شماره روزنامه ۶۰۴۹
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۴۶ دنیای اقتصاد

اخبار صنعت، معدن و بازرگانی - روزنامه شماره ۶۰۴۶

  • سمت‌و‌سوی فرمان تجارت

    دنیای اقتصاد: تنها چند روز تا مرحله دوم انتخابات ریاست‌جمهوری چهاردهم باقی مانده است. در این بین برخی شهروندان نسبت به مشارکت در انتخابات تردید دارند. آنها معتقدند دست رئیس‌جمهور در ایجاد تغییرات در حوزه سیاستگذاری چندان باز نیست. در مقابل، برخی کارشناسان اعتقاد دارند که به‌رغم محدودیت‌های موجود، همچنان رئیس‌جمهور نقش اساسی در ساختار سیاستگذاری کشور دارد. در این بین سوال اساسی این است که رئیس‌جمهور تا چه حد قادر است بر سیاست‌های تجاری کشور اثرگذار باشد؟
  • پیشنهادی برای رشد صادرات

    در واکنش به درج مطلبی با عنوان «ناگفته‌های تجارت ۱۴۰۲» مورخ ۱۴۰۳.۲.۲۲ وزارت صنعت، معدن و تجارت جوابیه‌ای به دفتر روزنامه ارسال کرده است که در ادامه می‌آید:
  • صد سال همکاری

    دنیای اقتصاد: اتاق بازرگانی مشترک کانادا و بریتانیا یک‌سازمان تجاری بین‌المللی است که به ترویج و تسهیل تجارت و سرمایه‌گذاری میان دو کشور می‏‏‌پردازد. این اتاق بازرگانی با بیش از یک‌قرن تجربه فعالیت، یکی از سازمان‌های اقتصادی و تجاری مهم در دو کشور است. اتاق کانادا و بریتانیا با برگزاری همایش‏‏‌ها، نشست‏‏‌های تجاری و رویدادهای شبکه‏‏‌سازی، فرصت‏‏‌های بیشتری برای همکاری‏‏‌های تجاری و توسعه کسب‌وکارها در دو کشور فراهم می‌کند. روابط تجاری بین کانادا و بریتانیا به دوران استعمار بازمی‌گردد؛ زمانی که کانادا به‌عنوان مستعمره بریتانیا نقش مهمی در تامین منابع طبیعی و کالاهای کشاورزی برای بریتانیا ایفا می‏‏‌کرد.
  • ورود بیش از ۴۰۰هزار تن نهاده دامی

    دنیای اقتصاد: مدیر عامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور از ورود بیش از ۴۰۰هزار تن نهاده دامی به بندرامام خمینی (ره) در سال ۱۴۰۳ خبر داد.
  • اولین نشست کمیته تجارت ترجیحی ایران و عمان

    دنیای اقتصاد: معاون وزیر صمت و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران از اولین دور نشست مذاکرات کمیته تجارت ترجیحی ایران و عمان به میزبانی این کشور در مسقط خبر داد.
  • ضرورت تسریع فرآیند تخلیه بار فله در بندر

    دنیای اقتصاد: رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بوشهر گفت: به دلیل نبود فضای انبار در بندر بوشهر، صاحبان کالا، مالکان شناور و شرکت‌های کشتیرانی که حامل محموله‌‌‌های فله هستند، نسبت به مدت‌‌‌زمان تخلیه که بیش از دوماه به طول می‌‌‌انجامد اعتراض دارند.
  • کمیته بررسی و ارتقای وضعیت فدراسیون‌ها تشکیل می‌شود

    دنیای اقتصاد: روسای فدراسیون‌ها در نشست هم‌اندیشی با هیات‌رئیسه اتاق ایران به بیان انتقادها و پیشنهادهای خود با هدف ارتقای جایگاه فدراسیون‌ها پرداختند و در نهایت تصمیم گرفتند، کمیته‌ای با حضور ۵نفر به نمایندگی از همه فدراسیون‌ها و دو نفر از اعضای هیات‌رئیسه اتاق ایران تشکیل دهند تا به کمک آن، ضمن بررسی وضعیت کنونی، شرایط مطلوب و الزامات رسیدن به وضعیت ایده‌آل را شناسایی کنند و در نهایت نقشه‌راهی طراحی شود و به تصویب هیات‌رئیسه اتاق ایران برسد.
  • سایه بی‌آبی بر ایران

    دنیای اقتصاد: براساس گزارش‌های تخصصی، میانگین بارش در ایران یک‌سوم میانگین جهانی است؛ اما بحران تنها به اینجا محدود نمی‌شود؛ زیرا همان گزارش‌ها نشان می‌دهند که تبخیر آب در ایران سه‌برابر میانگین جهانی است و این زنگ خطری است برای امنیت ملی ایران. این حقایق نشان می‌دهند که تجدیدنظر جدی در حوزه سیاستگذاری آب در ایران مورد نیاز است و باید تقویت سفره‌های آب زیرزمینی مورد توجه ویژه قرار گیرد. وضعیت منابع آبی کشور در زمستان ۱۴۰۲ نشان از تداوم بحران آب دارد. کاهش ۱۱درصدی بارش‏‏‌ها نسبت به سال قبل، افزایش ۱.۷درجه‏‏‌ای دمای هوا نسبت به میانگین بلندمدت و کاهش ۱۰درصدی ذخایر سدها، همگی حاکی از شرایط نامطلوب منابع آبی کشور است. خشکسالی در بسیاری از مناطق، به‏‏‌ویژه در شرق و جنوب کشور، وضعیت را بحرانی‏‏‌تر کرده است. در این میان، استان سیستان و بلوچستان با کاهش ۵۶درصدی ذخایر چاه‏‏‌نیمه‏‏‌ها، در شرایط بسیار نامساعدی قرار دارد. همچنین به‌رغم تخصیص ۷۴‌درصد از اعتبارات مصوب به بخش آب، چالش‏‏‌های جدی در تامین آب شرب، کشاورزی و صنعت پیش‏‏‌روی کشور احساس می‌شود.
  • معدن، تولید صنعتی و تامین بلندمدت

    علی یکه‌فلاح / فعال اقتصادی
    قراردادهای تامین بلندمدت یکی از ابزارهای مهم بنگاه‌‌‌های بزرگ برای اطمینان از کم و کیف دسترسی به مواد اولیه و قطعات است که مزیت‌‌‌های آن برای ارتقای جایگاه صنعتی کشورها و برندها اثبات شده است. در سال‌های اخیر که شوک‌‌‌های پیاپی سیاسی، امنیتی و بهداشتی، جهان را به ورطه رکود و افول برده، قراردادهای تامین بلندمدت راز بقای اصلح در شرایط پررقابت تولید در کلاس جهانی بوده است. آن دسته از شرکت‌هایی که در زنجیره خود همکاری با واحد‌‌‌های برجسته را در دستور کار قرار داده‌‌‌اند، به یمن این نوع قراردادها موفق شده‌‌‌اند تا حدی از ثبات را در فرآیند تولید خود تجربه کنند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر