فائو اعلام کرد
آخرین وضعیت بهای مواد غذایی در جهان
گروه صنعت و معدن: افزایش قیمت شکر و روغن پالم در بازارهای جهانی باعث شد که شاخص بهای مواد غذایی فائو برای ماه مارس (۱۱ اسفند ۱۳۹۴ تا ۱۲ فروردین ۱۳۹۵) بهرغم کاهش قیمت لبنیات به میزان یک درصد در مقایسه با ماه قبل (فوریه) رشد کند. به گزارش دفتر نمایندگی فائو در جمهوری اسلامی ایران، رقم متوسط شاخص فوق در ماه مارس به ۱۵۱ واحد رسید که بالاترین رقم در سال ۲۰۱۶ بهشمار میآید. با این وجود شاخص بهای مواد غذایی فائو به میزان ۱۲ درصد در مقایسه با سال قبل پایینتر است. این شاخص که بر اساس شاخص وزن تجاری، بازارهای بینالمللی مواد غذایی را رصد میکند به پنج گروه کالایی اصلی شامل حبوبات، سبزیجات، روغنها، لبنیات، گوشت و شکر تقسیم میشود.
گروه صنعت و معدن: افزایش قیمت شکر و روغن پالم در بازارهای جهانی باعث شد که شاخص بهای مواد غذایی فائو برای ماه مارس (11 اسفند 1394 تا 12 فروردین 1395) بهرغم کاهش قیمت لبنیات به میزان یک درصد در مقایسه با ماه قبل (فوریه) رشد کند. به گزارش دفتر نمایندگی فائو در جمهوری اسلامی ایران، رقم متوسط شاخص فوق در ماه مارس به 151 واحد رسید که بالاترین رقم در سال 2016 بهشمار میآید. با این وجود شاخص بهای مواد غذایی فائو به میزان 12 درصد در مقایسه با سال قبل پایینتر است.این شاخص که بر اساس شاخص وزن تجاری، بازارهای بینالمللی مواد غذایی را رصد میکند به پنج گروه کالایی اصلی شامل حبوبات، سبزیجات، روغنها، لبنیات، گوشت و شکر تقسیم میشود. افت قابلملاحظه قیمت مواد غذایی در سال گذشته عمدتا ناشی از فراوانی عرضه، آهستگی رشد اقتصاد جهانی و تقویت ارزش دلار آمریکا بود. شاخص کلیدی قیمت حبوبات فائو در ماه مارس به میزان اندکی کاهش یافت که حاکی از افت قیمت این محصول بهصورت ممتد در فاصله پنج ماه اخیر بود. این رویداد باعث شد تا گمانهزنیها برای یک چشمانداز عرضه مطلوب در فصل جدید تقویت شود. شاخص قیمت شکر فائو نیز در
ماه مارس به میزان 1/ 17 درصد در مقایسه با ماه فوریه افزایش یافت که بالاترین رقم از ماه نوامبر 2014 به این سو محسوب میشود. این رشد قیمت نشاندهنده بیشتر شدن کسری تولید در برداشت سال جاری است. افزایش قیمت یادشده را میتوان در بالا رفتن مصرف شکر خام توسط برزیل برای تولید اتانول ارزیابی کرد.
شاخص قیمت بهای روغنهای گیاهی فائو نیز به میزان قابلتوجهی در ماه مارس رشد داشت؛ بهگونهایکه رقم این شاخص به میزان ۳/ ۶ درصد در مقایسه با ماه فوریه در پی گران شدن قیمت جهانی روغن پالم افزایش داشته است. رشد قیمت روغن پالم از طولانیتر شدن زمان خشکی هوا در مالزی و اندونزی که تولیدکنندگان اصلی این نوع روغن در جهان بهشمار میروند، ناشی شده است. با این وجود قیمت روغن سویا همچنان ثابت ماند، حال آنکه قیمت روغنهای آفتابگردان و کلزا با کاهش مواجه شد. شایان ذکر است، شاخص بهای لبنیات فائو نیز به میزان ۲/ ۸ درصد کاهش یافت که به پایینترین میزان خود از سطح ماه ژوئن ۲۰۰۹ نزول کرد. این سیر نزولی از افت قیمت کره و پنیر در بازارهای جهان ناشی شد .
ارسال نظر