریزی در نشستی خبری با اصحاب رسانه بیان کرد: چنانچه رشد اقتصادی به رقم ۸/ ۷ درصد برسد، انتظار میرود رشد بخش صنعت ومعدن به رقم ۱۱ درصد باشد. وی درباره میزان سرمایهگذاری هدفگذاری شده برای سال ۹۵ نیز گفت: دستیابی به ۲ میلیارد دلار برای امسال هدفگذاری شده که در ۴ ماه منتهی به تیر سال جاری، ۳/ ۱میلیارد دلار تحقق یافته است.
دنیای اقتصاد: معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: ۲ هزارو ۵۶۶ فقره پروانه بهرهبرداری صنعتی و معدنی در نیمه نخست سال جاری از سوی این وزارتخانه صادر شده که از لحاظ تعداد در مقایسه با سال گذشته، ۴/ ۱۰ رشد داشته است. حسین ابویی مهریزی در نشستی خبری با اصحاب رسانه بیان کرد: چنانچه رشد اقتصادی به رقم ۸/ ۷ درصد برسد، انتظار میرود رشد بخش صنعت ومعدن به رقم ۱۱ درصد باشد. وی درباره میزان سرمایهگذاری هدفگذاری شده برای سال ۹۵ نیز گفت: دستیابی به ۲ میلیارد دلار برای امسال هدفگذاری شده که در ۴ ماه منتهی به تیر سال جاری، ۳/ ۱میلیارد دلار تحقق یافته است. ابویی مهریزی بالاترین میزان جذب سرمایهگذاری خارجی را رقم ۷/ ۴ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۲ عنوان کردو گفت: سال ۲۰۱۳ برابر با ۱/ ۳ میلیارد دلار و ۲۰۱۴ رقم ۱/ ۲ میلیارد دلار جذب سرمایه داشتیم که سال گذشته نیز به ۲ میلیارد و ۵۰ میلیون دلار رسید. وی کشورهای چین، آلمان، هند، فرانسه و ایتالیا را از جمله سرمایهگذاران خارجی در ایران معرفی کرد.
وی تصریح کرد: پس از توافق برجام ۸۲ تفاهمنامه در بخش صنعت، معدن و تجارت با طرفهای خارجی مبادله شده که ۴۷ فقره آن در مرحله قرارداد و ۲۹ فقره شکل اجرایی به خود گرفته که خرید زمین، اخذ مجوزهای لازم برای بهرهبرداری، نصب تجهیزات پالایشگاهی و پتروشیمی نیز صورت گرفت. وی گفت: کل تسهیلات بانکی در ۵ماه منتهی به مردادماه سال جاری نسبت مدت مشابه سال گذشته، رشد ۳۹ درصدی داشته است. به گفته وی، در مدت مذکور، براساس اعلام بانک مرکزی، بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات به حوزه صنعت پرداخت شده که این عدد در زمان مشابه سال گذشته، بیش از ۳۸ هزار میلیارد تومان بوده است. به گفته وی، کل تسهیلات بانکی از ابتدای امسال ۱۷۷ هزار میلیارد تومان عنوان شده که نسبت به سال قبل ۳۹ درصد رشد را تجربه کرده است. با این وجود اگرچه تسهیلات دریافتی از سوی حوزه صنعت ۳۹ درصد رشد داشته، اما میزان رشد تسهیلات نسبت به کل کمتر بوده و سهم این حوزه از تسهیلات بانکی کاهش یافته است. ابویی مهریزی با بیان اینکه تعداد پروانه بهرهبرداری صادر شده از نظر سرمایهگذاری و اشتغال در مقایسه با نیمه نخست سال گذشته، به ترتیب ۱۲۷ و ۱/ ۲۹ درصد افزایش یافته، گفت: ۳۶۴ فقره پروانه اکتشاف معدنی، ۲۸۰ فقره گواهی اکتشاف معدنی و همچنین ۴۰۲ فقره پروانه بهرهبرداری معدنی در نیمه نخست امسال توسط این وزارتخانه برای متقاضیان صادر شد که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از نظر صدور پروانه اکتشاف ۲/ ۵ درصد و از لحاظ پروانه بهرهبرداری معدنی ۱۲ درصد افزایش یافت. وی همچنین گفت: در نیمه نخست سال جاری، ۷ هزارو۸۵۳ فقره جواز تاسیس صنعتی و معدنی از سوی این وزارتخانه صادر شده که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ۵/ ۲ درصد افزایش یافته است.
ارسال نظر